Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Byl bych rád, kdyby to bylo lepší, hodnotí surfař Lavický své 31. místo

Rio de Janeiro – Druhou olympijskou účast má za sebou windsurfař Karel Lavický. Po Londýně, kde obsadil 36. místo, si v Riu polepšil o pět příček. A jak sám přiznává, oba výsledky nejsou "nijak zvláštní", i když se příprava na olympijské starty podstatně lišila.

Karel Lavický v dějišti olympijských her
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Lavický získal nominaci do Ria až těsně před odletem české výpravy do dějiště Her. Na rozdíl od svých konkurentů tak nestihl v Riu naplno trénovat. "Byl bych rád, kdyby to bylo lepší. Týmy se tady připravovaly několik let, vlastně už po Londýně se sem většina z nich přesunula, aby si vyzkoušela podmínky, které tu panují. O tuhle přípravu jsem přišel, ale na to se nemůžu vymlouvat."

Surfař přiznává, že ani na Hrách v Londýně, kde na místě trénoval poctivě, se výsledek podle jeho představ nevydařil. "Tady jsem tolik netrénoval, přesto byl výsledek podobný," hodnotí.

Na rozdíl od Londýna, kde bydlel spolu s ostatními surfaři asi 150 kilometrů od hlavního dějiště Her, v Riu aspoň zakusil atmosféru olympijské vesnice. "Pak jsme se taky přestěhovali do hotelu blíž k marině, protože cestování po Riu je hodně složité," pousmál se český surfař nad brazilskou organizací.

Je nám líto, video expirovalo.
Surfař Lavický: Byl bych rád, kdyby to bylo lepší

Omluva zátoce

Před závody se často hovořilo o špatné kvalitě vody v zátoce Guanabara a Lavický byl mezi jejími největšími kritiky. Studie dokonce ve vodě odhalily přítomnost nebezpečných virů i bakterií, včetně některých odolných vůči všem známým antibiotikům. 

"Plavaly tam různé věci, ale několik dní před závody se to vyčistilo. Tímto se zátoce omlouvám, na závody byla voda v pohodě," ujišťuje. Své sehrál vítr a deště těsně před závody, které vodu pročistily.

Jedinou závodnicí, která si stěžovala na nevolnosti kvůli stavu vody, tak byla Belgičanka Evi van Ackerová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články