Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Do Ria na úkor vyloučených Rusů poletí dva čeští paralympionici

Praha - Česká paralympijská sestava se rozrostla o další dva české zástupce. Oštěpař Dušan Grézl i čtvrtkařka Kateřina Husáková získali vstupenku do Ria na úkor vyloučených ruských sportovců.

Je nám líto, video expirovalo.
Do Ria poletí další dva paralympionici na úkor Rusů

Pro Grézla není na letošní paralympiádě v jeho kategorii vypsaný vrh koulí, a tak bude v Riu startovat ve své doplňkové disciplíně - hodu oštěpem. Kateřina Husáková zatím nemá žádné zkušenosti z paralympiády, zatímco Grézl před dvanácti lety v Aténách vybojoval v kouli bronzovou medaili. 

Česká výprava tak aktuálně čítá 37 sportovců. Největší zastoupení mají atleti, cyklisti a plavci a právě mezi nimi je několik obhájců medailí. Na třetí zlato v řadě bude v časovce útočit jedenáctinásobný olympijský medailista Jiří Ježek. Většina české výpravy odlétá do Ria prvního září.

V medailový úspěch bude doufat i paradrezurní jezdkyně Anastasja Vištalová, pro niž bylo posledním přípravným závodem před odletem mistrovství České republiky ve Zduchovicích. Podle očekávání v něm zvítězila.

Vištalovou s klisnou Latou Brandis ohodnotili rozhodčí v každém ze tří kol mistrovské soutěže více jak 70 procenty. Z takových známek by v Riu byla nadšená. Zda se jí ovšem mezi světovou špičkou podaří probojovat do finále, je pro ni velkým otazníkem.

"Myslím si, že těch šestadvacet jezdců je poměrně vyrovnaných a doufám, že se mi to podaří dostat se mezi sedmičku nejlepších," říká Vištalová. 

Klisna Lata Brandis odjíždí z České republiky stejně jako paralympionici 1. září. Letecký speciál s koňmi odlétá o dva dny později z letiště v belgickém Lutychu, kam je dopraví otec Anastasji Vištalové s asistentkou trenérky.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články