Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Do Ria míří masérské stoly i chladicí vesty

Praha – Do brazilského Ria de Janeiro míří měsíc před startem Her na sto dvacet beden, čtyři masérské stoly, čtyři lékařské přístroje, počítače, tiskárny, tři koloběžky, čtyři rotopedy a mnoho dalšího vybavení. Speciální matrace vyrobené pro české olympioniky už čekají v sídle českého týmu v olympijské vesnici.

Olympijská vesnice v Riu
zdroj: Reuters autor: Sergio Moraes

"Chceme, aby sportovci na české misi našli vše, co potřebují. Aby všichni členové týmu měli perfektní podmínky pro své výkony a práci," vysvětlil šéf české mise Martin Doktor.

Se čtyřtunovým cargem, které z Prahy cestuje do německého Frankfurtu a pak letecky do Ria, odjela například desítka chladicích vest. Pokud bude vedro, vesty se naplní vodou, ideálně ještě zamrazí a následně zchladí sportovce.

Pro veslaře a kanoisty je připraven také bazének, v němž se dá voda ochladit až na pouhých pět stupňů. "V Brazílii je sice v době her zima, ale i tak se teploty mohou vyšplhat vysoko. Když jde o olympijské medaile a špičkové sportovní výkony, hraje roli každý detail. Snažíme se být připraveni na vše," dodal Martin Doktor.

Dosud získali čeští sportovci pro Hry v Riu 101 míst. Kvalifikace ještě čeká basketbalisty, limity mohou plnit atleti na blížícím se mistrovství Evropy nebo plavci, uspět mohou i plážové volejbalistky, například badmintonista Petr Koukal čeká na místo ze světového žebříčku. Jmenovitá nominace bude známá 12. července, až ji schválí plénum Českého olympijského výboru. I poté je však možné další sportovce doplnit.

Vstupenky jsou ještě k mání

Do Česka už dorazily vstupenky. Český olympijský výbor je předal oficiálním prodejcům, ti je budou v nejbližší době distribuovat. Omezený počet lístků je stále v prodeji, i když vstupenky na exponované disciplíny již zmizely. "Nicméně třeba na atletiku a závod oštěpařky Báry Špotákové vstupenky stále jsou," uvedla manažerka ticketingu ČOV Blanka Konečná. Kromě kompletních balíčků se zájezdy je možné si zakoupit i volné vstupenky.

Zdroj
ČOV

Hlavní zprávy

Nejčtenější články