Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Badmintonistka Marinová potvrzuje roli světové jedničky, už je v semifinále

Rio de Janeiro – Španělská badmintonistka Carolina Marinová zvítězila bez ztráty jediného setu i ve svém třetím vystoupení na olympijských hrách. Po triumfu nad Korejkou Song Či-Hjon postoupila bez větších problémů mezi čtyři nejlepší hráčky turnaje. Naopak druhá nasazená Wang I-chan z Číny úlohu favoritky nezvládla, když podlehla Indce Sindhuové. Zbylými semifinalistkami jsou Okuharová a Li Süe-žuej.

Carolina Marinová ze Španělska
zdroj: REUTERS autor: Marcelo del Pozo

Marinová měla čtvrtfinálový duel od úvodních výměn pevně pod kontrolou. Rodačka z Huelvy se nenechala rozhodit bouřlivou diváckou kulisou, která přála úspěch její soupeřce a první set vyhrála 21:12. Druhé dějství bylo přeci jen vyrovnanější, ale konečné skóre 21:16 i tak působí poměrně jednoznačně.

V semifinále nastoupí třiadvacetiletá Španělka proti třetí nasazené Li Süe-žuej z Číny. Utkání proti thajské badmintonistce Buranaprasertsukové mělo téměř totožný průběh a favorizovaná hráčka s přehledem postoupila do další části vyřazovacích bojů.

O medaile si naopak nezahraje druhá reprezentantka největšího asijského státu Wang I-chan, nad jejíž síly byla indická hráčka Sindhuová. Semifinálovou čtveřici poté zkompletovala Okuharaová, která v japonském souboji zdolala krajanku Jamagučiovou 2:1 na sety.  

Je nám líto, video expirovalo.
Finále badmintonistů bude asijskou záležitostí

Badminton:

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Marinová (1-Šp.) - Song Či-Hjon (7-Korea) 2:0 (12, 16)

Sindhuová (9-Indie) - Wang I-chan (2-Čína) 2:0 (20, 19)

Li Süe-žuej (3-Čína) - Buranaprasertsuková (12-Thaj.) 2:0 (12, 17)

Okuharaová (6-Jap.) - Jamagučiová (10-Jap.) 2:1 (-11, 17, 10)

Smíšená čtyřhra - o 3. místo:

Čang Nan, Čao Jün-lej (1-Čína) - Sü Čchen, Ma Ťin (Čína) 2:0 (7, 11)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články