Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Za skvělé výkony přišlo ocenění. Peslarová je v All Star týmu ženského turnaje

Brankářka Klára Peslarová byla zařazena do All Star týmu olympijského turnaje hokejistek v Pekingu a byla oceněna jako vůbec první česká hráčka na velké mezinárodní akci v historii. Mezi nejlepší šestici turnaje podle akreditovaných novinářů se gólmanka švédského MODO Hockey dostala i přesto, že Češky při své premiérové účasti na olympijských hrách skončily sedmé.

Pětadvacetiletá odchovankyně Poruby zazářila především ve čtvrtfinále proti favorizovaným Spojeným státům americkým, v němž si při porážce 1:4 připsala 55 úspěšných zákroků. "Zápas jsem si užívala, jak jen to šlo. Padesát pět zákroků je pro gólmana něco neskutčného," přiznala Peslarová.

V elitní kategorii mistrovství světa hrály české hokejistky čtyřikrát a žádná se dosud mezi oceněné hráčky nedostala. Peslarová byla nejlepší gólmankou vyhlášena dvakrát v divizi I skupiny A mistrovství světa a jednou na světovém šampionátu hráček do 18 let.

Na velké mezinárodní akci je však první oceněnou Češkou v historii. "Zařazení do All Star teamu jsem opravdu nečekala, bylo to něco neskutečného. Jsem nesmírně ráda za podporu a práci holek, protože bez nich bych to nedokázala," dodala k nominaci česká reprezentantka.

V Pekingu skončila ve statistikách druhá s úspěšností zákroků 94,49 procenta za Číňankou Ťia-jing Čou (95,51) a třetí s průměrem 1,60 obdržené branky na zápas za Ťia-jing Čou (1,31) a Američankou Alex Cavalliniovou (1,27).

"Doufejme, že teď český ženský hokej jenom poroste, protože dostat se na olympiádu a do čtvrtfinále je pro nás velký úspěch. Takže doufejme, že teďka budeme mít i nadále velkou podporu a můžeme jenom růst a růst," řekla.

Nejužitečnější hráčkou byla vyhlášena kanadská útočnice Brianne Jennerová, která pomohla ke zlatým medailím devíti brankami ze sedmi utkání a stala se nejlepší střelkyní. V All Star týmu ji doplnily další kanadské ofenzivní opory Marie-Philip Poulinová a Sarah Nurseová.

Nurseová vyhrála produktivitu a s 18 body za pět branek a 13 asistencí ze sedmi zápasů vytvořila nový rekord. Překonala krajanku Hayley Wickenheiserovou, která v roce 2006 v Turíně nasbírala v pěti duelech 17 bodů za pět tref a 12 přihrávek.

V obraně se dočkala ocenění další Kanaďanka Claire Thompsonová a finská kapitánka Jenni Hiirikoskiová, která dovedla svůj tým k obhajobě bronzu. Do All Star týmu se Hiirikoskiová dostala i na minulých dvou olympiádách v Soči a v Pchjongčchangu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články