Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

V Pekingu pustí pořadatelé na sporty víc fanoušků

O něco větší podporu fanoušků budou mít sportovci na Hrách v Pekingu. Šéf komise pro kontrolu a prevenci pandemie Chuang Čchun oznámil, že to pořadatelům umožnila dobře zvládnutá situace s koronavirem v olympijské "bublině".

Trénink české biatlonové reprezentace na olympijských hrách v Pekingu
zdroj: REUTERS autor: Athit Perawongmetha

Kvůli obavám z nákazy nemohou na Hry zahraniční fanoušci. Ani v Číně se vstupenky neprodávaly, místo toho organizátoři plánovali pozvat zhruba 150 tisíc diváků. Nyní by se mělo číslo navýšit.

"Je to možné díky tomu, že covid-19 v uzavřené bublině máme pod kontrolou," citovala agentura Reuters Chuang Čchuna. Pozvaní příznivci budou muset splnit přísné podmínky včetně několika testů před návštěvou Her i po ní.

Na sportovištích se budou moci pohybovat jen v jasně vymezeném prostoru a nikdy nepřijdou do kontaktu se sportovci ani dalšími lidmi z olympijské bubliny. Po návratu však nemusí do karantény, jen jim bude doporučeno vyhnout se nějaký čas hromadným akcím.

"Máme na to kapacitu, takže když vpustíme malé množství fanoušků navíc, současná opatření proti covidu to nijak neohrozí," uvedl Čchi Liang, ředitel osmnáctitisícové Národní haly, kam na hokejové zápasy dosud pouštěli jen tisíc diváků.

Podle organizátorů nebyl v pondělí mezi sportovci a činovníky, kteří přiletěli do Pekingu, jediný nakažený. Mezi účastníky v uzavřené bublině se objevilo jen šest pozitivních výsledků, což je nejnižší číslo za poslední dva týdny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články