Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Mráz a vítr mění biatlonový harmonogram. Davidová a spol. poběží "masák" už v pátek

Olympijský závod biatlonistek s hromadným startem se uskuteční místo soboty už v pátek. Informovala o tom Mezinárodní biatlonová unie (IBU) s tím, že důvodem je očekávané nepříznivé počasí. Předpověď totiž slibuje na sobotu extrémní chlad a silný vítr. Markéta Davidová a Lucie Charvátová se proto postaví na start závěrečného závodu ve stejný den jako muži s jediným českým účastníkem Michalem Krčmářem. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Markéta Davidová
zdroj: REUTERS

"Vzhledem k předpovědi silnějšího větru a současně k očekávaným teplotám pod -15 stupňů Celsia byl závod přesunut na pátek," uvedla IBU na svém webu.

Zatímco v pátek se očekávají v dějišti biatlonových závodů v areálu v Čang-ťia-kchou teploty kolem -13 stupňů, v sobotu mají klesnout až pod 18 pod nulou. Při teplotách -20 a nižších se podle pravidel IBU závod nemůže konat, už při -15 v kombinaci se silným větrem podléhají podmínky posouzení ze strany pořadatelů a lékařů.

Ženský závod na 12,5 kilometru je podle nového scénáře na programu v pátek od 8:00 SEČ. Muži se vydají na patnáctikilometrovou trať o dvě hodiny později, podle původního plánu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články