Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Ukrajince Kaminské dopingové testy prokázaly hned tři zakázané látky

Další dopingový případ na Hrách v Pekingu. Ukrajinská běžkyně na lyžích Valentyna Kaminská měla pozitivní test na anabolický steroid a dva stimulanty. Vzorek obsahující tři zakázané látky jí byl odebrán minulý týden ve čtvrtek při kontrole po klasické desítce, informovala Mezinárodní testovací agentura (ITA). Kaminské, která v tomto závodě obsadila 79. příčku, byla pozastavena činnost.

Ukrajinská běžkyně na lyžích Valentyna Kaminská
zdroj: Reuters

"To znamená, že sportovkyně nesmí závodit, trénovat, koučovat nebo se účastnit jakýchkoliv aktivit na olympijských hrách v Pekingu 2022," uvedla ITA.

Čtyřiatřicetiletá lyžařka, která v Čang-ťia-kchou závodila ještě v sobotu s ukrajinskou štafetou, může požádat o analýzu kontrolního vzorku a také se odvolat proti pozastavení činnosti ke sportovní arbitráži CAS.

Je to druhý dopingový případ přímo z olympijských her po íránském závodníkovi v alpském lyžování Husajnu Šimšakímu.

Nejsledovanější dopingovou kauzou na olympijských hrách je ale případ krasobruslařky Kamily Valijevové, jejíž pozitivní test z prosincového ruského mistrovství byl zveřejněn po týmové soutěži. Patnáctiletá Ruska dostala od arbitráže CAS povolení závodit, ale výsledky ženské soutěže kvůli tomu budou jen prozatímní. Po krátkém programu favorizovaná svěřenkyně Eteri Tutberidzeové vede.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články