Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Po zranění Kubičíka další rána ve snowboardovém týmu. Houser v Pekingu neprošel testy na covid

Přímo v dějišti olympijských her se ve volném ježdění zranil snowboardcrossař Jan Kubičík, narychlo tak do Číny zamířil jako náhradník Radek Houser. Ten ale po příletu neprošel testy na covid a nezúčastní se tak individuálního závodu. Jeho účast v týmové soutěži ale zatím vyloučena není.

Houser měl původně trénovat se snowboardcrossařkami, aby si na Hrách najel trať. "Je ve skvělé formě. Věřím, že bude bojovat o co nejlepší umístění," hlásil v pondělí trenér českého týmu Marek Jelínek.

Jenže jak Houser uvedl, splněný sen se zatím stal skutečností pouze napůl. "Ta nejdůležitější část bohužel musí počkat. Neprošel jsem testy na covid. Nebere se zde ohled na prodělání a s tím spojenou možnost s určitým zbytkovým množstvím v těle. Covid jsem prodělal v polovině ledna a nepodařilo se mi ho z těla dostat pryč."

"Chtěl jsem dokázat sobě i ostatním, že jsem schopen konkurovat světovým jezdcům. Zatím to budu muset odložit na jindy a soustředit se na zbytek sezony, která pro mě nekončí. Mrzí mě, jak to všechno dopadlo. Doufám, že si náš tým vybral všechnu smůlu pro zbytek existence v tomto sportu," napsal na svém instagramovém profilu.

Dny teď bude muset trávit v izolačním hotelu, na který od zahájení Her mířily stížnosti zejména kvůli špatnému jídlu a nedostatečnému vybavení. "Vůbec netuším, co mě čeká a jak vše bude probíhat," uvedl Houser.

Vše ztraceno ale ještě úplně není. Jak závodník potvrdil ČT sport, teoreticky by mohl po ztraceném klání jednotlivců jet sobotní mix s Vendulou Hopjákovou. "Šance určitě je, akorát všechno závisí na dalších testech. Budu doufat," prohlásil.

"K propuštění z izolace potřebuje dva negativní testy v rozmezí 24 hodin," uvedla mluvčí české výpravy Barbora Žehanová. V izolaci z českého týmu stále zůstává skokan na lyžích Viktor Polášek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články