Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Pešán respektuje sílu Švýcarů a hlásí: Připravujeme se na válku. Věřím, že v ní uspějeme

Druhé utkání play-off na vrcholném turnaji v roli hlavního trenéra čeká Filipa Pešána. Loni v červnu se národní tým pod jeho vedením loučil na místrovství světa po čtvrtfinálové porážce s Finskem, tentokrát sehraje na olympiádě v Pekingu předkolo vyřazovací fáze proti Švýcarsku. Přímý přenos utkání sledujte v úterý od 9:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Trenér Filip Pešán na lavičce hokejové reprezentace
zdroj: REUTERS

"Moc se na to těšíme. Bude to těžké, což víme dopředu. Zápasy s nimi jsou a budou těsné a nic na tom nemění fakt, že na turnaji ještě nevyhráli. Rozhoduje jeden gól. Absolutně nic nepodceníme, jsme si vědomi jejich síly," řekl Pešán po pondělním tréninku.

Švýcarsko ve skupině prohrálo všechna tři utkání včetně souboje s českým výběrem a obsadilo poslední místo. Pešán si ale uvědomuje, že soupeř má kvalitní a zkušený tým. "Považoval jsem je před turnajem za jednoho z kandidátů na medaili a doufám, že z nich ty kandidáty neuděláme," pokračoval s respektem. "Velmi vážně se připravujeme na válku a věřím, že v ní uspějeme." 

Obě mužstva se na předkolo play-off připravovala rozdílně. Švýcarský trénink byl intenzivní, český spíše pohodový. "Není to tak, že bychom se chtěli jen naladit. Není to o tom, že bychom zvolňovali, abychom byli dobře naladění. Kluci budou naladění tak i tak. Měli jsme ale den volna a nechtěl jsem, aby se po ostrém tréninku zatáhli. Kluci měli po organizované části dost času, aby si udělali, co potřebují," upozornil Pešán.

Národní tým ani speciálně netrénoval přesilové hry, které se mu v předchozím duelu proti Rusku extrémně dařily –⁠ proti oslabenému soupeři se prosadil čtyřikrát. "Jsem malilinko pověrčivý. Před zápasem proti Rusku jsme je také pořádně netrénovali, jen lehounce. Proto jsem je vynechal. Řekli jsme si tolik věcí, že to zkoušet nemusíme. V olympijské vesnici na hotelu máme ale připravené mítinky, vezmeme si to spíše teoreticky," uvedl Pešán. 

Český útočník Vladimír Sobotka v utkání proti Švýcarsku
zdroj: REUTERS autor: Annegret Hilse

Národní tým se utkal se Švýcarskem ve skupině a vyhrál 2:1 po samostatných nájezdech. Podle Pešána to ale na další vzájemný souboj nebude mít vliv.

"Budou mít stejné informace, jako máme my. V době moderních technologií je úplně jedno, jestli se soupeřem hrajete, nebo ne. Je fajn, že můžeme oprášit některé principy, které nám v zápase fungovaly. Totéž ale udělá soupeř," podotkl Pešán s tím, že Češi mohou být o trošku klidnější díky tomu, že v Pekingu dvakrát vyhráli.

"Na druhou stranu je tohle už play-off. Zápasy zahodíte, ale vnitřní pocit, že se nám hra dařila a dokázali jsme utkání zlomit na naši stranu, je fajn," dodal reprezentační kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články