Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čeští beachvolejbalisté z žebříčku na OH podle očekávání neprošli

Hamburk - České páry v plážovém volejbale podle očekávání nepostoupily z žebříčku na olympijské hry do Ria de Janeiro. Vybojovat si start pod pěti kruhy ale mohou v Kontinentálním poháru, jehož evropské finále se hraje koncem června v norském Stavangeru a světové začátkem července v ruském Soči.

Ze světových žebříčků FIVB postoupilo na olympiádu patnáct dvojic mužů a stejný počet žen, maximálně ale dva z jednoho státu. Mezi muži měli Češi k postupu daleko, protože žádný pár nehraje stabilně hlavní soutěže Světového okruhu. V Riu bude startovat 24 párů mužů a stejný počet ženských dvojic. Losování olympijského turnaje se uskuteční 9. července v Gstaadu.

V ženách získaly Markéta Sluková s Barborou Hermannovou za deset měsíců společného působení do olympijského žebříčku 3090 bodů. Přes tisíc bodů ale zaostaly za posledním kvalifikovaným párem Wang Fan, Jüe Jüan z Číny.

Stříbrné medailistky z letošního mistrovství Evropy Sluková s Hermannovou můžou projít do Ria z Kontinentálního poháru. Ve Stavangeru se ale bude hrát systémem play-off a proti sobě nastoupí jednotlivé státy, nikoli dvojice. Proto jim v boji o OH pomůžou Kristýna Kolocová s Michalou Kvapilovou. V mužích se pokusí uspět Přemysl Kubala v páru s Janem Dumkem a Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem.

Evropský Kontinentální pohár se bude hrát 22. až 26. června. Vítěz získá místo na olympiádě a celky na druhém a třetím místě postoupí do Světového kontinentálního poháru, ve kterém se bude od 4. do 10. července hrát v Soči ještě o dvě místa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články