Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Frintové praskl cestou do Ria rám kola, naštěstí měla náhradní

Rio de Janeiro - Triatlonistka Vendula Frintová měla před olympijským závodem štěstí. Když si po příjezdu do Ria de Janeiro převzala kolo, zjistila, že má prasklý rám. Trenér Jiří Seidl měl výjimečně s sebou náhradní. Dvaatřicetiletá Frintová přiletěla do dějiště Her v pondělí.

Vendula Frintová
zdroj: ČTK/DPA autor: Kai Schwörer

"A když jsem vyndala kolo, tak mělo prasklý rám. Díky prozřetelnosti trenéra jsme měli náhradní. Standardně ho nevozíme. Mechanik od bikerů nám dal kolo dohromady," řekla.

Před olympiádou absolvovala závěrečnou čtrnáctidenní přípravu ve Španělsku. V Riu měla první trénink ve středu a v sobotu ji čeká závod. Před čtyřmi lety v Londýně skončila patnáctá, což je nejlepší ženský český výsledek na olympiádě. "Ráda bych ho vylepšila, ale uvidíme, na co to bude stačit," přála si.

Raději bez plaveckého tréninku. Kvůli obavám z kvality vody

Plavecký trénink v Riu raději vynechala a do závodu ho neplánovala. "S obavou z kvality vody," vysvětlila. Triatlonistky čeká netradiční start, místo skoku z pontonu se do vody rozběhnou z pláže. "Je to návrat ke kořenům triatlonu," dodala.

Cyklistickou trať označila za hodně těžkou. Celkem se na ní pojede osm pětikilometrových okruhů. "Je to nejtěžší cyklistika v letošní sezoně, většinou dole kolem pláží, ale pak kilometr nahoru stoupání s místy dvacet procent a pak kilometr prudký sjezd," popsala dvojnásobná medailistka z mistrovství Evropy.

Běžecká část už tak náročná nebude. "To bude tam a zpátky po Copacabaně. Čekají nás čtyři okruhy po 2,5 km a snad pěkně na sluníčku," uvedla.

Zpočátku bydlela v olympijské vesnici, takže může porovnávat s Pekingem 2008 a Londýnem 2012. "Úroveň je slabší, ale naplnilo to očekávání, které nebylo velké," poznamenala česká reprezentantka. Dva dny před závodem se ale přestěhovala do hotelu na Copacabaně. "Z vesnice je to daleko, přesuny skoro tři hodiny tam a zpátky. Na start závodu bych musela vyrážet čtyři hodiny dopředu. A kdyby člověk nestihl bus," řekla Frintová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články