Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Tenhle sníh nic neodpouští, konstatovala po pádu ve slalomu Shiffrinová

Velikým zklamáním skončil obří slalom pro favorizovanou Američanku Shiffrinovou. Po špatném najetí spadla v prvním kole a závod pro ni skončil už v sedmé brance. "Jedeme dál, ještě nás toho hodně čeká," uvedla Shiffrinová. 

Je nám líto, video expirovalo.
Shiffrinová vypadla v 1. kole obřího slalomu

"Nebudu brečet, to je jenom plýtvání energií," řekla šestadvacetiletá Američanka. Z olympiád má tři medaile včetně dvou zlatých, je šestinásobnou mistryní světa a ve Světovém poháru vyhrála úctyhodných 73 závodů.

Dnes však musela strávit jednu z největších porážek v úžasné kariéře. Útěchu pod kopcem hledala v náručí matky Eileen. "Je to velké zklamání. Ale tenhle sníh neodpouští nic. Najela jsem si špatně branku a zaplatila za to nejvyšší možnou cenu. Den skončil prakticky dřív, než začal," řekla Shiffrinová.

Že by rodačka z Vailu udělala takovou chybu, se stává velmi zřídka. Obří slalom nedokončila naposledy před čtyřmi lety. "Ten kopec mě přitom bavil, podmínky byly úžasné i pocit jsem měla dobrý," komentovala dnešní nepovedený den. 

Na dnešní odpoledne si plánovala trénink slalomu. Její parádní disciplína ji čeká ve středu. A pak ještě další tři starty, protože chce absolvovat všech pět závodů na Hrách v Pekingu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články