Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Týmovou soutěž v alpském lyžování zkomplikoval silný vítr, závod se odjede v neděli

Poslední olympijský závod ve sjezdovém lyžování na Hrách v Pekingu se kvůli silnému větru uskuteční až v neděli. Týmová soutěž v paralelním slalomu i s českou reprezentací byla v sobotu po dvou odkladech nakonec zrušena a pořadatelé stanovili náhradní termín na neděli 2:00 SEČ. Český tým čeká na úvod Francie.

Je nám líto, video expirovalo.
Týmová soutěž lyžařů se odkládá kvůli silnému větru

O osudu závodu diskutovali zástupci Mezinárodního olympijského výboru, lyžařské federace a organizátoři Her. Pro některé výpravy znamenal odklad o den logistický problém, protože musely změnit letenky a prodloužit ubytování. Všechny přihlášené týmy ale potvrdily, že budou v novém termínu startovat. I na neděli ale meteorologové předpovídají větrné poryvy.

Do vyřazovacího pavouka šestnácti zemí naskočí i česká čtveřice Tereza Nová, Elese Sommerová, Kryštof Krýzl a Jan Zabystřan. Hned v prvním kole je čeká Francie, v jejíž sestavě ale chybí olympijský vítěz ve slalomu Clément Noël.

Ve sjezdovém lyžování je s pěti zlatými nejúspěšnější zemí Švýcarsko a v závěrečném paralelním slalomu smíšených týmů může zopakovat triumf z Pchjongčchangu, kde měla tato disciplína premiéru. Z tehdejšího týmu zbyli Luca Aerni a Wendy Holdenerová, která už v Pekingu vybojovala bronz.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články