Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Šanci v mixu dostane Karlík. V Číně se rozfoukalo a trenér Rybář očekává specifický závod

Je jasno. Poslední chybějící článek úvodní biatlonové mix štafety je znám. Šanci dostane Mikuláš Karlík. Pro sobotní zahajovací závod dostal přednost před Jakubem Štvrteckým a absolvuje třetí úsek. První pojede Jessica Jislová, druhý úsek Markéta Davidová a finišmanem bude Michal Krčmář. Závod startuje v 10:00 SEČ, přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

O Jislové, Davidové a Krčmářovi měli trenéři jasno, mezi Karlíkem a Štvrteckým vybírali druhého muže. Nakonec padla volba na prvně jmenovaného.

"Kuba se na tréninku jevil z kluků střelecky nejlíp a počítáme s tím, že nastoupí do všech dalších závodů," řekl šéftrenér Ondřej Rybář svazovému webu.

"Štafeta je ale specifická, zvlášť pokud bude foukat tak, jako foukalo dnes. Bude třeba na ten vítr reagovat a zdravě zariskovat. Myslím si, že nejedna štafeta půjde na trestné kolo. V takových podmínkách je třeba odstřílet rychle, zbytečně nečekat. A Kuba je někdy až moc precizní a střílí dlouho. V tomhle je Karlos flegmatičtější, dokáže se nad to povznést a zariskovat," dodal.

Dvaadvacetiletého Karlíka čeká olympijská premiéra, Jislová pojede prvně na hrách smíšenou štafetu. Davidová a Krčmář se podíleli na osmém místě mixu před čtyřmi lety v Pchjongčchangu. Při premiéře této disciplíny na olympiádě vybojovali Češi v Soči 2014 stříbrnou medaili v sestavě Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Jaroslav Soukup a Ondřej Moravec.

Muži jedou poprvé kratší úseky

Poprvé na olympiádě pojedou ženy i muži ve smíšené štafetě stejnou vzdálenost. Jelikož začínají ženy, všichni absolvují šest kilometrů. "Tohle je pro mě druhá nejlepší varianta. Jsem zastáncem původního formátu, kdy holky rozjížděly a jely šest kilometrů a my pak 7,5 kilometru. Chápu i otáčení úseků, ale byl bych pro, aby nám nechali 7,5 kilometru," řekl Krčmář.

V jediném závodu této disciplíny v sezoně Světového poháru doplnil Jislovou, Davidovou a Krčmáře Štvrtecký a Češi obsadili v Oberhofu deváté místo.

K favoritům budou patřit Norové, obhájci zlatých medailí Francouzi a Švédové. Promluvit do bojů o stupně vítězů ale můžou i Němci, Bělorusové či biatlonisté Ruského olympijského výboru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články