Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Soutěži sáňkařských týmů vládli Němci, Geisenbergerová má šesté zlato. Češi dojeli desátí

Další medaili získali němečtí sáňkaři na Hrách v Číně v soutěži týmů. Jeli jako poslední ze čtrnácti zúčastněných celků a dokázali porazit druhé Rakousko i třetí Lotyšsko. Natalie Geisenbergerová tak získala šesté olympijské zlato. Český tým v sestavě Anna Čežíková, Michael Lejsek, Zdeněk Pěkný a Filip Vejdělek skončil desátý.

Němci porazili o osm setin Rakušany, třetí skončili už s téměř sekundovou ztrátou lotyšští závodníci. Sáňkařská velmoc ovládla na dráze v Jen-čchingu všechny čtyři závody a přidala ještě dvě stříbra. Pro německý tým to bylo nejúspěšnější olympijské vystoupení v historii.

Geisenbergerová navázala na úterní triumf v závodě jednotlivkyň, který jako první žena vyhrála na třetí olympiádě za sebou. Ziskem šestého zlata dnes čtyřiatřicetiletá závodnice překonala německý rekord rychlobruslařky Claudie Pechsteinové.

Šesté olympijské vítězství si připsala i dvojice Tobias Wendl a Tobias Arlt, Johannes Ludwig získal třetí zlato.

Česká štafeta vylepšila dvanácté místo z minulých Her. V roce 2014 v Soči při premiéře této disciplíny skončili reprezentanti devátí.

Saně:

Štafeta: 1. Německo (Geisenbergerová, Ludwig, Wendl/Arlt) 3:03,406, 2. Rakousko (Egleová, Kindl, Steu/Koller) -0,080, 3. Lotyšsko (Tirumaová, Aparjods, Bots/Plume) -0,948, 4. Rusko -1,261, 5. Itálie -1,446, 6. Kanada -1,829, 7. USA -2,335, 8. Polsko -3,730, 9. Rumunsko -4,286, 10. Česko (Čežíková, Lejsek, Pěkný/Vejdělek) -6,150.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články