Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Velká komplikace pro hvězdu severské kombinace. Riiber měl v Pekingu pozitivní test

Pořádnou nepříjemnost musí v dějišti olympijských her řešit hvězda severské kombinace Jarl Magnus Riiber. Norský sdruženář měl po příletu pozitivní test na koronavirus. V Čang-ťia-kchou proto musel do izolace, z které ho dostanou pouze negativní testy ve dvou dnech s minimálním odstupem 24 hodin. O první medaile v severské kombinaci se bude bojovat ve středu 9. února.

Čtyřiadvacetiletý Riiber vyhrál v uplynulých třech sezonách hodnocení Světového poháru a je v Pekingu jedním z hlavních medailových kandidátů. Po příletu do Číny získal společně s několika svými krajany status blízkého kontaktu nakažené osoby po pozitivním testu estonského sdruženáře Kristjana Ilvese, ale mohl se za dodržení přísných podmínek účastnit tréninků.

Status blízkých kontaktů mají v norské výpravě mimo jiné biatlonisté Johannes Thingnes Bö a Ingrid Landmark Tandrevoldová. "Věříme, že máme dobrý přehled o situaci a identifikovali jsme blízké kontakty. Je důležité, aby teď všichni byli opatrní. Tenhle virus je zákeřný a děláme, co se dá, abychom zastavili jeho šíření," řekla lékařka norského týmu Aasne Fenne Hoksrudová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články