Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Strhující curlingovou bitvu vyhrály Britky, ve finále se střetnou s Japonkami

Obhájkyně zlata ze Švédska podlehly ve strhujícím semifinále Britkám 11:12 v extra endu a zahrají si pouze o bronz. Do finále se dostaly také Japonky, které přehrály Švýcarsko 8:6.

Skotská skipka Eve Muirheadová
zdroj: Reuters

Tým skipky Anny Hasselborgové začal s přehledem. Dokázal perfektně využít špatného vstupu do utkání a urval hned v prvním endu čtyřku. Jenže chyb se dopouštěly i Švédky a skipka Eve Muirheadová dohodila ve druhém endu na trojku.

Švédky měly po většinu utkání mírný náskok, jenže Hasselborgové se nedařilo tolik jako v předchozích zápasech olympijského turnaje. V devátém endu dostaly Švédky studenou sprchu, když Muirheadová krásným promotion take outem vybojovala čtyři body. Britští fanoušci byli na nohou.

Zdálo se být rozhodnuto, jenže Britky desátý end nezvládly a daly Hasselborgové prostor k vyrovnání. Rozhodoval extra end, ale v něm už Britky s přehledem čistily situaci před kruhy. Hasselborgová poslední kámen neodhodila přesně a Muirheadová už ani nemusela rozhodovat.

Bronz vybojovali kanadští curleři. Výhrou 8:5 nad americkým týmem Johna Shustera si spravili chuť po těsné porážce v semifinále. O zlato se utkají Švédové s Brity. Skip Niklas Edin touží vybojovat poslední nejcennější kov, který mu v bohaté sbírce ještě chybí.

Výsledky curlingu

Muži - o 3. místo: Kanada - USA 8:5.

Ženy - semifinále: Japonsko - Švýcarsko 8:6, Británie - Švédsko 12:11 po dodatečném endu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články