Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Praha je napěchovaná osobnostmi olympismu, hostí zasedání ANOC

Do Prahy se sjíždějí velké osobnosti olympijského hnutí. První muž Mezinárodního olympijského výboru (MOV) Thomas Bach, sportovci ze všech kontinentů i třináct stovek hostů usednou ke stolu na valném shromáždění Asociace národních olympijských výborů (ANOC). Už v úterý jsou na pořadu jednání komisí či výkonného výboru. Samotné XXII. shromáždění se uskuteční 2. a 3. listopadu. Přímé přenosy nabídne ČT sport a web ctsport.cz.

Hotel Hilton u Vltavy už žije ve zvláštním režimu pro potřeby akce, která se připravovala přes rok. "Zasedání je rekordní co do počtu hostů. Pokusíme se jim v průběhu jejich pobytu představit Českou republiku, český sport, kulturu a architekturu, výrobky i českou šikovnost," uvedl předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

"Sportovní konference, které se účastní celý svět, je pro český sport i skvělou diplomatickou příležitostí," konstatoval Roman Kumpošt, místopředseda ČOV pro zahraniční vztahy.

Středeční slavností zahájení uvedou vítězka čtyřhry na Turnaji mistryň Andrea Hlaváčková s krasobruslařem Tomášem Vernerem. Mezi delegáty budou Bach i předseda ANOC šejk Ahmad Fahad Sabah. "Je pro nás čest setkat se v Praze, historickém městě. Spolupráce Asociace národních olympijských výborů a Českého olympijského výboru je vynikající," řekl Sabah.

Ceny ANOC za rok 2017 pro významné sportovní osobnosti budou vyhlášeny ve čtvrtek. Jednu by si měl ve Fóru Karlín podle rakouské agentury APA převzít sjezdař Marcel Hirscher, šestinásobný vítěz Světového poháru.

Česká republika už v letech 1999 a 2015 uspořádala valné shromáždění Evropských olympijských výborů, v roce 2003 v Praze zasedal Mezinárodní olympijský výbor.

Zdroj
ČT sport, ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články