Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Berdych odmítl, že by uvažoval o vynechání olympiády

Londýn - Tenista Tomáš Berdych ujistil, že pojede na olympijské hry do Ria de Janeiro. Devátý hráč světového žebříčku tak zareagoval na spekulace v britských médiích o tom, že si start musí promyslet kvůli obavám z viru zika. "Nevím, kde se ty spekulace o mé možné neúčasti vzaly. Do Ria samozřejmě jedu a na olympijské hry se těším," vzkázal Berdych z Londýna.

Tomáš Berdych
zdroj: AP autor: Wilfredo Lee

Britská média napsala, že český hráč zvažuje cestu do Ria kvůli viru zika. "Mám olympiádu pořád v programu, ale musím se na to podívat a promyslet to. Potřebuju zjistit, jak se věci mají, a pak udělat to nejlepší rozhodnutí," citovala českého tenistu.

Kvůli viru zika ruší svoji účast nejvíce golfisté. Naposledy odřekl start bývalý první hráč světa a vítěz čtyř turnajů major Rory McIlroy ze Severního Irska. Berdych by měl na olympiádě hrát dvouhru, spolu s Radkem Štěpánkem čtyřhru a pravděpodobné také smíšenou čtyřhru s Karolínou Plíškovou.

Třicetiletý Berdych se momentálně připravuje na Wimbledon. Na trávě letos jako desátý nasazený hráč prohrál v 1. kole v Halle. "To byl jeden zápas, který nevyšel, jak bych chtěl, ale už jsem zkušený a vím, jak se s podobnou situací vyrovnat. Moje příprava jde hladce a to je pro mě důležité," řekl tenista, který se nyní účastní exhibice v Hurlinghamu.

O titul hrál Berdych ve Wimbledonu v roce 2010, ale od té doby došel nejdále do čtvrtfinále v roce 2013. Loni skončil v osmifinále. "Chtěl bych projít celou cestou, ale jakmile turnaj začne, soustředím se na jeden zápas a snažím se porazit soupeře. A je jedno, kdo to je. Cílem ale je dojít, co nejdále můžu," řekl Berdych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články