Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Ani druhé "zlobivé dítě" v Riu hrát nebude. Australan Kyrgios se OH vzdal

Sydney – Olympijských her se nezúčastní ani jedno z australských "zlobivých tenisových dětí". Po Bernardu Tomicovi se rozhodl nezúčastnit Her v Riu de Janeiro také Nick Kyrgiso. Devatenáctý hráč světového žebříčku, který má problémy s disciplínou, se sám vzdal účasti v Brazílii a obvinil národní olympijský výbor z nespravedlivého zacházení.

"Měl jsem v úmyslu získat pro svoji zem v Riu medaili, ale je mi naprosto jasné, že Australský olympijský výbor má jiné plány," napsal jednadvacetiletý Kyrgios. Kvůli urážkám rozhodčích, soupeřů i diváků má na turnajích potíže a šéfka australské mise Kitty Chillerová na jeho nevhodné chování nedávno upozornila.

Chillerová varovala Kyrgiose i Tomica, že pokud se nebudou chovat zodpovědně, budou mít s nominací do Ria problémy. "Některé z Nickových připomínek na sociální síti ukázaly, že nechápe, co to znamená být australským olympionikem," reagovala šéfka výpravy.

Tomic, jemuž patří 22. příčka v žebříčku ATP, se vzdal startu v Riu už v květnu. Oficiálně uvedl osobní důvody a nabitý program. Hry v Riu začnou 5. srpna, jedinou nadějí australského tenisu tak zůstala Samantha Stosurová, bývalá vítězka US Open, která je nyní stále ve hře o titul i na Roland Garros.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články