Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Domácím házenkářům stačila k postupu do play-off remíza, Rusky stále bez prohry

Rio de Janeiro – Jen vyrovnaný výsledek v zápase s Egyptem stačil domácí reprezentaci Brazílie k tomu, aby si zajistila postup mezi osmičku nejlepších olympijského házenkářského turnaje. Postupy si svými dnešními výhrami pojistily také týmy Chorvatska a Německa. Ruské házenkářky pokračují ve své suverénní jízdě turnajem, když dnes přehrály Argentinky o šest branek.

Házenkáři Brazílie
zdroj: Reuters

Kíčový zápas se pro domácí nevyvíjel vůbec dobře. Egypťané se od úvodu ujali vedení a v polovině prvního poločasu své vedení dokonce navýšili o čtyři branky. Svěřence španělského trenéra Romanse však dopředu hnali domácí fanoušci a v dramatickém závěru dokázal vyrovnat levý obránce Langaro na 27:27.

Ani případná prohra v příštím zápase se Švédskem už nemůže vysněný postup domácích zvrátit. Švédové však zatím nedokázali vyhrát ani jednou. Dokladem trápení je i jejich smolný zápas s Polskem.

Poláci v něm těsně vyhráli 25:24, i když čelili mohutnému tlaku Seveřanů – ti dokázali během poslední minuty vstřelit tři góly, přesto nakonec zůstávají s nula body na chvostu skupiny B. Polsko si polepšilo a odpoutalo se tak o bod před Egypt.

Do čela této skupiny se naopak dostali házenkáři Německa, když porazili Slovince 25:28. Němcům se povedl zejména druhý poločas, ve kterém zvýšili svůj náskok na čtyři branky a své vedení už udrželi do konce zápasu. Oba týmy už ale beztak mají zajištěn postup mezi nejlepší osmičku.

Utkání Chorvatsko - Francie
zdroj: Reuters

Až v poslední minutě se podařilo házenkářům Chorvatska zvrátit na svou stranu velmi vyrovnaný zápas s Francií. Souboj o první místo v tabulce skupiny A rozhodl v závěru Horvat. Chorvatům se na olympijském turnaji daří, dosud prohráli pouze s Katarem.

V druhém zápase této skupiny, ve kterém se střetli další postupující do play-off, právě hráči Kataru prohráli s Dánskem. Kataru nepomohl ani sedmi brankami jejich nejlepší střelec Markovič a zápas skončil nejtěsnějším možným výsledkem 26:25. Dánové si tak připsali svou čtvrtou výhru na turnaji.

Utkání Rusko - Argentina
zdroj: Reuters

Ženskou část turnaje dál bez jediné prohry ovládají Rusky. Dnes jasným výsledkem přehrály házenkářky Argentiny 35:29. Jihoameričanky dosud nevyhrály ani jeden zápas a s turnajem se loučí. Ze skupiny se jistě nepodaří postoupit ani hráčkám Jižní Koreje, které dnes podlehly Francii 17:21.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam házené: Švédsko - Polsko (M)

Házená, muži:

Skupina A:

Chorvatsko - Francie 29:28 (14:12),

Dánsko - Katar 26:25 (14:14)

Argentina – Tunisko (23:21 (14:10)

Skupina B:

Slovinsko - Německo 25:28 (12:11),

Egypt - Brazílie 27:27 (15:13)

Polsko - Švédsko 25:24 (12:13)

Házená, ženy:

Skupina B:

Rusko - Argentina 35:29 (20:18)

Korea - Francie 17:21 (11:11)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články