Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Česká výprava do Ria čítá 106 jmen. Číslo nemusí být konečné

Praha – 106 českých sportovců má jistou olympijskou nominaci a bude reprezentovat na Hrách v Riu. Posledním potvrzeným byl badmintonista Petr Koukal. Kompletní seznam už Český olympijský výbor zaslal do Brazílie.

Představení olympijské kolekce
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Plénum ČOV v minulém týdnu schválilo nominaci 105 sportovců. K nim dodatečně přibyli díky pozvání mezinárodních federací zápasnice Adéla Hanzlíčková, kladivář Lukáš Melich a jachtař Karel Lavický, naopak účasti se vzdali tenisté Tomáš Berdych a Karolína Plíšková. Jako poslední se dozvěděl o jistotě startu badmintonista Petr Koukal, který už ale podmínečně figuroval v původním seznamu.

"Nominaci jsme odeslali do Ria, kde nás v pátek čeká registrační mítink. Jakmile bude uzavřený, začneme fungovat na olympijských hrách," uvedl sportovní ředitel ČOV a šéf české mise pro Rio Martin Doktor. "Hned druhý den přiletí většina přípravného štábu, abychom ve vesnici všechno dokonale připravili na 25. července, až přiletí první část výpravy," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Advokát Šťovíček: Věřím, že šance stále je

Seznam je v tuto chvíli konečný, byť teoreticky se ještě může situace změnit. Česká strana v čele s expertem na sportovní právo Janem Šťovíčkem dosud nevzdala boj o start Martiny Sáblíkové v cyklistické časovce.

A otevřená je otázka případného přerozdělení míst v případě, že by kvůli dopingovému skandálu byla z her vyloučena kompletní ruská výprava. Ruský tým i bez dosud potrestaných atletů čítá přes 300 sportovců.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články