Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Václavík stále nemá s covidem vyhráno, biatlonisté s ním počítají do sprintu. Modlím se, přiznal

Tým českých biatlonistů v Pekingu stále není kompletní. Čeká se na Adama Václavíka, který měl v minulém týdnu pozitivní test na koronavirus a podle posledních zpráv stále není úplně v pořádku. Už teď je jisté, že olympijskou smíšenou štafetu a vytrvalostní závod nestihne.

Václavík měl navzdory všem přísným opatřením pozitivní test po příjezdu ze Světového poháru v Anterselvě a s týmovými kolegy do Pekingu v plánovaném termínu nedoletěl.

Pro cestu do Číny potřebuje pět negativních testů, nyní měl již hraniční hodnoty. Realizační tým českého biatlonu stále věří, že vše dopadne v pořádku a Václavík se do dějiště Her přesune.

"Furt jsem ještě pozitivní, ty hodnoty se zlepšujou, ale těžko říct. Musím čekat, doufat a věřit, že to do neděle klapne a uvidíme," vyprávěl Václavík ve víkendovém rozhovoru pro ČT sport.

Představa je taková, že pokud bude sedmadvacetiletý závodník zdráv, odlétat by měl začátkem příštího týdne.

To mimo jiné znamená, že přijde o sobotní smíšenou štafetu a určitě nepojede ani úterní vytrvalostní závod, který tentokrát předchází sprintům.

V olympijské vesnici u areálu Čang-ťia-kchou je celkem pět českých biatlonistů, do závodu mohou jít čtyři. A Václavík, který má za sebou pozitivní testy i z minulé zimy, by ve sprintu byl příští sobotu jedním z nich. 

"Šanci by od nás určitě dostal, protože na tom byl během celé sezóny běžecky velmi dobře," řekl svazovému webu trenér Ondřej Rybář.

"Mrzí mě to. I loni mně covid před vrcholem nepřál, teď se to opakuje. Člověk nemůže dělat nic. Modlím se, aby to dobře dopadlo," dodal Václavík.

Adam Václavík
zdroj: ČTK

V mezidobí jezdí na rotopedu, byl si také zastřílet, nic velkého ale podle svých slov ještě dělat o víkendu nemohl.

"Takže je to takové čekání. Dny jsou dlouhé, ale naděje umírá poslední, takže věřím, že to nakonec klapne," uvedl biatlonista.

S kolegy z reprezentace je v pravidelném kontaktu, v chatovací skupině si vyměnují postřehy a fotografie.

"Mikuláš Karlík mi už posílal prázdné místo v letadle, že se cítí, jako kdybych tam byl. Psal jsem si s klukama, jakou měli cestu, jaké to tam je. Doufám, že je brzo doplním," přál si Václavík.

Ten si letos v německém Ruhpoldingu vyjel ve stíhačce 24. místo, tedy své druhé nejlepší umístění kariéry.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články