Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Příprava trpí a konkurence bude napřed. Paralympionici musí bojovat se ztíženými podmínkami

Zopakovat zisk sedmi medailií z minulé olympiády v Riu se pro českou paralympijskou výpravu může ukázat jako složitý oříšek. Přípravu i kvalifikaci jim totiž zkomplikoval koronavirus  některým sportovcům dokonce zásadně.

Je nám líto, video expirovalo.
Paralympionici se ve ztížených podmínkách připravují na Tokio

Samotná příprava pro mnohé probíhá v podmínkách vlastního domova, sportovci nemohou využít posiloven či stadionů. "Do haly jsme se dostali jeden měsíc, teď už je zavřená," líčí medailistka ve vrhu koulí Eva Datinská.

Lukostřelec David Drahonínský trénuje ve vlastní garáži, využívá také bývalých kasáren. "Čekat na svaz nebo Český paralympijský výbor, to bych nikdy žádnou medaili neměl. Na závody bych jel, ale nebyl bych připravený," kritizuje špičkový lukostřelec.

Konkurence se podle Datinské připravuje tak, jako by pandemie vůbec neprobíhala. Před Hrami v Tokiu se tak čeští paralympionici mohou ocitnout v silné nevýhodě.

Své o tom ví také plavec Arnošt Petráček, který vybojoval před pěti lety v Riu jediné české zlato. Kromě obhajoby má ještě jeden cíl. "Chtěl bych si vzít zpátky svůj světový rekord," touží Petráček.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články