Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Testy Hrubce dopadly dobře a může se zapojit do tréninku, ale ve speciálním režimu

Nejprve pozitivní test, pak dva negativní, znamenající vysvobození. Brankář Šimon Hrubec měl sice po sobotním příletu do dějiště olympijských her v Pekingu potíže s testy na koronavirus, dva kontrolní však onemocnění nepotvrdily, a opora Omsku se tak může zapojit do přípravy národního týmu.

Pohyb očekávané brankářské jedničky v Pekingu přesto bude omezený. V následujících sedmi dnech musí totiž na Hrách fungovat v takzvaném režimu blízkého kontaktu.

"Nikoli kvůli vlastnímu pozitivnímu testu po příletu na letišti, ale vzhledem k tomu, že se nákaza prokázala u zahraničního spolucestujícího z letadla. Jako blízký kontakt může trénovat a soutěžit, avšak cestovat či stravovat se musí odděleně," uvedla tisková mluvčí výpravy Barbora Žehanová s tím, že ve stejném režimu aktuálně funguje i útočník Lukáš Sedlák.

Třicetiletý Hrubec měl s výsledky koronavirových testů problémy i v Česku, proto do Pekingu odletěl až se zpožděním. Stejné potíže jako gólman Omsku po příletu do dějiště olympijských her řešili i útočníci Tomáš Hyka a David Krejčí, také oni se do přípravy zapojili se zpožděním po dvou kontrolních negativních testech.

První zápas na turnaji čeká českou reprezentaci ve středu, kdy se utká s Dánskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články