Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Češi skončili v hodu kuželkou za medailovými pozicemi

Rio de Janeiro - Už tři paralympijské medaile má ve své bohaté sbírce jeden z nejzkušenějších českých reprezentantů na paralympijských hrách v Riu Radim Běleš. K diskařskému zlatu z Atén a dvěma stříbrným medailím z hodu kuželkou tentokrát přidal právě v této disciplíně páté místo. Šestý skončil další Čech Martin Zvolánek, osmé místo patří Janu Vaňkovi. 

Je nám líto, video expirovalo.
Češi mysleli v hodu kuželkou na víc

Radim Běleš má stříbro v hodu kuželkou už z Her v Aténách a v Londýně. I v Brazílii byl nejlepší z Čechů, výkonem 26,53 m dokonce překonal své letošní maximum, na medaili to však tentokrát nestačilo. "Teď jsem trochu zklamaný a smutný. Myslím si, že jsem měl na to, abych hodil přes 27 metrů, bohužel to o 28 centimetrů nevyšlo na medaili," smutnil po závodě Běleš.

Dvaačtyřicetiletý Zvolánek reprezentoval Českou republiku už na Hrách v Aténách, kde ve stolním tenisu získal bronz a stříbro. Bronz má i z Pekingu z hodu diskem. V Riu jeho hod kuželkou do vzdálenosti 24,14 ale stačil jen na šesté místo. "Se svým výkonem nejsem spokojený, protože jsem chtěl hodit za 25 metrů. I když by to na medaili asi nestačilo, protože v kuželce v naší skupině je velice silná konkurence. Je vidět, že soupeři tvrdě trénují a je vidět, že i v lepších podmínkách, než jsou v Česku," povzdechl si Zvolánek.

Jan Vaněk hodil kuželku při svém nejlepším pokusu do vzdálenosti 23,94 m a obsadil osmé místo. "Potvrdilo se mi, že v současné době na špičku nemám. Rozhodčí se zaměřili na takovou, pro mě velmi důležitou věc – musel jsem si úplně napevno stahovat nohy a to ovlivnilo můj výkon. Na jiných soutěžích takhle nehážu, protože rozhodčí vědí, že já nemůžu ovlivnit svůj hod, tím že hnu nohou, takže to nechávají. Tady se na to ale zaměřili," postěžoval si po závodě Vaněk.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články