Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Prezident Pavel přijal na Pražském hradě olympioniky a paralympioniky z Her v Paříži

Prezident Petr Pavel přijal v Míčovně Pražského hradu sportovce a sportovkyně, kteří se zúčastnili letních olympijských a paralympijských her v Paříži. Jejich vystoupení na vrcholné akci ocenil a označil za důstojnou reprezentaci České republiky.

Prezident Petr Pavel (vpravo) přijal sportovce a sportovkyně z Her v Paříži
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Já se vůbec nechci pouštět do nějakého hodnocení počtu medailí, protože sami dobře víte, jak tenká hranice je mezi medailovým a nemedailovým umístěním. Myslím si, že důležité je, že tam byla skvělá atmosféra," doplnil prezident, který osobně navštívil český tým na paralympiádě.

Stejně jako při podpisu olympijské přihlášky se v jednom prostoru setkali nejlepší zdraví i handicapovaní sportovci. "Cením si toho, že v této tradici pokračujeme. Tím stíráme rozdíl mezi olympioniky a paralympioniky. I dnes se řídíme heslem, že sport je jenom jeden," doplnil předseda Českého paralympijského výboru Zdeněk Sýkora.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Prezident Pavel přijal na Hradě české olympioniky a paralympioniky

Po přípitku následovala neformální část programu, při které si mohli sportovci s prezidentem popovídat. Pár slov na sportovní téma s hlavou státu prohodili beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner. "Vyptávali jsme se ho, jak se mu daří ve volejbale, bavili jsme se o běhání, protože to je něco, co veřejnost zaznamenala, že pan prezident rád dělá," přiblížil Perušič.

Na přijetí u prezidenta nescházel ani olympijský vítěz na kajaku Josef Dostál. "Bylo to moc fajn přivítání. S panem prezidentem jsem měl možnost si chviličku popovídat. Pogratuloval mi k dosaženým výkonům. Dokonce i mému trenérovi Pavlu Davídkovi podepsal knihu s věnováním, takže to je moc příjemné," pochvaloval si.

Vedle olympioniků a paralympioniků se přijetí zúčastnili i mladí sportovci, vybraní zástupci z letošní letní olympiády dětí a mládeže, kterou hostil Jihočeský kraj.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články