Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Pančochová neuspěla v kvalifikaci a finále slopestylu bude bez ní

Na slopestyle, svou hlavní disciplínu, se snowboardistka Šárka Pančochová těšila v rámci olympijských her nejvíce. V kvalifikaci ale obsadila 26. příčku a postoupit do finále mezi dvanáct nejlepších se jí nepodařilo. V Pekingu bude usilovat o co nejlepší umístění ještě v Big Airu a U-rampě.

Je nám líto, video expirovalo.
Pančochová po nevydařené kvalifikaci: Jsem z toho smutná

Jednatřicetileté Pančochové, která se kvůli koronaviru zatím musí v Číně obejít bez trenéra Přemysla Vidy, se v areálu Čang-ťia-kchou nevydařila ani jedna kvalifikační jízda. Před OH, na které se jako první freestylistka v historii kvalifikovala ve všech třech disciplínách, přitom právě do slopestylu vkládala největší naděje. V roce 2014 v Soči skončila pátá.

"Trénink byl přitom super. Hned ve třetí jízdě jsem dala celou závodní jízdu a byla jsem ráda, že to takhle padlo. Ale také jsem sem tam trochu nervózní, když se mi trénink takhle hodně povede. Ale tím to nebylo, spíše se změnily podmínky. Dlouho čekáte nahoře, než pojedete," řekla Pančochová a vysvětlila, že trať byla ledovější a více foukal vítr. "Musíte dát všechny triky, v opačném případě body nejsou dobré. Počítá se to jako pár, potřebovala jsem to celé spojit a bohužel. Jsem hrozně zklamaná, že se mi to nepodařilo," přiznala.

V první jízdě chybovala hned na začátku. "Takže jsem pak improvizovala. Chtěla jsem nahnat body, takže když jsem jela z trubky nahoru, chtěla jsem udělat backside a chytnout si u toho prkno, ale bohužel jsem to v tréninku vůbec nedělala, dopadla jsem víc na zadní nohu a sedla jsem si u toho."

Při druhém pokusu se zase pomalu rozjela na první skok. "Bohužel jsem pak nedopadla úplně do dopadu, koplo mě to a přisedla jsem si. Jelo to výrazně víc tím, že je trať zmrzlejší," doplnila s tím, že pokud by předvedla svůj standard, do finále by bezpečně postoupila.

Nejlepší kvalifikační jízdu předvedla Zoi Sadowská Synnottová z Nového Zélandu, jež získala 86,75 bodu. Z druhého místa postoupila Japonka Kokomo Muraseová (81,45) a třetí byla Enni Rukajärviová z Finska (78,83). Pančochová získala za první jízdu 25,51 bodu, za druhou 17,18.

Snowboarding - ženy:

Slopestyle - kvalifikace: 1. Sadowská Synnottová (N. Zél.) 86,75, 2. Muraseová (Jap.) 81,45, 3. Rukajärviová (Fin.) 78,83, ...26. Pančochová (ČR) 25,51 - nepostoupila do finále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články