Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Číně patří další skokanské zlato, v synchru zvítězili Čchen a Lin

Rio de Janeiro – Čínské výpravě přibylo na olympijských hrách další zlato. Získali ho skokani do vody Čchen Aj-sen a Lin Jüe, kteří neměli konkurenci v soutěži synchro z desetimetrové věže a navázali na den starý triumf svých krajanek Š' Tching-mao a Wu Min-sia. Za nimi o téměř čtyřicet bodů zpět skončili druzí Američané a třetí Britové. 

Čchen Aj-sen a Lin Jüe
zdroj: Reuters autor: Dominic Ebenbichler

Lin Jüe už získal zlato ve stejné disciplíně na domácích olympijských hrách v roce 2008 v Pekingu. Tam triumfoval jako sedmnáctiletý a dvojici s ním tehdy tvořil Chuo Liang. S dvacetiletým Čchen Aj-senem získali zlato loni na světovém šampionátu v Kazani a byli jasnými favority.

Nyní získali 496,98 bodu a druhé Američany předčili o téměř 40 bodů. Čchen Aj-sen a Lin Jüe navázali na nedělní triumf ženského páru Š' Tching-mao a Wu Min-sia v synchronních skocích z třímetrového prkna a udělali další krok ke splnění cíle, kterým je pro Čínu ovládnout všech osm skokanských disciplín v Riu.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam skoků do vody (M)

Olympijský turnaj skokanů do vody:

10 m věž synchro: 1. Čchen Aj-sen, Lin Jüe (Čína) 496,98 b., 2. Boudia, Johnson (USA) 457,11, 3. Daley, Goodfellow (Brit.) 444,45, 4. Hausding, Klein (Něm.) 438,42, 5. García, Sánchez (Mex.) 423,30, 6. Dolgov, Gorškovozov (Ukr.) 421,98, 7. Minibajev, Šlejcher (Rus.) 417,57, 8. Oliveira, Parisi (Braz.) 368,52.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články