Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Při premiéře týmové soutěže zaskočili Čínu akrobatičtí skokani Spojených států

V Ken-tching Snow Parku se ze zlatých olympijských medailí ve smíšených týmech radují akrobatičtí skokani USA ve složení Ashley Caldwellová, Christopher Lillis a Justin Schoenefeld. Při premiéře tohoto závodu na ZOH skončili až stříbrní favorizovaní Číňané, výhru Spojeným státům zajistil hlavně Lillis trojným saltem s pěti vruty za 135 bodů. Bronz brala Kanada.

Vicemistři světa z debutu soutěže na MS v roce 2019 Číňané vyhráli v této sezoně Světového poháru oba závody družstev a po prvním kole skoků suverénně vedli i olympijskou soutěž. Ťia Cung-jang ale svůj druhý pokus neustál, a i když se akrobatickým přemetem vyhnul ošklivému pádu, Američané jeho zaváhání využili.

Do čtyřčlenného finále nepostoupili mistři světa Rusové. V prvním kole, do něhož nastoupilo celkem šest zemí, skončili pátí. Postup na jejich úkor slavilo nakonec čtvrté Švýcarsko.

O medaile v soutěžích jednotlivců se bude bojovat příští týden. Ženy budou závodit v pondělí. Soutěž mužů, kterou na olympijských hrách 2002 v Salt Lake City ovládl Aleš Valenta, je na programu ve středu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články