Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Nejlepší výkon si schovaly do finále. Britské curlerky mají po 20 letech olympijské zlato

Ženský turnaj v curlingu na olympijských hrách vyhrály podruhé v historii Britky. Tým skipky Eve Muirheadové ve finále v Pekingu porazil Japonsko jednoznačně 10:3 a navázal po dvaceti letech na triumf svých předchůdkyň ze Salt Lake City. Muirheadová se při čtvrtém startu dočkala druhé medaile, v Soči 2014 slavila bronz. "Nejlepší výkon jsme si schovaly do finále," řekla.

Britská výprava získala v National Aquatics Centre zlaté medaile den poté, co mužský tým podlehl ve finále Švédům. Bronz mezi ženami rovněž už v sobotu získaly švédské obhájkyně prvenství po výhře 9:7 nad Švýcarskem.

"Bude trvat dlouho, než mi to dojde. Nejlepší výkon jsme si schovaly do finále. Ušly jsme dlouhou cestu a jsem na celý tým pyšná," řekla Muirheadová, s kterou tvořily kvarteto Vicky Wrightová, Jennifer Doddsová a Hailey Duffová.

"Je fantastické, že jsme vyhrály dvacet let poté, co Rhona Martinová psala historii a my teď jdeme v jejích stopách. Neuvěřitelné," dodala Muirheadová.

Ženské finále bylo odvetou za utkání o bronz v Pchjongčchangu, kde tehdy asijský výběr vedený stejně jako letos skipkou Sacuki Fudžisawaovou překazil Britkám obhajobu bronzu. Jednatřicetiletá Muirheadová se olympijského triumfu dočkala devět let po zisku titulu mistryně světa na šampionátu v Rize, je také trojnásobnou mistryní Evropy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články