Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Francouzi zaskákali skvěle druhé kolo a ovládli parkúr družstev

Rio de Janeiro - Parkúr družstev vyhráli Francouzi, kterým se v této soutěži podařilo triumfovat poprvé od roku 1976. Druhé místo obsadili jezdci Spojených států, bronzové medaile získali Němci.

Francouzský jezdec Roger Yves Bost
zdroj: Reuters

Francouzi vstupovali do druhého finálového kola z páté příčky, ale postupně se propracovali do čela, protože nechybovali a trestné body dostali pouze za překročení časového limitu. Nizozemci a Brazilci naopak chybovali a výrazně klesli.

V sestavě Francouzů vedle Kevina Stauta, Rogera Yvese Bosta a Pénélope Leprevostové nechyběl Philippe Rozier, syn Jeana-Marcela Roziera, který byl před čtyřiceti lety na Hrách v Montrealu členem zlatého francouzského družstva.

Stříbrné medaile uhájili Američané, o třetí místo se rozeskakovali Kanaďané s Němci. Těm už 16 let uniká zlato, slaví tak alespoň návrat na stupně vítězů, kde naposledy byli v roce 2004 v Aténách. Právě tehdy získali svůj pátý olympijský bronz.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam jezdectví: parkur družstva finále

Parkúr - družstva:

1. Francie (Rozier/kůň Rahotep de Toscane, Staut/Reveur de Hurtebise, Bost/Sydney Une Prince, Leprevostová/Flora de Mariposa) 3 tr. body, 2. USA 5, 3. Německo 8/v rozeskakování 0, 4. Kanada 8/8, 5. Brazílie 13, 6. Švýcarsko 15, 7. Nizozemsko a Švédsko po 18.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články