Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tandrevoldová po kolapsu ve stíhačce končí. Láme mi to srdce, svěřuje se

Ingrid Landmark Tandrevoldová si v nedělním stíhacím závodě jela pro výborné umístění. V posledním kole ale přišel kolaps norské biatlonistky, po kterém se stěží dobelhala do cíle. Z preventivních důvodů proto vynechá středeční olympijskou štafetu a nenastoupí ani do závěrečného závodu s hromadným startem. Hry v Pekingu pro ni tak předčasně skončily.

Pětadvacetiletá Tandrevoldová mířila ve stíhacím závodě za medailí, ale v posledním kole jí došly síly, musela zastavit a nakonec doběhla na 14. místě. Podle lékařů šlo o vyčerpání.

"Prožívala jsem jeden z nejlepších závodů v kariéře, ze kterého se najednou stal ten nejhorší," citovala agentura Reuters Tandrevoldovou, která s norskou štafetou získala třikrát zlato na mistrovství světa.

"Nakonec bylo rozhodnuto, že ze zdravotních důvodů už na olympiádě závodit nebudu. Jsem smutná a láme mi to srdce," přidala biatlonistka, která v posledních letech měla při závodech také problémy s nepravidelným srdečním rytmem.

"Je mi jen pětadvacet, proto doufám, že mám pořád před sebou ještě hodně závodů. Ale s ohledem na předchozí srdeční problémy musíme být opatrní," uvedla a doplnila, že z Číny odletí co nejdříve.

V nominaci pro středeční štafetu Tandrevoldovou nahradila Karoline Knottenová. V týmu doplní trojnásobnou šampionku z probíhajících Her v Pekingu Marte Olsbuovou Röiselandovou, Idu Lienovou a ze stíhačky bronzovou Tiril Eckhoffovou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články