Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Po Riiberovi nebude závodit ani Frenzel. Nákazu u něj potvrdily kontrolní testy

Severská kombinace bude bez velkých hvězd. Problém s pozitivním testem měl v Číně norský suverén Jarl Magnus Riiber, nyní kontrolní testy potvrdily nákazu u Erica Frenzela a Terence Webera z německé výpravy. Frenzel tak přišel o šanci získat své třetí olympijské zlato na středním můstku.

Sdruženář Eric Frenzel
zdroj: ČTK/AP/Matthias Schrader

Jejich start vyloučil týmový lékař Stefan Pecher. "Jejich start je definitivně vyloučen. Pro první závod je nemohu uvolnit, musím je chránit," řekl Pecher.

Sedminásobný mistr světa Frenzel, který má ve sbírce také olympijské zlato z týmové soutěže v Pchjongčchangu a pod pěti kruhy vybojoval celkem šest medailí, měl stejně jako Weber pozitivní výsledky na koronavirus po příletu do Číny a následně je potvrdily i kontrolní testy.

Oba sdruženáři podle Pechera v izolaci dosud nevykazují žádné příznaky nemoci covid-19, ohledně jejich účasti v závodě na velkém můstku a týmové soutěži (15. a 17. února) se proto vyjádřil optimisticky.

Do dějiště olympiády dorazí jako náhradník Manuel Faisst, zatím ale není jisté, zda ve středu bude závodit. Podle pravidel by měl Frenzela, nebo Webera nahradit pro celý zbytek olympiády. Svaz chce proto takové řešení ještě zvážit, případně vyjednat výjimku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články