Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fernstädtová navázala na tréninky, po druhé jízdě je sedmá s minimální ztrátou

V ledovém korytě v Jen-čchingu začalo olympijské měření sil skeletonistek. Ve startovní listině neschází Anna Fernstädtová, která se v posledním tréninku blýskla nejrychlejším časem. Po druhé ze čtyř jízd je sedmá se ztrátou 45 setin na vedoucí Australanku Jaclyn Narracottovou a 24 setin na druhou Němku Hannah Neiseovou. Souboj o medaile vyvrcholí v sobotu.

Trojnásobná juniorská mistryně světa Fernstädtová tradičně oproti soupeřkám zaostávala na startu. Ztrátu ale doháněla a po první jízdě se dělila o šestou příčku. Šestý čas zajela i ve druhém kole, v součtu si však o místo pohoršila.

"Nebyly to moje nejlepší jízdy, takže s tím nejsem stoprocentně spokojená, ale celkově to asi bylo dobré. Když kouknu na sezonu, tak to bylo úplně skvělé. Starty mi vyšly dobře a myslím, že jsem v dobré pozici. I se špatnou jízdou jsem dvě desetiny od medaile. Ještě není nic prohráno, ale není nic vyhráno," řekla Fernstädtová.

Česká jezdkyně si vyčítala chybu ve druhé jízdě. Mezi čtvrtou a pátou zatáčkou se totiž dostala do kontaktu s mantinelem. "V tréninku jsem měla jednu jízdu, ve které se mi to nestalo. Doufala jsem, že to v závodu dám, v první jsem to dala, ale ve druhé ne. Je to dlouhá, technicky náročná dráha. Vědělo se, že žádná holka nejezdí dokonale. Jde o to, kdo udělá nejmíň chyb," uveda Fernstädtová.

Po dvou vyrovnaných kolech se vedení ujala Narracottová. Na další medailové pozice se posunuly Němky, druhá je při své olympijské premiéře Neiseová, mistryně světa Tina Hermannová na třetím místě ztrácí 23 setin.

Po prvním kole vedoucí Mirela Rahnevaová z Kanady se nevydařenou druhou jízdou propadla až na devátou příčku. Dopředu se naopak posunula vítězka celkového pořadí Světového poháru Kimberley Bosová z Nizozemska, z desátého místa poskočila na šesté před Fernstädtovou.

Skeleton - ženy (po 2 ze 4 jízd):

1. Narracottová (Austr.) 2:04,34 (1:02,05+1:02,29), 2. Neiseová -0,21 (1:02,36+1:02,19), 3. Hermannová (obě Něm.) -0,23 (1:02,28+1:02,29), ...7. Fernstädtová (ČR) -0,45 (1:02,35+1:02,44).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články