Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Australané jsou už ochotni nastěhovat se do vesnice. Udělal se velký pokrok, chválí

Rio de Janeiro – Po nedělním otevření olympijské vesnice se australská výprava pustila do tvrdé kritiky ubytování. Po dvou dnech však už vedení týmu mluví jinak. Pořadatelé si od Australanů vyslechli pochvalu za velký pokrok při řešení problémů. Sami brazilští funkcionáři však připustili, že z bezpečnostního hlediska jsou zatím plně způsobilé pouze dvě třetiny budov.

Sport
zdroj: ČT4

Australané se do vesnice odmítli nastěhovat a zůstali raději v blízkých hotelech. Šéfka výpravy Kitty Chillerová to vysvětlila špínou, silným zápachem plynu, špatným stavem toalet, trubek a elektrického vedení nebo neosvětlenými schodišti.

Zklamání nad stavem ubytování vyjádřila také novozélandská výprava, Nizozemci opravovali zjištěné nedostatky vlastními silami a Italové si najali řemeslníky, aby uvedli byty pro účastníky Her do přijatelného stavu.

Nyní ale už Australané hovořili o "fantastickém pokroku". "Už jsou to jen jednotlivosti. Vypadá to, že ve středu se budeme moci všichni nastěhovat," prohlásila Chillerová, která původně napočítala kolem 200 nedostatků.

Z 31 nově postavených budov ve vesnici je jich podle mluvčího Her Maria Andrady zatím plně funkčních dvacet. "Všech jedenatřicet by jich mělo být hotových do čtvrtka," uvedl Andrada. Hry v Riu začnou 5. srpna.

Vesnice pro více než 18 000 sportovců a funkcionářů byla vystavěna za 1,5 miliardy dolarů a zahrnuje i tenisové kurty, fotbalová hřiště a sedm bazénů. Sloužit bude rovněž pro následnou zářijovou paralympiádu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články