Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

ON-LINE: Olympijské dění

On-line textový přenos

10:29

Juraj Slafkovský ovládl se sedmi body ze sedmi utkání produktivitu olympijského turnaje a se sedmi trefami byl i nejlepším střelcem. Nejproduktivnějším českým hráčem byl kapitán Roman Červenka, který se s pěti body za dvě branky a tři přihrávky ze čtyř utkání zařadil na 10. pozici.

10:01

Tchajwanský premiér Su Čen-čchang vyzval k potrestání rychlobruslařky Chuang Jü-tching kvůli videu, na kterém třiatřicetiletá reprezentantka trénovala v čínské kombinéze. Video na sociálních sítích před měsícem zveřejnila sama Chuang Jü-tching. Posléze ho však smazala a omluvila se. Předseda vlády přesto požádal ministerstvo sportu, aby případ vyšetřilo a rychlobruslařku potrestalo.

08:35

Sedmnáctiletý slovenský talent Juraj Slafkovský byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem olympijského turnaje. Odchovanec Košic se dostal i do All Star týmu turnaje, o kterém také hlasují akreditovaní novináři. Slafkovský pomohl Slovensku k zisku historického bronzu sedmi góly v sedmi zápasech a stal se nejlepším střelcem turnaje. Se sedmi body ovládl i produktivitu.

07:23

Hokejisté Finska jsou poprvé olympijskými vítězi. Ve finále zdolali svěřenci kouče Jukky Jalonena přes úvodní obdržený gól obhájce zlata z Pchjongčchangu Rusy 2:1. Tým vedený sedmatřicetiletým kapitánem Valtterim Filppulou vyhrál v Číně i šestý zápas.

05:36

Závod běžkyň na lyžích na 30 kilometrů volnou technikou ovládla jasně Therese Johaugová. Třiatřicetiletá norská reprezentantka zvítězila před Jessie Digginsovou z USA o minutu a 43 sekund, bronz vybojovala po strhujícím finiši Kerttu Niskanenová z Finska. S třemi zlatými medailemi se Johaugová stala nejúspěšnější běžkyní Her. Celkem získala v kariéře na ZOH už šest medailí. Nejlepší česká závodnice Kateřina Janatová skončila na 22. místě.

04:32

Čtyřbob Dominik Dvořák, Jan Šindelář, Jakub Nosek, Dominik Záleský po nepovedených dvou jízdách se zlepšil ve třetí jízdě pouze o jednu příčku. Na účast mezi dvacítkou nejlepších, a tedy čtvrtou jízdu, tak Češi nedosáhli. Na 21. místě jim chybělo k postupu 29 setin. Češi zopakovali výsledek z Pchjongčchangu, kde byl místo Záleského členem týmu Jaroslav Kopřiva. K vítězství směřuje hlavní favorit a obhájce prvenství Francesco Friedrich z Německa.

04:25

Rakouští lyžaři vyhráli paralelní soutěž smíšených družstev. Ve finále závodu, který se ve středisku Jen-čching uskutečnil s denním zpožděním kvůli silnému větru, porazili Německo a navázali na stříbro z premiéry této disciplíny pod pěti kruhy v Pchjongčchangu. Johannes Strolz získal v Pekingu druhé zlato.

02:43

Týmová soutěž v paralelním slalomu se po odkladu jede v závěrečný olympijský den. Ve vyřazovacím pavouku šestnácti zemí nechyběla ani česká čtveřice Tereza Nová, Elese Sommerová, Kryštof Krýzl a Jan Zabystřan. V prvním duelu, v osmifinále však nestačila na favorizovanou Francii a prohrála na body 1:3. Čestný a cenný úspěch zaznamenal Jan Zabystřan proti Mathieu Faivreovi.

02:42

NEDĚLE 20. ÚNORA

17:11

Američtí krasobruslaři neuspěli u Mezinárodní sportovní arbitráže (CAS) s odvoláním proti odložení medailového ceremoniálu po olympijské soutěži družstev. CAS dnes jejich požadavek, aby stříbrné medaile dostali ještě před nedělním skončením her v Pekingu, zamítl. Předání medailí se neuskutečnilo kvůli dopingovému případu členky vítězného ruského týmu Kamily Valijevové. Řešení její kauzy se ale může táhnout ještě týdny nebo měsíce.

15:20

Závod bobistek ovládly Němky. Vyhrála Laura Nolteová před obhájkyní Mariamou Jamankaovou. Třetí byla Elana Meyersová Taylorová z USA.

15:00

Čínští krasobruslaři Suej Wej-ťin a Chan Cchung získali zlato v soutěži sportovních dvojic. Těsně porazili Rusy Tarasovovou a Morozov.

13:08

Američtí krasobruslaři požadují po Mezinárodní sportovní arbitráži (CAS), aby vyhlášení vítězů po olympijské soutěži družstev proběhlo ještě před nedělním skončením Her. Předání medailí se v Pekingu neuskutečnilo kvůli dopingovému případu členky vítězného ruského týmu Kamily Valijevové.

12:18

Kvůli nepříznivé předpovědi počasí odstartuje nedělní olympijský závod žen v běhu na lyžích na 30 kilometrů o dvě a půl hodiny dříve, než bylo původně plánováno. Nově se běžkyně vydají na trať už ve 4:00 SEČ místo v 7:30. Délka trati zatím zůstala podle vyjádření pořadatelů nezměněná.

10:57

Vítězi mužského curlingového finále jsou po dramatické bitvě Švédové. Tým skipa Niklase Edina zdolal soupeře z Velké Británie, které vedl skip Bruce Mouat, až v extra endu 5:4. 

10:19

Irene Schoutenová z Nizozemska ovládla na závěr rychlobruslařských soutěží olympijský závod s hromadným startem a získala v Pekingu třetí zlato.

09:51

Závod rychlobruslařů s hromadným startem vyhrál na OH v Pekingu Belgičan Bart Swings a navázal na stříbro z Koreje. Obhájce zlata I Sung-hun má bronz.

09:50

Zkrácený olympijský závod běžců na lyžích volnou technikou na 30 kilometrů vyhrál Alexandr Bolšunov. Pětadvacetiletý ruský reprezentant porazil ve finiši krajana Ivana Jakimuškina a Simena Krügera z Norska. S třetím zlatem a celkově pátou medailí se Bolšunov stal nejúspěšnějším běžcem na Hrách v Pekingu. Petr Knop skončil sedmatřicátý, Adam Fellner dvaačtyřicátý.

07:43

Medailové soutěže na olympijských hrách v Pekingu sledovalo na sportovištích celkově 97 tisíc diváků. V předposlední den Her to oznámili organizátoři, kteří před dvěma týdny očekávali návštěvnost 150 tisíc lidí.

07:33

Rychlobruslařka Nikola Zdráhalová nenastoupí ze zdravotních důvodů do dnešního závodu s hromadným startem na olympijských hrách v Pekingu a nebude obhajovat osmé místo z Pchjongčchangu. Pětadvacetiletá česká reprezentantka se zranila v přípravě na svůj poslední plánovaný start na Hrách.

06:23

Týmový olympijský závod ve sjezdovém lyžování byl odložen na nedělní závěrečný den Her od 2:00 SEČ. České kvarteto čeká souboj s Francií.

06:19

Kvůli větru a mrazu se závěrečný maraton běžců na lyžích volnou technikou pojede na 30 km místo tradičních 50 km. Start byl posunut na 8:00 SEČ.

06:00

Čtyřbob Dominika Dvořáka je po polovině olympijského závodu dvaadvacátý, na elitní dvacítku ztrácí 42 setin. Vede Němec Francesco Friedrich.

19:32

Krasobruslařka Kamila Valijevová den po nezdařilé individuální jízdě zamířila z Pekingu domů. Na letišti v Moskvě patnáctiletou olympioničku, která je podezřelá z dopingu, přivítaly potleskem a kyticemi desítky fanoušků. Závodnice na aplaus zareagovala jen zdvořilým pokýváním a beze slova se snažila co nejrychleji zmizet k východu.

18:56

Martina Sáblíková po zisku sedmé olympijské medaile přiznala, že si zahrává s myšlenkou za svojí hvězdnou kariérou letos udělat tečku. Nemít povinnost poprvé od svých 11 let trénovat si však nedokáže představit. Na toto téma se v Pekingu bavila s předsedou MOV Thomasem Bachem, definitivně se chce rozhodnout ale až v létě.

18:34

O druhém finalistovi hokejového turnaje rozhodly až samostatné nájezdy. V nich o postupu výběru ROV rozhodl v osmé sérii dvacetiletý útočník Arsenij Gricjuk. Švédsko tak prohrálo 1:2 a v sobotu vyzve Slováky v boji o bronz. Sborná se pokusí obhájit zlato v neděli nad Finskem.

16:48

Britské hráčky curlingu napodobily své reprezentační kolegy a postoupily do finále turnaje. V semifinálovém duelu zdolaly obhájkyně zlata z Pchjongčchangu Švédky 12:11 v dodatečném endu. O titul si zahrají s Japonkami, které vyřadily úřadující mistryně světa Švýcarky po výhře 8:6.

16:47

Olympijský závod dvojbobů rozjely nejlépe Němky. Po úvodních dvou jízdách ze čtyř vede Laura Nolteová o rovnou půlsekundu před šampionkou z Pchjongčchangu 2018 Mariamou Jamankaovou. Až za nimi se seřadilo trio medailistek z premiérového závodu monobobů.

15:38

Za medaili na čtvrtých Hrách v řadě se dočkala velké odměny. Rychlobruslařka Martina Sáblíková, která v závodě na 5000 metrů vybojovala bronz, bude při nedělním slavnostním zakončení olympiády v Pekingu vlajkonoškou české výpravy.

15:18

Sportovní dvojice Jelizaveta Žuková, Martin Bidař po dvou pádech v krátkém programu nepostoupila do volných jízd. V úvodní části soutěže obsadila sedmnáctou příčku, od postupové šestnáctky ji dělilo 1,19 bodu. Nejlepší dvojice překonávaly nejvyšší známky historie. Vedou domácí Suej Wej-ťin a Chan Cchung o pouhých 16 setin bodu před Rusy Jevgenijí Tarasovovou a Vladimirem Morozovem.

11:51

Díky vítězství biatlonisty Johannese Thingnese Böa v závodu s hromadným startem získalo Norsko na olympijských hrách v Pekingu už patnácté zlato, což je historické maximum. O dosavadní rekord se Norové dělili s Kanadou a Německem.

11:20

Jakožto lídr Světového poháru byl jasným favoritem na triumf, což dokázal potvrdit i v praxi. Nizozemský rychlobruslař Thomas Krol se stal olympijským vítězem na 1000 metrů. Devětadvacetiletý mistr Evropy získal v Pekingu druhou medaili po stříbru na 1500 metrů.

10:05

Bronz vybojovali curleři Kanady. V souboji s obhájci prvenství z Pchjongčchangu Američany zvítězili 8:5.

09:31

Poslední závod biatlonistek na olympijských hrách se nejlépe povedl Justine Braisazové-Bouchetové. Francouzka získala svou první medaili - a hned zlatou. Markéta Davidová byla podruhé v Pekingu velmi blízko medaili, nakonec to však stačilo pouze na onu pověstnou bramborovou. Stříbro vybojovala Norka Tiril Eckhoffová, které k nejcennějšímu kovu chybělo čtvrt minuty, bronz brala její kolegyně Marte Olsbuová Roeiselandová.

08:33

Závod ve skikrosu ovládli reprezentanti Švýcarska. Zlato získal Ryan Regez před Alexem Fivou. Třetí skončil Sergej Ridzik z ROV.

07:21

Slovenský sen o olympijském finále končí. V semifinále byli nad síly slovenského výběru Finové, kteří po brankách Sakari Manninena a Harriho Pesonena, který se prosadil při závěrečném power-play Slováků, vyhráli 2:0. Druhý finalista vzejde v Pekingu ze souboje hráčů ROV a Švédska. 

22:27

Ukrajinská bobistka Lidija Hunková měla jako třetí sportovkyně pozitivní dopingový test na Hrách v Pekingu. Osmadvacetiletá závodnice neprošla kontrolou v pondělí, v den závodu v monobobu, v němž skončila poslední dvacátá. O jejím prohřešku informovala dnes Mezinárodní testovací agentura (ITA).

17:34

Snowboardcrossařka Eva Samková se nedostala do komise sportovců MOV. V hlasování sportovců skončila dvojnásobná olympijská medailistka šestá z šestnácti kandidátů. Mandát na osmileté období získaly bývalé hvězdy – francouzský biatlonista Martin Fourcade a švédská slalomářka Frida Hansdotterová.

17:32

Prezident Mezinárodní hokejové federace (IIHF) Luc Tardif je přesvědčený, že se na příští olympijské hry v Miláně v roce 2026 podaří po dvanácti letech přivést hráče z NHL. Rád by nicméně dosáhl dohody s elitní zámořskou ligou dříve, než tomu bylo před Pekingem, kam nakonec hokejisté z NHL neodcestovali kvůli koronavirové pandemii.

17:07

O olympijské zlato si v sobotu zahrají curleři Británie a Švédska. Skotský tým skipa Bruce Mouata postupem do finále zajistil Británii první medaili na pekingských Hrách.

15:04

Krasobruslařka Eliška Březinová klesla po volných jízdách o osm míst na 20. příčku. Zvítězila Ruska Anna Ščerbakovová, Kamila Valijevová byla při kontroverzním startu čtvrtá.

13:03

Čeští sdruženáři obsadili na ZOH v závodě družstev 7. místo stejně jako před čtyřmi lety. Vyhrálo Norsko, jehož finišman Grabaak má třetí medaili.

11:49

Rychlobruslařka Martina Sáblíková další start nepřidá. Sedminásobná olympijská medailistka, která před týdnem vybojovala bronz na trati 5000 metrů, se mohla představit v sobotním závodě s hromadným startem. Nabídku od organizátorů, aby obsadila jedno z volných míst, ale odmítla.

10:52

Japonská rychlobruslařka Miho Takagiová se v závodu na 1000 metrů v Pekingu po třech stříbrech dočkala zlata. Nikola Zdráhalová obsadila 27. místo.

10:01

Soutěž družstev v severské kombinaci vede po skoku Rakousko před Norskem a Německem. Česká čtveřice Pažout, Vytrval, Daněk, Portyk je šestá.

09:18

Česká brankářka Klára Peslarová byla zvolena do All Star týmu olympijského turnaje hokejistek na hrách v Pekingu.

08:53

Olympijskou šampionkou ve skikrosu se stala favorizovaná Švédka Sandra Näslundová. Druhá byla Marielle Thompsonová z Kanady a třetí Němka Daniela Maierová.

07:45

Vendeta se Kanaďankám povedla. Hokejistky javorových listů slaví při sedmé účasti ve finále pátý olympijský triumf a vystřídaly na trůnu pod pěti kruhy Američanky. O vítězství 3:2 se zasloužila především kapitánka Marie-Philip Poulinová, podílela se na všech trefách. Dva góly dala, na jeden přihrála.

07:42

Po sjezdu se uhnízdila na druhém místě a také ve slalomu, který víceméně nejezdí, útočila Ester Ledecká ze všech sil. Z alpské kombinace však senzační olympijskou medaili nezískala a obsadila čtvrtou pozici se ztrátou osmi desetin na "bednu". Zlato obhájila Michelle Gisinová ze Švýcarska před krajankou Wendy Holdenerovou a Italkou Federicou Brignoneovou. 

06:17

Snowboardcrossařka Eva Samková se do komise sportovců Mezinárodního olympijského výboru (MOV) nedostala. V hlasování skončila dvojnásobná olympijská medailistka šestá z šestnácti kandidátů. Mandát na osmileté období získaly bývalé hvězdy - francouzský biatlonista Martin Fourcade a švédská slalomářka Frida Hansdotterová.

05:26

Do olympijského závodu půjde skikrosařka Nikol Kučerová z 23. místa v kvalifikaci, která se vzhledem k nižšímu počtu přihlášených závodnic jela pouze jako rozřazovací soutěž pro nasazení. Nejrychlejší byla favorizovaná Švédka Sandra Näslundová před Fanny Smithovou ze Švýcarska.

04:33

Po zklamání v úterním sjezdu usiluje Ester Ledecká v Jen-čchingu o co nejlepší umístění v alpské kombinaci a zatím se jí daří. V úvodní disciplíně, kterou byl sjezd, se blýskla druhým nejrychlejším časem. Na vedoucí Rakušanku Christine Scheyerovou ztrácí pouze setinu, ale je nutné připomenout, že slalom víceméně nejezdí.

04:14

Olympijský závod biatlonistek s hromadným startem se uskuteční místo soboty už v pátek. Informovala o tom Mezinárodní biatlonová unie (IBU), důvodem je očekávané nepříznivé počasí. Předpověď totiž slibuje na sobotu extrémní chlad a silný vítr.

01:00

ČTVRTEK 17. ÚNORA

17:01

Švédští hokejisté zdolali ve čtvrtfinále Kanadu 2:0 a v pátek je čekají v boji o finále obhájci zlatých medailí Rusové. Vítěznou branku vstřelil v čase 50:15 útočník Lucas Wallmark.

15:48

Ukrajinská běžkyně na lyžích Valentyna Kaminská měla na ZOH pozitivní test na anabolický steroid a dva stimulanty. Byla jí pozastavena činnost.

14:52

Německý sdruženář Eric Frenzel po skončení izolace stihne na olympijských hrách alespoň start v týmové soutěži. Naopak norský suverén sezony Jarl Magnus Riiber start vzdal poté, co mu v úterní individuální soutěži den po propuštění z izolace došly síly v běžecké části.

14:38

Finské hokejistky porazily v duelu o třetí místo na olympijských hrách v Pekingu Švýcarsko 4:0 a získaly počtvrté v historii bronzové medaile.

14:35

Mužskou štafetu v rychlobruslení na krátké dráze v Pekingu vyhrála Kanada ve složení Hamelin, Dubois, Pierre-Gilles a Dion před Koreou a Itálií.

14:33

Michaela Hrůzová si 14. místem v závodu na 1500 metrů výrazně vylepšila olympijské maximum. Zlato obhájila Korejka Čche Min-čong.

14:06

Michaela Hrůzová postoupila v závodu na 1500 metrů do finále B, v němž na své nejsilnější trati pojede o osmé až 14. místo. Tím by si výrazně vylepšila maximum pod pěti kruhy, jímž byla dosud 24. příčka.

13:30

Lyžař Čchi Kuang-pchu získal pro domácí Čínu zlato v akrobatických skocích. Obhájce titulu Oleksandr Abramenko z Ukrajiny byl druhý.

13:10

Shorttrackařka Michaela Hrůzová postoupila v závodu na 1500 metrů do semifinále. Ve své rozjížďce byla čtvrtá.

11:06

O lyžařských medailích je v týmových sprintech jasno. Závod ženských dvojic senzačně vyhrály Němky Katharina Hennigová a Victoria Carlová poté, co druhá jmenovaná ve finiši překvapivě porazila Švédku Jonnu Sundlingovou. Zlato z mužského závodu získali Johannes Klaebo s Erikem Valnesem. České dvojice Kateřina Janatová, Petra Hynčicová a Luděk Šeller, Michal Novák vypadly v semifinále. 

10:43

Němky Katharina Hennigová a Victoria Carlová jsou překvapivě vítězkami ve sprintu dvojic klasickou technikou. Porazily Švédky a Rusky.

10:03

České biatlonisky obsadily ve štafetě po trestném kole finišmanky Lucie Charvátové osmé místo. Zlato slaví poprvé v historii Švédky.

09:40

Finále klasického sprintu dvojic bude bez české účasti. Luděk Šeller a Michal Novák skončili ve svém semifinále sedmí a nemají šanci na postup.

09:16

Výběr ROV je v semifinále hokejového turnaje. Ve čtvrtfinálovém souboji soupeřů českého týmu ze skupiny porazili obhájci zlata Dány 3:1 a budou čekat, kterého soupeře jim určí zbývající dnešní čtvrtfinálové duely.

09:15

Kateřina Janatová a Petra Hynčicová nepostoupily do finále klasického sprintu dvojic. Ve svém semifinále byly osmé.

07:40

Vítězem mužského sjezdu je francouzský lyžař Clément Noël. Francouzi patřilo po 1. kole šesté místo, ve druhém ale předvedl nejrychlejší jízdu a nakonec zvítězil o 61 setin před Johannesem Strolzem. Bronzový skončil Sebastian Foss-Solevaag, který ztratil rovných sedm desetin vteřiny. Kryštof Krýzl i Jan Zabystřan vypadli v 1. kole.

06:47

Výsledky olympijské soutěže krasobruslařek budou kvůli kauze hlavní favoritky Kamily Valijevové pouze předběžné a s hvězdičkou. Teprve patnáctiletá Ruska může bojovat o medaili, i když měla v prosinci pozitivní dopingový test. To však vyšlo najevo až během OH a sportovní arbitráž CAS jí start povolila.

04:21

Kryštof Krýzl ani Jan Zabystřan nedokončili 1. kolo slalomu. Po odjetí 40 lyžařů vede vítěz kombinace Rakušan Johannes Strolz.

04:10

Olympijský slopestyle akrobatických lyžařů vyhrál Američan Alexander Hall. Český rodák reprezentující Rakousko Matěj Švancer skončil osmý.

01:00

STŘEDA 16. ÚNORA

16:37

Kanadští hokejisté vyhráli v předkole play-off nad domácí Čínou 7:2 a ve čtvrtfinále je čeká ve středu souboj se Švédskem.

15:46

Dominik Dvořák s Jakubem Noskem skončili v Jen-čchingu na patnáctém místě. Kompletní stupně vítězů obsadily německé dvojboby, zlato obhájil favorit Francesco Friedrich.

15:25

Eliška Březinová si v krátkém programu posunula osobní rekord a za 64,31 bodu obsadila dvanácté místo, díky kterému suverénně postoupila do volných jízd. Soutěž vede Kamila Valijevová (82,16). Reprezentantka ROV může soutěžit, přestože měla před Hrami pozitivní dopingový nález.

14:21

Trenér národního týmu Filip Pešán mluvil po vyřazení z turnaje o velkém zklamání. Svou budoucnost u týmu zatím řešit nechtěl.

14:07

Dvojbob Dominik Dvořák, Jakub Nosek klesl po třetí ze čtyř jízd z dvanáctého místa na patnácté. Vede Němec Francesco Friedrich.

12:08

Olympijský závod sdruženářů na velkém můstku vyhrál Nor Jörgen Graabak, jenž vylepšil své druhé místo ze středního můstku. Jan Vytrval finišoval v mrazivém počasí v Čang-ťia-kchou po deseti kilometrech osmnáctý, zbylí členové českého kvarteta skončili ve třetí desítce.

11:53

Hokejisté prohráli v předkole play-off se Švýcarskem 2:4, poprvé v historii nepostoupili do čtvrtfinále a připsali si nejhorší výsledek na turnaji pod pěti kruhy od rozdělení Československa. Po gólu Lukáše Kloka v 11. minutě sice vedli, ale pak se čtyřikrát prosadili Švýcaři. Čtyři minuty před koncem ještě snížil Roman Červenka, více zdramatizovat duel ale český tým nedokázal.

10:29

Japonské rychlobruslařky přišly kvůli pádu Nany Takagiové v poslední zatáčce finálové jízdy proti Kanadě o obhajobu olympijského zlata ve stíhacím závodu družstev. Na triumf z Pchjongčchangu se podařilo navázat mužům Norska.

09:20

Norští biatlonisté si po zaváhání ROV na poslední položce dojeli po 12 letech pro zlato ze štafet. Trestných kol ruského závodníka využila i druhá Francie. Čestí reprezentanti ve štafetě 4 x 7,5 kilometru naprosto vybouchli. Historicky poprvé museli ze závodu odstoupit poté, co byl ve třetím úseku Adam Václavík dostižen. Michal Krčmář tak na trať ani nenastoupil.

09:16

Matěj Švancer postoupil do finále olympijské soutěže v lyžařském slopestylu. Český rodák reprezentující Rakousko v kvalifikaci obsadil deváté místo, vyhrál úřadující světový šampion Švýcar Andri Ragettli před čerstvým olympijským vítězem v Big Airu Norem Birkem Ruudem.

08:39

Čeští hokejisté nastoupí proti Švýcarům ve stejné sestavě jako proti Rusku. Bránu v předkole play-off bude chránit opět Šimon Hrubec. Do utkání zasáhne i Vladimír Sobotka.

07:42

Čínský snowboardista Su I-ming vyhrál soutěž v big airu a tři dny před osmnáctými narozeninami získal v Pekingu po stříbru ze slopestylu druhou medaili. Druhé místo dnes obsadil Mons Röisland z Norska, třetí byl Kanaďan Max Parrot.

07:34

Počet čtvrtfinálistů olympijského turnaje se zvýšil o dva. Mezi nejlepších osm týmů postoupili hokejisté Slovenska a Dánska. Svěřenci Craiga Ramsaye si postup zajistil hladkou výhrou 4:0 nad Německem a vyzvou USA. Přemožitelé českého týmu ze základní skupiny Dánové uspěli díky obratu a výhře 3:2 nad Lotyšskem a vyzvou výběr Ruského olympijského výboru.

06:58

Krasobruslařka Kamila Valijevová vysvětlila dopingový nález užitím dědových léků na srdce. Patnáctiletá Ruska to uvedla před arbitráží CAS, která jí nakonec umožnila startovat v soutěži žen na olympiádě v Pekingu, která dnes začne krátkým programem.

05:46

Jela dobře a měla našlápnuto, aby se po své jízdě dostala na průběžné první místo. Ester Ledecká ale nakonec v olympijském sjezdu skončila v hluboko v poli poražených. Za vše mohla velká chyba v jedné ze zatáček, po níž nabrala velké manko a sen o dalším medailovém doublu se rozplynul. Z vítězství se radovala Švýcarka Corinne Suterová, která za sebou nechala duo Italek Sofia Goggiová a Nadia Delagová.

04:26

Rakouská snowboardistka Anna Gasserová obhájila olympijské zlato v big airu. Druhá skončila Novozélanďanka Zoi Sadowská-Synnottová, která získala po vítězství ve slopestylu na hrách v Pekingu druhou medaili. Bronz má sedmnáctiletá Kokomo Muraseová, která se stala nejmladší japonskou medailistkou v historii zimních her.

04:12

Z Pekingu si odveze hned dvě medaile. Švýcarská lyžařka Mathilde Gremaudová k bronzu z Big Airu přidala navíc kov nejcennější, když ovládla slopestyle. O svém triumfu rozhodla už v druhé jízdě a soupeřky ji už nedokázaly překonat.

03:59

Útočník Vladimír Sobotka by neměl chybět v sestavě české hokejové reprezentace v dnešním zápase předkola play-off na olympijských hrách v Pekingu proti Švýcarsku. Čtyřiatřicetiletý hráč pražské Sparty, který v pondělí netrénoval, se zúčastnil ranního rozbruslení a po jeho skončení potvrdil, že je připraven nastoupit.

03:56

Ester Ledecká i další ženské hvězdy alpského lyžování si na sjezd na olympijských hrách v Pekingu budou muset počkat. Závod, který měl plánovaný start ve 4:00 SEČ, se minimálně o půl hodiny posune kvůli silnému větru.

16:29

Hokejistky USA zdolaly v semifinále Finsko 4:1 a budou o obhajobu zlata bojovat s Kanadou. Mají jistou sedmou medaili pod pěti kruhy.

15:55

Poté, co se rozdalo už 69 medailových sad ze 109, vede pořadí zemí Norsko se ziskem 9 zlatých, 5 stříbrných a sedmi bronzových medailí. Druzí jsou především zásluhou výkonů v ledovém korytě Němci s osmi zlatými, třetí místo drží Američané se sedmi nejcennějšími kovy.

15:51

Dominik Dvořák s Jakubem Nosekem jsou v polovině závodu na 12. místě. Na prvního Němce Francesca Friedricha ztrácejí 1,56 sekundy.

14:18

Dvojbob Dominik Dvořák, Jakub Nosek je po první ze čtyř jízd na 15. místě se ztrátou 88 setin na vedoucího Němce Francesca Friedricha.

14:13

Zlato v soutěži družstev si vyskákali Rakušané. Na zimních Hrách triumfovali poprvé od Vancouveru 2010. Druzí skončili Slovinci a třetí Němci. Češi byli devátí.

13:24

Soutěž v akrobatických skocích na lyžích vyhrála favorizovaná Číňanka Sü Meng-tchao. Druhá byla Běloruska Hanna Huskovová a třetí Megan Nicková z USA.

13:12

Čeští skokani na lyžích neprošli do 2. kola soutěže družstev. Viktor Polášek, Čestmír Kožíšek, Filip Sakala a Roman Koudelka skončili devátí.

12:39

Úterní štafeta biatlonistů se uskuteční kvůli obavám z mrazu o dvě a půl hodiny dříve, než se původně plánovalo. Organizátoři přesunuli start závodu na 4 x 7,5 kilometru na 14:30 (7:30 SEČ), kdy by teploty ještě neměly přesahovat povolených minus 15 stupňů Celsia.

09:41

Světová antidopingová agentura (WADA) zkritizovala rozhodnutí Sportovního arbitrážního soudu (CAS) umožnit ruské krasobruslařce Kamile Valijevové navzdory pozitivnímu testu na doping startovat v soutěži žen na olympiádě v Pekingu. Arbitrážní soud se podle ní nedržel antidopingových pravidel.

08:12

Norská biatlonistka Ingrid Landmark Tandrevoldová kvůli kolapsu v nedělním stíhacím závodě z preventivních důvodů vynechá středeční štafetu a nenastoupí ani do závěrečného závodu s hromadným startem.

07:49

Ester Ledecká obsadila v tréninku na sjezd sedmé místo a oproti úvodní zkušební jízdě ze čtvrtka si na sjezdovce The Rock polepšila o čtyři příčky. Nejlepší sjezdařka sezony Italka Sofia Goggiaová, která se na olympijský start chystá tři týdny po zranění kolena, byla čtvrtá.

07:26

Kanadské hokejistky zvítězily v semifinále nad Švýcarskem 10:3 a v sedmém ženském turnaji pod pěti kruhy budou bojovat o pátý triumf. Obhájkyně stříbra z Pchjongčchangu jsou zatím suverénní a mohou navázat zlaté medaile z let 2002, 2006, 2010 a 2014.

07:17

Ruská krasobruslařka Kamila Valijevová, která měla před olympijskými hrami pozitivní nález na zakázanou látku trimetazidin, se může v Pekingu zúčastnit soutěže žen, která odstartuje v úterý. Rozhodl o tom arbitrážní soud CAS.

05:47

Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron se po čtyřech světových titulech dočkali i olympijského zlata v tancích na ledě. Po rytmickém tanci předvedli Francouzi i nejlepší volný tanec a rekordním součtem 226,98 bodu nechali o více než šest bodů za sebou úřadující mistry světa i Evropy Victorii Sinicinovou a Nikitu Kacalapova z Ruska. Natálie a Filip Taschlerovi si polepšili o jednu příčku na 16. místo.

05:47

Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron se po čtyřech světových titulech dočkali i olympijského zlata v tancích na ledě. Po rytmickém tanci předvedli Francouzi i nejlepší volný tanec a rekordním součtem 226,98 bodu nechali o více než šest bodů za sebou úřadující mistry světa i Evropy Victorii Sinicinovou a Nikitu Kacalapova z Ruska. Natálie a Filip Taschlerovi si polepšili o jednu příčku na 16. místo.

05:09

Šárce Pančochové nevyšla kvalifikace ani v její třetí disciplíně Big Airu. Po nezdarech v nejoblíbenějším slopestylu a na U-rampě měla ale tentokrát k postupu blízko. Od dvanáctičlenného finále ji nakonec dělilo 4,5 bodu a skončila čtrnáctá.

05:04

Premiérovou olympijskou vítězkou v monobobu se stala Kaillie Humphriesová. Hvězdná Američanka ukončila dosavadní nadvládu německé výpravy, jejíž závodníci ovládli všechny soutěže v jízdě na saních a skeletonu. Šestatřicetiletá kanadská rodačka vybojovala pod pěti kruhy třetí zlato, ale první v barvách USA, a celkově čtvrtou medaili.

00:01

PONDĚLÍ 14. ÚNORA

16:31

Čeští hokejisté se v úterním osmifinále olympijského turnaje v Pekingu opět utkají se Švýcarskem, které ve skupině porazili 2:1 po sam. nájezdech.

16:30

Rychlobruslařka Nikola Zdráhalová obsadila v olympijském závodě na 500 metrů 25. místo. Zlato v Pekingu vybojovala favorizovaná Američanka Erin Jacksonová, která v novém traťovém rekordu 37,040 sekundy porazila o osm setin Miho Takagiovou z Japonska. Bronz získala Ruska Angelina Golikovová.

14:43

Nizozemská rychlobruslařka na krátké dráze Suzanne Schultingová vybojovala jako finišmanka štafety na 3000 metrů druhou zlatou olympijskou medaili na Hrách v Pekingu. Na nejkratší mužské trati 500 metrů byl nejrychlejší Shaoang Liu z Maďarska, který zlato přidal ke dvěma bronzům.

10:01

Ruští lyžaři vyhráli štafetu na 4x10 km. Zlato na ZOH získali poprvé od Lake Placid 1980. Porazili o více než minutu norské obhájce.

09:07

Olympijským vítězem v obřím slalomu se stal švýcarský favorit Marco Odermatt. Český lyžař Kryštof Krýzl je po odjetí elitní třicítky devatenáctý.

07:32

Hokejisté Slovenska si připsali první výhru na turnaji poté, co porazili 5:2 Lotyše. Ti tak zůstávají ve skupině C poslední bez jediného bodu.

07:31

Jarl Magnus Riiber měl konečně negativní test na koronavirus a norský tým doufá, že hvězdný sdruženář bude moci příští týden bojovat o medaile. Čtyřiadvacetiletý vítěz Světového poháru z minulých tří sezon cestoval do Pekingu jako velký favorit na vítězství v obou individuálních závodech, ale po příletu do Číny ještě před startem Her byl pozitivně testován na covid-19 a od té doby je v izolaci.

06:15

Slovenská lyžařka Petra Vlhová se už v Pekingu nepředstaví. Vítězku slalomu trápí zánět šlachy v kotníku, kvůli němuž vynechala už páteční superobří slalom a nenastoupila ani do sobotního úvodního tréninku sjezdu. V původním plánu měla ještě kombinaci, jež je na programu ve čtvrtek.

05:47

Čínský meteorologický úřad vydal varování před sněhovou bouří. Ve velké části severní Číny je očekáváno silné sněžení; toto varování se týká i metropole Pekingu.

05:26

Akrobatické lyžařky v neděli kvalifikaci slopestylu neabsolvují. Za vše může silné sněžení a špatná viditelnost.

05:24

Závod monobobů po dvou jízdách vede Američanka Kaillie Humphriesová. Před druhou Kanaďankou De Bruinovou drží více než sekundový náskok.

05:19

V okolí Jenč-chingu stále hustě sněží, ale obří slalom se koná. Po prvním kole vede favorizovaný Švýcar Marco Odermatt. Kryštof Krýzl je šestadvacátý, Jan Zabystřan vypadl.

03:53

Ester Ledecká a další lyžařky kvůli hustému sněžení přišly o druhý trénink na sjezd. 

00:01

NEDĚLE 13. ÚNORA

17:07

Dánové si připsali ve skupině B druhé vítězství. Po úspěchu proti Čechům a porážce s Ruskem porazili Švýcarsko 5:3. Seveřané sice prohráli první třetinu, ale ve druhé odpověděli třemi góly a následně dokonali obrat až na 4:1. Po třech bodech si připsali útočníci Frederik Storm (2+1) a Patrick Russell (0+3).

16:47

Hokejisté porazili ve třetím zápase ve skupině B Rusko 6:5 v prodloužení a připsali si druhou výhru. Utkání rozhodl v čase 64:29 čtvrtou využitou přesilovou hrou obránce Libor Šulák. Český tým skončil ve skupině třetí.

16:13

Natálie a Filip Taschlerovi skončili v rytmickém tanci sedmnáctí, což jim s přehledem zajistilo postup do finálové dvacítky pro volné tance. Vedou čtyřnásobní mistři světa Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron, kteří při prvním startu na vrcholné akci od ME 2020 překonali vlastní světový rekord.

16:01

Anna Fernstädtová obsadila při své olympijské premiéře v českých barvách sedmé místo a v nejdůležitějším závodě skeletonové sezony zajela nejlepší výsledek. Překvapivě zvítězila Němka Hannah Neiseová, Fernstädtová ve čtyřkolové soutěži ztratila na vítězku 1,70 sekundy.

13:47

Olympijským vítězem na velkém můstku je norský skokan Marius Lindvik, jenž připravil o zlatý double Japonce Rjoju Kobajašiho. Roman Koudelka skončil na 41. místě.

13:38

Čeští hokejisté nastoupí proti Rusům i s útočníkem Michaelem Špačkem. Oproti předchozímu utkání se do sestavy nevešel Michael Frolík, v pozici třináctého útočníka bude připraven zasáhnout do hry Radovan Lenc.

12:06

CAS bude projednávat dopingový případ ruské krasobruslařky Kamily Valijevové v neděli, výsledek sdělí v pondělí. Soutěž žen začne v úterý.

11:20

Olympijský sprint svědčil nejlépe Johannesi Böovi z Norska. O necelou půlminutu na něj nestačil ani lídr Světového poháru Francouz Quentin Fillot Maillet, který už má zlato z vytrvalostního závodu. Obhájce stříbra z Pchjongčchangu Michal Krčmář se po posledním netrefeném terči vešel do první dvacítky.

10:52

Skokan na lyžích Viktor Polášek se po osmi dnech v izolaci kvůli koronaviru vrátil k české olympijské výpravě. Čtyřiadvacetiletý juniorský mistr světa z roku 2017 v neděli absolvuje první trénink a do programu her v Pekingu by mohl zasáhnout v pondělí v týmové soutěži.

10:34

Ruské běžkařky od začátku olympijského závodu vévodily ženské štafetě 4x5 kilometrů a po šestnácti letech slaví zlatou medaili. Naopak o stříbru rozhodl až samotný finiš. V něm o 2,5 sekundy zvítězily Němky před švédskými reprezentantkami. České kvarteto Tereza Beranová, Petra Nováková, Kateřina Janatová a Petra Hynčicová dojelo na 13. pozici s téměř šestiminutovým mankem.

10:17

I v mužské základní skupině se setkalo Švédsko s Kanadou. Švédští curleři porazili své soupeře 7:4. Obhájci olympijského prvenství z USA znovu prohráli, tentokrát o jeden bod 6:7 s Norskem. To bronzový celek z Koreje Švýcarsko si poradil s Dány 8:6. V posledním zápase porazili domácí Číňané Itálii 12:9.

09:37

Trenérka Kamily Valijevové Eteri Tutberidzeová si je jistá, že patnáctiletá závodnice, která měla v prosinci při národním šampionátu v Petrohradu pozitivní dopingový test na zakázanou látku trimetazidin, je čistá a nevinná.

07:56

Dvojnásobný olympijský vítěz v běhu na lyžích Simen Krüger po vyléčení koronaviru přiletěl do Pekingu. Na Hrách by měl startovat v závodě na 50 kilometrů, který je na programu příští sobotu.

07:42

Švýcarské hokejistky si po osmi letech znovu zahrají o olympijské medaile. Ve čtvrtfinále ženského turnaje si poradily s Ruským olympijským výborem 4:2 a mohou navázat na bronz ze Soči 2014.

07:41

Hokejisté USA porazili ve skupinové fázi Kanadu 4:2 a naplno bodovali i ve druhém utkání a jsou blízko přímému postupu do čtvrtfinále.

06:00

V úvodním tréninku na sjezd žen byla Ester Ledecká jedenáctá. Na vítěznou Švýcarku Nuferovou ztratila bezmála sekundu a půl. Poprvé od zranění kolena se představila nejlepší sjezdařka sezony Italka Sofia Goggiaová a skončila o osm setin za Ledeckou.

05:59

Zápas obhájkyň prvenství Švédek a na každém turnaji favorizovaných Kanaďanek skončil těsným rozdílem 7:6. Curlingový duel rozhodovalo až po posledním odhozeném kameni měření. Bez porážky zůstávají v turnaji Švýcarky a Američanky.

04:38

K hokejové reprezentaci se den po příletu do Pekingu připojil útočník Michael Špaček. Kouč Filip Pešán má k dispozici 22 hráčů do pole a tři brankáře.

04:29

Premiérový snowboardcross družstev na olympiádě vyhráli Američané Nick Baumgartner a Lindsey Jacobellisová. Legendární závodnice získala v Pekingu druhé zlato.

00:01

SOBOTA 12. ÚNORA

17:23

Ukrajinský skeletonista Vladyslav Heraskevyč během závodu ukázal do televizní kamery papír s nápisem "Ne válce na Ukrajině". I když jsou politické projevy na olympiádě zakázané, trest od Mezinárodního olympijského výboru (MOV) mu nehrozí.

17:09

Kanadské hokejistky deklasovaly ve čtvrtfinále Švédsko 11:0 a doplnily mezi nejlepšími čtyřmi Spojené státy americké, které zdolaly českou reprezentaci 4:1. Oba zámořské favorizované celky poznají soupeřky pro pondělní semifinále v sobotu, kdy se hrají duely Rusko–⁠Švýcarsko a Finsko–⁠Japonsko.

17:01

Finové vyhráli nad Lotyšskem 3:1 a vedou skupinu C s plným počtem šesti bodů o skóre před Švédskem. V neděli je čeká v severském derby boj o první místo a přímý postup do čtvrtfinále. Třetí Lotyši zůstali bez bodu stejně jako poslední Slováci, s nimiž budou hrát o lepší nasazení pro osmifinále.

15:48

Olympijským vítězem ve skeletonu je Němec Christopher Grotheer, který vyhrál tři ze čtyř jízd a zvítězil s náskokem téměř sedmi desetin sekundy před krajanem Axelem Jungkem. Postaral se tak o první zlato ze skeletonu pod pěti kruhy pro Německo.

14:14

Závod rychlobruslařek na krátké dráze na 1000 metrů vyhrála Nizozemka Suzanne Schultingová a obhájila zlato z Pchjongčchangu. Čtyřiadvacetiletá favoritka ve finále těsně uhájila náskok před mohutně finišující Korejkou Čche Min-čong. Třetí dojela Belgičanka Hanne Desmetová.

13:11

Do sobotního závodu na velkém můstku postoupili všichni čtyři čeští skokani na lyžích. Kvalifikaci vyhrál Nor Marius Lindvik, nejlepší z Čechů byl pětadvacátý Čestmír Kožíšek.

12:43

Druhé utkání na olympijském turnaji, druhé vítězství bez inkasovaného gólu. Brankář Ivan Fedotov vynuloval i dánské střelce a měl lví podíl na tom, že se Rusové radovali proti Seveřanům po výsledku 2:0. Skóre otevřel Pavel Karnauchov, pojistku přidal při power-play Seveřanů Kirill Semjonov. Ve skupině C si Švédové poradili se Slováky 4:1, sedmnáctiletý mladíček Juraj Slafkovský mírnil porážku třetí brankou na turnaji.

12:41

Po devíti měsících a osmi porážkách v řadě se čeští hokejisté dočkali vítězství. Národní tým černou sérii ukončil v zápase proti Švýcarsku, které v rámci olympijského turnaje porazil po nájezdech, když jako jediný se v nich prosadil David Krejčí. V základní hrací době skončil duel 1:1. Reprezentace tak alespoň částečně napravila úvodní zaváhání s Dánskem a do tabulky skupiny B si připsala dva body.

11:51

Švédský rychlobruslař Nils van der Poel zopakoval suverénní triumf ze závodu na 5000 metrů i na dvojnásobné trati. Časem 12:30,74 navíc o více než dvě sekundy vylepšil vlastní světový rekord.

11:51

Českým biatlonistkám sprint nevyšel. Nejlepší z nich byla Lucie Charvátová, jež minula poslední terč a skončila pětadvacátá. Jessica Jislová byla jednatřicátá, zatímco česká jednička Markéta Davidová udělala čtyři střelecké chyby a obsadila 41. příčku. Vyhrála Marte Olsbuová Röiselandová z Norska, na kterou Charvátová ztratila v cíli minutu a 51 sekund.

10:58

Doping krasobruslařky Kamily Valijevovové, jež na olympijských hrách v Pekingu pomohla Rusům k vítězství v týmové soutěži, se potvrdil. Jak uvedla Mezinárodní testovací agentura (ITA), patnáctiletá závodnice měla v prosinci při národním šampionátu v Petrohradu pozitivní test na zakázanou látku trimetazidin.

09:30

Finský běžec na lyžích Iivo Niskanen ovládl závod na 15 km klasicky a má třetí olympijské zlato. Nejlepší z Čechů Adam Fellner obsadil 31. místo.

09:05

Třinecký útočník Marko Daňo přijde o druhý zápas slovenských hokejistů na olympijských hrách proti Švédsku. Od disciplinární komise IIHF dostal zákaz startu v jednom utkání za faul na finského útočníka Iira Pakarinena v úvodním duelu, který Slováci prohráli 2:6.

07:00

Švýcarský lyžař Yannick Chabloz utrpěl při pádu ve čtvrtečním kombinačním sjezdu komplikované zranění levé ruky a musel se v Číně podrobit operaci. Zákrok si podle informací švýcarské výpravy vyžádala otevřená zlomenina zápěstí, navíc má dvaadvacetiletý závodník zlomenou ruku a lopatku.

05:13

Po úspěšné obhajobě v paralelním slalomu na snowboardu usilovala Ester Ledecká v super-G na lyžích o druhé olympijské repete, ale už pár minut po její jízdě bylo jasné, že tentokrát další cenný kov nepřidá. Přesto obsadila velmi slušné páté místo. Zlatou medaili získala Lara Gutová-Behramiová ze Švýcarska, na kterou česká reprezentantka ztratila 43 setin. K bronzové Michelle Gisinové jí scházelo 13 setin.

04:46

V ledovém korytě v Jen-čchingu začalo olympijské měření sil skeletonistek. Ve startovní listině neschází Anna Fernstädtová, která se v posledním tréninku blýskla nejrychlejším časem. Po druhé ze čtyř jízd je sedmá se ztrátou 45 setin na vedoucí Australanku Jaclyn Narracottovou a 24 setin na druhou Němku Hannah Neiseovou. Souboj o medaile vyvrcholí v sobotu.

03:58

Poslední olympijský závod veleúspěšné kariéry v zisk medaile nepřetavil. Legendární Američan Shaun White obsadil v Pekingu čtvrté místo a po dojezdu se neubránil slzám. Z vítězství se radoval Japonec Ajumu Hirano a při třetí účasti na Hrách se po dvou stříbrech dočkal prvního zlata. O další pozice na bedně se podělili Scotty James z Austrálie a Švýcar Jan Scherrer.

0:00

PÁTEK 11. ÚNORA

16:35

Kanada porazila ve skupině A tým Německa 5:1. Obhájci bronzu rozhodli duel proti poraženým finalistům z Pchjongčchangu hned v první třetině, kterou vyhráli jasně 3:0.

16:30

Hokejisté USA načali turnaj jasnou výhrou 8:0 nad domácí Čínou. Američané v duelu skupiny A vedli po první třetině 1:0, v prostřední přidali tři branky a v závěrečné stanovili konečný výsledek dalšími čtyřmi zásahy. Na jasném triumfu výběru trenéra Davida Quinna se nejvýrazněji podepsal Sean Farrell. Dvacetiletý útočník si připsal pět bodů za tři góly a dvě asistence.

15:50

Sáňkařka Natalie Geisenbergerová získala díky vítězství s německou štafetou šesté olympijské zlato. Čeští reprezentanti skončili v Pekingu desátí.

14:29

Martina Sáblíková na čtvrtých olympijských hrách v řadě získala v závodě na 5000 metrů medaili. Česká rychlobruslařka zajela čas 6:50,09, obsadila skvělé třetí místo a celkově si pod pěti kruhy pověsí na krk už sedmý cenný kov. Z vítězství se po olympijském rekordu radovala Nizozemka Irene Schoutenová, jež opanovala také závod na 3000 metrů.

13:24

V Ken-tching Snow Parku se ze zlatých olympijských medailí ve smíšených týmech radují akrobatičtí skokani USA ve složení Ashley Caldwellová, Christopher Lillis a Justin Schoenefeld. Při premiéře tohoto závodu na ZOH skončili až stříbrní favorizovaní Číňané, výhru Spojeným státům zajistil hlavně Lillis trojným saltem s pěti vruty za 135 bodů. Bronz brala Kanada.

12:07

Finové na úvod olympijského turnaje mužů jasně přehráli Slováky 6:2. Hattrick z celku Suomi nasázel rychlík Sakari Manninen, dvakrát přesně zacílil Miro Aaltonen, na druhé straně dal dva góly talentovaný Juraj Slafkovský. 

11:59

Se startovním číslem 2 pojede Ester Ledecká superobří slalom na olympijských hrách v Pekingu. Na sjezdovce The Rock ve středisku Jen-čching zkusí v pátek zopakovat po čtyřech letech senzační zlato z této disciplíny z Pchjongčchangu.

11:33

S pozměněným složením obranných řad a útočníkem Jiřím Smejkalem ve čtvrté formaci by v pátek měli nastoupit čeští hokejisté do druhého zápasu na olympijském turnaji v Pekingu proti Švýcarsku. Trenér Filip Pešán po porážce s Dánskem nadále hráčům důvěřuje a nechce dělat ukvapená rozhodnutí.

10:46

Lyžařská hvězda Mikaela Shiffrinová bude závodit i v superobřím slalomu, její start potvrdilo vedení amerického týmu. Dvojnásobná olympijská šampionka ze Soči a Pchjongčchangu se pokusí vynahradit si v Číně obrovské zklamání z úvodních dvou startů ve slalomu a obřím slalomu, v nichž shodně nedokončila 1. kolo.

09:14

Švédský olympijský šampion Nils van der Poel označil jednání funkcionářů rychlobruslařské velmoci Nizozemska za korupční. Vítěz nedělního závodu na 5000 metrů reagoval na článek z webu, který naznačoval, že se Nizozemci snaží ovlivnit výrobce ledové dráhy, aby připravil podmínky, které budou vyhovovat jejich reprezentantům.

09:13

Norská lyžařka Therese Johaugová má druhé zlato na ZOH v Pekingu. Po skiatlonu vyhrála i 10 km klasicky. Finku Niskanenovou porazila o 0,4 sekundy. Nejlepší Češkou byla 30. Petra Nováková.

08:34

Olympijským šampionem ve snowboardcrossu je rakouský vicemistr světa Alessandro Hämmerle. Ve fotofiniši předčil Kanaďana Eliota Grondina.

07:56

Kombinační závod je oslavou lyžařské všestrannosti v alpských disciplínách a jeho olympijským králem se v Pekingu stal Rakušan Johannes Strolz. Po sjezdu vedoucí Nor Alexander Aamodt Kilde skončil druhý, bronz si vyjel Kanaďan James Crawford. Z nadějné deváté pozice útočil Jan Zabystřan, ale v úvodu slalomu podklouzl a nedojel do cíle.

07:41

Hokejisté Švédska ve svém úvodním duelu porazili Lotyšsko 3:2. Výběr trenéra Johana Garpenlöva vedl v souboji skupiny C po 34 minutách o tři branky, jenže Lotyši se dvěma přesilovkovými góly vrátili do zápasu. Dvakrát se mezi střelce zapsal švédský útočník Lucas Wallmark.

06:25

Novým olympijským krasobruslařským šampionem je Nathan Chen. Americký reprezentant vedl už po krátkém programu a také volnou jízdu zajel skvěle. Za Chenem se seřadili japonští krasobruslaři Juma Kagijama a Šoma Uno. Další z Japonců Juzuro Hanju neuspěl s pokusem o čtverný axel a skončil bez medaile na čtvrté příčce.

06:16

Sofia Goggiaová vzdala start v superobřím slalomu, v němž bude v pátek obhajovat senzační zlato Ester Ledecká. Italská lyžařka se snaží překonat bolesti v poraněném kolenu a doufá, že ji pustí alespoň do sjezdu, který vyhrála před čtyřmi lety na Hrách v Koreji.

05:40

Christopher Grotheer a Axel Jungk přiblížili Německu zisk první olympijské medaile ve skeletonu mužů. Po dvou ze čtyř jízd v ledovém korytu v Jen-čchingu vede mistr světa Grotheer o rovných sedm desetin sekundy před Jungkem. Třetí je po polovině závodu domácí spolufavorit Jen Wen-kang, jenž na vedoucího Němce ztrácí 75 setin sekundy.

05:18

Japonský krasobruslař Juzuru Hanju nezvládl dotočit svůj skok, a nepředvedl tak slibovaného čtverného axela. Přenos krasobruslařských volných jízd sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

05:02

Ruská krasobruslařka Kamila Valijevová, která je podezřelá z dopingu, dnes v Pekingu trénovala. MOV krasobruslařskou kauzu zatím nebude komentovat.

05:01

Úvodními zápasy začal curlingový turnaj žen. Švédsko porazilo Japonsko 8:5, Dánsko si těsně poradilo s domácí Čínou (7:6) a Spojené státy jasně přehrály ruské curlerky (9:3). Zbývající souboj Velké Británie se Švýcarskem rozhodl až extra end, po kterém slavily Švýcarky (6:5).

04:50

Kombinační závod je oslavou lyžařské všestrannosti v alpských disciplínách. Po úvodním sjezdu vede Alexander Aamodt Kilde, ovšem jen o dvě setiny před lepším slalomářem Jamesem Crawfordem. Na devátém místě se drží Jan Zabystřan.

03:48

Chloe Kimová v jednadvaceti letech obhájila své zlato z U-rampy. Američanka rozhodla svou první jízdou a druhou Španělku Queralt Castelletovou porazila o čtyři body. Bronz získala Sena Tomitaová z Japonska.

03:35

ČTVRTEK 10. ÚNORA

19:02

Medailový ceremoniál krasobruslařských družstev byl kvůli nespecifikovaným právním problémům odložen. Podle serveru insidethegames.biz se týkají vítězného Ruska a antidopingových kontrol před Hrami. Nesrovnalosti se údajně objevily u patnáctileté senzace Kamily Valijevové.

17:59

Íránský vlajkonoš Husajn Šimšakí měl pozitivní výsledek zkoušky na anabolické steroidy a postaral se o první dopingový případ na Hrách. Jediný mužský olympionik z Íránu tak do soutěží v alpském lyžování nezasáhne.

16:19

Od vyřazení z mistrovství světa čekají čeští hokejisté na jakoukoli výhru a nic na tom nezměnil ani vstup do olympijského turnaje. S Dánskem totiž nečekaně prohráli 1:2. Jediný gól národního týmu vstřelil Roman Červenka.

15:18

Němečtí sáňkaři Tobias Wendl a Tobias Arlt vyhráli potřetí za sebou olympijský závod dvojic. Totéž se v úterý podařilo i jejich krajance Natalii Geisenbergerové. Filip Vejdělek se Zdeňkem Pěkným obsadili při své premiéře pod pěti kruhy 16. místo.

14:36

Série olympijských závodů v short tracku pokračovala měřením sil mužů na 1500 metrů a vítězem se stal Hwang Te-hon, čímž uzmul pro Jižní Koreu první zlato v Pekingu. Druhý dojel Kanaďan Steven Dubois, třetí Rus Semjon Jelistratov.

12:40

Vincenz Geiger je novým olympijským vítězem ze závodu na středním můstku. Německý sdruženář dal zapomenout na vynucenou absenci krajana Erica Frenzela a získal po strhující stíhací jízdě své druhé zlato z OH. Stříbrný skončil po dramatickém finiši Jörgen Graabak z Norska před Rakušanem Lukasem Greidererem. Po skoku vedoucí Japonec Rjota Jamamoto se v běžecké části výrazně propadl. Nejlepším z kvarteta českých závodníků byl dvacátý Tomáš Portyk o místo před Lukášem Daňkem.

12:26

Skeletonistka Anna Fernstädtová půjde do olympijského závodu na pekingských Hrách dobře naladěna. Česká závodnice dnes v ledovém korytu v Jen-čchingu vyhrála závěrečnou šestou tréninkovou jízdu. "Bude to strašně zajímavý a fakt jen o tom být konstantní. Ta, která zajede čtyřikrát desátý čas, furt má na vítězství. Tady může vyhrát úplně každý," míní Fernstädtová. 

12:09

Úvodní duel olympijského turnaje rozhodl vlastní gól Švýcarů. Švýcar Enzo Corvi si srazil nahození Rusa Antona Slepyševa, a jelikož Ivan Fedotov zůstal na druhé straně neprůstřelný, slavila sborná pod hlavičkou Ruského olympijského výboru po hubeném vítězství 1:0.

11:45

Olympijský závod ve snowboardcrossu skončil pro Vendulu Hopjákovou zlomeninou ruky. Pětadvacetiletá reprezentantka tvrdě dopadla na záda a udeřila se hlavou o zem. Z trati ji museli odvést záchranáři a Český olympijský výbor se nyní snaží zajistit jí rychlou cestu domů.

10:23

Již druhý den po snowboardovém triumfu na olympijských hrách v Pekingu se Ester Ledecká podle plánu naplno vrhla do přípravy na páteční obhajobu zlaté medaile v superobřím slalomu. Šestadvacetiletá reprezentantka se v úterý večer přestěhovala ze střediska Čang-ťia-kchou do Jen-čchingu, kde závodí sjezdoví lyžaři, a dnes odpoledne poprvé vyzkoušela podmínky na tamních svazích.

09:57

Olympijský program začal sdruženářům. Na středním můstku si solidní pozice pro desetikilometrový běh zajistili čeští sdruženáři, z nichž byl nejlepší Tomáš Portyk (13.) před Ondřejem Pažoutem (22.). Překvapivě vede Japonec Rjota Jamamoto, na něhož největší favorit Johannes Lamparter (5.) ztrácí minutu a čtyři vteřiny.

09:56

"Musíte být opatrní, kdy, co a kde to říkáte," říká německá sáňkařka Natalie Geisenbergerová, která před ZOH silně kritizovala Čínu. Nelíbily se jí podmínky během testovacích závodů v dějišti Her loni v listopadu, a dokonce zpochybnila svou účast na olympiádě. Nakonec do Pekingu dorazila a v úterý vybojovala třetí individuální zlato v řadě. O své dojmy z dalšího pobytu v Číně se však podělit odmítla, vyjádří se prý, až zemi opustí.

08:28

Vendula Hopjáková skončila v závodě ve snowboardcrossu po pádu v osmifinále. Z trati ji pořadatelé odvezli na kanadských saních.

07:20

Medailový ceremoniál krasobruslařských družstev byl kvůli nespecifikovaným právním problémům odložen. Podle serveru insidethegames.biz se týkají vítězného Ruska a antidopingových kontrol před Hrami.

07:16

S českým hokejovým týmem stále není útočník Michael Špaček, který měl problémy se splněním covidových pravidel a ještě do Číny z Prahy neodletěl, to by se ale mělo brzy změnit. "Michal už má za sebou kompletní sérii negativních testů a ve čtvrtek letí za námi," uvedl generální manažer Petr Nedvěd po dopoledním rozbruslení.

06:20

Snowboardcrossový náhradník Radek Houser po příletu do dějiště Her neprošel testy na covid a nezúčastní se individuálního závodu. Jeho účast v týmové soutěži zatím vyloučena není.

05:24

Historickou premiéru lyžařského Big Airu na olympijských hrách ovládl Nor Birk Ruud. Druhý skončil Colby Stevenson z USA a třetí Švéd Henrik Harlaut.

05:14

Česká hokejová reprezentace nastoupí do prvního zápasu na olympijských hrách v Pekingu proti Dánsku se sedmi obránci a třinácti útočníky. Mimo sestavu zůstanou třetí brankář Roman Will a obránce David Musil.

04:18

Lyžařka Martina Dubovská je po odjetí nejlepších závodnic v 1. kole olympijského slalomu šestnáctá. Do cíle se dostala i Gabriela Capová. Naopak americká favoritka Mikaela Shiffrinová po nezdaru v obřím slalomu 1. kolo ani nedokončila.

04:16

České snowboardistce Šárce Pančochové ani druhý start nevyšel a po slopestylu skončila v kvalifikaci i na U-rampě.

04:00

STŘEDA 9. ÚNORA

20:06

Norská běžkyně na lyžích Heidi Wengová se kvůli covidu-19 nezúčastní olympijských her. Vítězka Světového poháru z let 2017 a 2018 se nakazila koronavirem na soustředění v Itálii a po čekání na zlepšení svého stavu definitivně cestu do Pekingu vzdala.

19:05

České hokejistky nastoupí ke čtvrtfinálovému utkání olympijského turnaje v Pekingu proti obhájkyním zlata Američankám v pátek od 5:10 hodin SEČ. Bude to první ze všech zápasů čtvrtfinálového programu, který zveřejnila na webu Mezinárodní hokejová federace (IIHF).

15:25

Němka Natalie Geisenbergerová opanovala soutěž sáňkařek na třetích olympijských hrách v řadě, což se dosud žádné ženě nepovedlo. Čtyřiatřicetiletá závodnice má s dvěma triumfy ze štafet celkově páté olympijské zlato a je nejúspěšnější sáňkařkou olympijské historie.

14:42

Nebyli největšími favority, ale olympijské zlato je jejich. Stefania Constantiniová a Amos Mosaner ve finále turnaje smíšených dvojic porazili soupeře z Norska 7:6 a jsou novými šampiony. 

13:47

Johannes Hösflot Klaebo nechal zapomenout na nezdar ze skiatlonu a ve finiši obhájil olympijské zlato ve sprintu. Ženský závod ovládla vítězka kvalifikace Jonna Sundlingová. 

13:23

Sprint v běhu na lyžích vyhráli Jonna Sundlingová ze Švédska a Nor Johannes Klaebo. Z kvalifikace postoupilo pět českých reprezentantů, ale ve čtvrtfinále všichni ve svých rozbězích skončili, včetně Ondřeje Černého, který měl v kvalifikaci devátý čas.

12:55

Zlato v závodě rychlobruslařů na 1500 m obhájil Nizozemec Kjeld Nuis. Druhý byl jeho krajan Thomas Krol, třetí skončil Korejec Kim Min-sok.

12:36

V nejkratším závodě v běhu na lyžích, sprintu, postoupilo pět českých reprezentantů z kvalifikace. Ve čtvrtfinále ale skončili všichni ve svých rozbězích, včetně Ondřeje Černého, který měl v kvalifikaci devátý čas.

12:02

České hokejistky podlehly ve svém závěrečném utkání ve skupině Japonkám 2:3 po samostatných nájezdech. Ve čtvrtfinále tak Češky budou hrát s USA.

11:37

Je nejlepším biatlonistou této sezony a na olympijské půdě svou fazonu potvrdil. Quentin Fillon Maillet si ve vytrvalostním závodě dovolil dokonce dvě chyby, i tak však s přehledem zvítězil. Za Francouzem se seřadili Anton Smolski a obhájce zlata Johannes Bö. Nejrychlejším z českých závodníků byl Mikuláš Karlík (31.), který mohl skončit mezi nejlepšími – nebýt závěrečné střelby.

10:20

Ondřej Černý, Michal Novák a Luděk Šeller uspěli v kvalifikaci závodu ve sprintu a dostali se do vyřazovacích jízd.

09:53

Pořadatelé se rozhodli navýšit počet fanoušků na soutěžích. Podle šéfa komise pro kontrolu a prevenci pandemie Chuang Čchuna jim to umožnila dobře zvládnutá situace s koronavirem v olympijské "bublině".

09:52

Kateřina Janatová a Tereza Beranová prošly z kvalifikace sprintu do vyřazovacích jízd. Petru Hynčicovou od postupu dělilo 38 setin.

08:54

Ester Ledecká obhájila olympijské zlato v paralelním obřím slalomu na snowboardu a získala první českou medaili na Hrách v Pekingu. Ve středisku Čang-ťia-kchou splnila roli největší favoritky, soutěží prošla suverénně a ve finále porazila Rakušanku Danielu Ulbingovou.

08:23

Krasobruslař Michal Březina pokazil krátký program a poprvé v kariéře nepostoupil na vrcholné akci do volných jízd. Obsadil 25. místo. Díky rekordní známce 113,97 bodu vede trojnásobný mistr světa Nathan Chen z USA. Dvojnásobný olympijský šampion Juzuru Hanju z Japonska pravděpodobně třetí zlato za sebou nepřidá, po chybě v úvodu krátkého programu je až osmý s bezmála devatenáctibodovou ztrátou na Chena.

08:23

Snowboardistka Ester Ledecká postoupila do semifinále paralelního obřího slalomu a bude bojovat o medaile.

05:48

Nemilosrdná kritika za chybu při krátké jízdě v olympijské soutěži družstev se v Číně snesla na hlavu krasobruslařky Ču I, která se jako Beverly Zhuová narodila ve Spojených státech. Na čínské sociální síti weibo ji uživatelé častovali výrazy jako "nestydatá", "mizerná" a "trapná". Nakonec se rozhodli zakročit sami správci sítě a zakázali hashtag, pod kterým se kritika objevovala.

05:00

Americká lyžařka Nina O'Brienová utrpěla při pondělním pádu v obřím slalomu komplikovanou zlomeninu levé nohy. Frakturu holenní i lýtkové kosti diagnostikovali lékaři na klinice Jen-čching, která závodnici poskytla základní ošetření. Dalším vyšetřením a následné péči se O'Brienová podle amerického svazu podrobí po návratu domů.

04:32

Rakouský sáňkař Yannick Müller se po zranění z tréninku na olympijský závod dvojic místo původně plánovaného odletu domů podrobil ještě v Číně operaci. Dvaadvacetiletý jezdec totiž při havárii utrpěl otevřenou zlomeninu levého předloktí a bez zákroku by se při transportu vystavil riziku infekce. Pondělní operace byla podle Rakouského olympijského výboru úspěšná.

04:27

Ester Ledecká vede po první jízdě kvalifikaci obřího slalomu snowboardistek. Ve středisku Čang-ťia-kchou plní roli největší favoritky a vykročila za obhajobou zlata z Pchjongčchangu 2018.

04:14

Čínská akrobatická lyžařka Eileen Guová ovládla olympijskou premiéru žen v Big Airu. Díky poslednímu skoku porazila Tess Ledeuxovou z Francie.

03:17

Druhý finský hokejista skončil před zahájením turnaje kvůli pozitivnímu testu na koronavirus v izolaci. Vedení výpravy oznámilo, že v pondělí musel do karanténního hotelu brankář Magnitogorsku Jussi Olkinuora, už od příletu je v izolaci útočník Jokeritu Helsinky Marko Anttila.

2:00

ÚTERÝ 8. ÚNORA

18:55

Biatlonista Adam Václavík měl potřebný pátý negativní test na koronavirus a ve večerních hodinách odletí do Pekingu. Sedmadvacetiletý reprezentant by se mohl zapojit do sobotního sprintu.

16:18

České hokejistky mají na turnaji jistý postup do čtvrtfinále. Pomohla jim k tomu porážka Číny se Švédskem 1:2.

15:46

Německá sáňkařka Natalie Geisenbergerová vede v polovině olympijskou soutěž a útočí na třetí zlato v řadě. Anně Čežíkové patří 29. místo.

14:54

Ve finále smíšených dvojic se v curlingu utkají v úterý stále neporažení Italové s Nory. O bronz si zahrají Švédové s Brity. Italové deklasovali Švédsko 8:1 a Norové přehráli Brity těsně 6:5.

14:52

Italská rychlobruslařka Arianna Fontanaová obhájila na olympijských hrách v Pekingu zlato na 500 metrů na krátké dráze a svou rekordní sbírku medailí rozšířila o desátý cenný kov. Mezi muži na kilometrové trati triumfoval po diskvalifikaci Maďara Shaolina Sándora Liua domácí Žen C'-wej.

14:47

České smíšené družstvo ve skoku na lyžích skončilo sedmé. Divoký závod plný diskvalifikací vyhrálo Slovinsko.

14:46

Italská rychlobruslařka na krátké dráze Arianna Fontanaová obhájila olympijské zlato na pětistovce a má rekordní desátou medaili. Mužům na kilometru vládli Číňané.

13:43

Rakouský sáňkař Yannick Müller si při dnešním tréninku v Pekingu zlomil ruku a spolu s partnerem Arminem Frauscherem přijde o start ve středečním závodu dvojic pod pěti kruhy. Podle informací rakouského svazu zamíří Müller v úterý zpět domů a čeká ho operace.

12:55

Dvojnásobný olympijský vítěz v krasobruslení Juzuru Hanju poprvé trénoval v Pekingu. Znovu potvrdil, že se chce pokusit o čtverný axel, který dosud žádný závodník neskočil.

12:53

Snowboardcrossařka Eva Samková nepovažuje zlomeniny obou nohou, kvůli kterým nestartuje na olympijských hrách v Pekingu, za fatální a znamenající konec kariéry. Věří, že se už v závěru zimy znovu postaví na snowboard a hned v další sezoně bude jako dřív soupeřky na trati porážet.

12:14

Biatlonistka Markéta Davidová přišla poslední ranou o vítězství ve vytrvalostním závodu na olympijských hrách v Pekingu. Pětadvacetiletá reprezentantka atakovala po rychlém běhu a 19 sestřelených terčích historické zlato, při závěrečném pokusu ale minula, dostala trestnou minutu a propadla se na šesté místo.

12:13

České hokejisty prohrály na olympijských hrách v Pekingu s Dánskem 2:3, ve třetím duelu ve výkonnostně horší skupině B ztratily první body a promarnily šanci si s předstihem zajistit účast ve čtvrtfinále.

11:29

Rychlobruslařka Ireen Wüstová má třetí olympijské zlato ze závodu na 1500 metrů. Po výhrách ve Vancouveru 2010 a Pchjongčchangu 2018 pětatřicetiletá Nizozemka zvítězila i v Pekingu a získala rekordní dvanáctou olympijskou medaili. České reprezentantce Nikole Zdráhalové se po neúspěchu na třech kilometrech nedařilo ani na její nejsilnější trati. Nenavázala na jedenácté místo z roku 2018 a skončila až jednadvacátá.

10:07

Kvalifikace lyžařského Big Airu na olympijských hrách v Pekingu skončila nečekaným nezdarem pro bývalého českého akrobata Matěje Švancera, nyní reprezentujícího Rakousko. Sedmnáctiletý talent a jeden z hlavních adeptů na medaili nepotvrdil pozici neporaženého lídra Světového poháru, nepovedl se mu žádný ze tří pokusů a na 26. místě mezi 31 účastníky měl ke dvanáctce finalistů daleko.

09:12

Olympijskou vítězkou v obřím slalomu je švédská lyžařka Sara Hectorová, jež potvrdila pozici nejlepší ženy této disciplíny v aktuální sezoně Světového poháru. Stříbro v Jen-čchingu získala Italka Federica Brignoneová, bronz mistryně světa Lara Gutová-Behramiová ze Švýcarska.

08:53

Norský sdruženář Jarl Magnus Riiber přijde kvůli koronaviru o úvodní olympijský závod. Jeden z hlavních adeptů na zlato je v Pekingu stále v izolaci.

08:51

Norský skokan na lyžích Johann André Forfang nebude kvůli koronaviru v Pekingu startovat. Šestadvacetiletý závodník, jenž se před čtyřmi lety v Pchjongčchangu podílel na zlatu v soutěži družstev, stále nemůže kvůli nákaze odcestovat do Číny a na Instagramu se vzdal naděje, že odlet do dějiště ještě stihne.

07:18

Americký krasobruslař Vincent Zhou, bronzový medailista z MS 2019, měl pozitivní test na koronavirus. V dějišti olympijských her Pekingu čeká na výsledky kontrolních testů. Potřebuje, aby byly negativní, protože jinak přijde o individuální soutěž. Už v úterý totiž muži jedou krátký program.

06:54

Olympijským vítězem ve slopestylu se stal kanadský snowboardista Max Parrot. Zlato přidal ke stříbru z Pchjongčchangu před čtyřmi lety.

06:47

Hokejistky Kanady a Ruska hrají spolu v respirátorech. Duel základní skupiny začal s hodinovým odkladem, protože Rusko údajně nedodalo výsledky testů na koronavirus. 

06:43

Královskou lyžařskou disciplínu sjezd vyhrál Švýcar Beat Feuz. Druhý byl o desetinu Francouz Clarey, bronz má Rakušan Mayer.

06:17

Rusové vyhráli soutěž krasobruslařských družstev. Porazili o devět bodů výběr Spojených států amerických a zopakovali olympijské zlato ze Soči 2014. Bronzovou medaili získalo Japonsko, pro které je to pod pěti kruhy první cenný kov z týmové soutěže. Češi byli při své premiéře v soutěži družstev osmí a rozloučili se po nedělním krátkém programu žen.

05:58

Anna Fernstädtová v tréninku skeletonu zajela třetí a sedmý nejrychlejší čas.

04:41

Tomáš a Zuzana Paulovi při premiéře českého curlingu na olympijských hrách skončili v turnaji smíšených dvojic šestí, když na závěr porazili Čínou 8:6, i když po pátém endu prohrávali 1:6. Celkem po devíti zápasech skončili Paulovi s bilancí čtyř výher a pěti porážek.

04:38

Pondělí 7. února:

17:19

Turecký skokan Fatih Arda Ipcioglu závodil na olympijských hrách v Pekingu s lyžemi, jejichž design mohl být podle agentury Reuters vnímán jako podpora ujgurské menšiny. Za svého závodníka se postavil Turecký olympijský výbor, jenž uvedl, že sobotní lyže nebyly politickým gestem.

15:09

Sáňkař Johannes Ludwig získal pro Německo první zlato v Pekingu. Pětatřicetiletý vítěz SP zajel nejrychlejší čas ve třech ze čtyř jízd.

14:10

Soutěž v boulích vyhrála Jakara Anthonyová a získala pro Austrálii první zlato na Hrách v Pekingu.

13:51

Rjoju Kobajaši poprvé vyhrál olympijské hry, v Pekingu byl nejlepší na středním můstku. Roman Koudelka skončil 18. a Čestmír Kožíšek 29.

13:46

Michael Lejsek obsadil v Pekingu při své olympijské premiéře 30. místo. Před závěrečnou čtvrtou jízdou sáňkařů vede Němec Johannes Ludwig.

13:19

Japonky si jako první z výkonnostně slabší skupiny B, kde hraje také Česko, zajistily účast ve čtvrtfinále. Stačil jim k tomu ve třetím duelu v Pekingu bod za porážku po 1:2 po samostatných nájezdech s domácí Čínou.

13:17

Kapitánem hokejové reprezentace bude útočník Roman Červenka, jenž se představí pod pěti kruhy počtvrté.

11:54

Závod rychlobruslařů na 5000 metrů vyhrál světový rekordman Nils van der Poel ze Švédska. Největší favorit zvítězil v olympijském rekordu 6:08,84 a navázal na zlato z loňského mistrovství světa.

10:21

Brankář Šimon Hrubec se může připojit k reprezentaci. I potvrzující test na koronavirus měl negativní.

09:33

Zuzana a Tomáš Paulovi prohráli v předposledním utkání curlingových mixů 5:7 s Kanadou a do semifinále nepostoupí.

09:32

Mistr světa Alexandr Bolšunov suverénně vyhrál skiatlon před dalším Rusem Spicovem a Finem Niskanenem. Michal Novák doběhl osmnáctý.

09:02

Páteční zahajovací ceremoniál sledovalo na americké televizní stanici NBC v průměru jen 16 milionů diváků. To je nejméně v historii. Dosavadní negativní rekord 20,1 milionu diváků drželo slavnostní zahájení ZOH v Calgary v roce 1988.

07:48

Odložený sjezd mužů by se měl jet v pondělí ráno středoevropského času (5:00).

06:42

Australský curlingový pár na turnaji pokračuje, i když jej málem předčasně opustil poté, co měla Tahli Gillová pozitivní test na koronavirus a musela do izolace. Vedení australské výpravy však později uvedlo, že hráčka dostala od čínské hygieny svolení pokračovat v režimu blízkého kontaktu. S Deanem Hewittem dosud prohráli všech sedm zápasů včetně utkání s Paulovými.

06:40

V dějišti Her se objevilo deset dalších případů nákazy koronavirem. Pozitivní testy měli v Pekingu čtyři účastníci olympiády po příletu, šest se jich podle organizátorů vyskytlo mezi osobami v uzavřené bublině.

06:17

Odstartovat měl ve čtyři hodiny, kvůli silnému větru se však sjezd mužů v neděli neuskuteční. Pořadatelé start několikrát odložili, ale nakonec rezignovali a přesunuli královskou disciplínu na jiný termín, který zatím není znám.

04:39

Už o tři hodiny musel být odložen start mužského sjezdu. Na vině je silný vítr. Pořadatelé se musí rozhodnout, zda lyžaře v 7:00 na start pustí.

04:00

Eliška Březinová předvedla životní krátký program, ale Češi v krasobruslařské soutěži družstev končí. Obsadili 8. místo. V čele jsou Rusové.

04:00

Snowboardistka Zoi Sadowská Synnottová vyhrála slopestyle. Nový Zéland má díky ní první zlato ze zimních Her.

03:48

Poslední zápasy se českému manželskému páru Paulových nepovedly, proti Spojeným státům si ale spravili chuť. Paulovi porazili v dramatické koncovce americkou dvojici 10:8, vylepšili si bilanci na 3:4 a stále si drží šanci na postup do play-off. V dalším duelu proti Kanadě, který začíná v 7:05, však musí znovu zvítězit.

03:30

Brankář Šimon Hrubec měl po příletu do Pekingu pozitivní test na covid-19, opakovaný test byl ale negativní. Zřejmě nestihne nedělní trénink.

03:22

Sjezd mužů kvůli silnému větru ve 4:00 nezačne. Pořadatelé start prozatím o hodinu posunuli.

02:05

NEDĚLE 6. ÚNORA

15:20

Devětačtyřicetiletá německá rychlobruslařka Claudia Pechsteinová se stala nejstarší ženou, která kdy startovala na zimních olympijských hrách. "O výsledek dnes tolik nešlo. Důležité je, že jsem tady a můžu závodit," uvedla.

15:08

Český sáňkař Michael Lejsek je po dvou kolech olympijské soutěže devětadvacátý. Po prvním dnu vede favorizovaný Němec Johannes Ludwig.

14:44

První zlatou olympijskou medaili pro pořadatelskou Čínu získali rychlobruslaři na krátké dráze v premiéře smíšených štafet.

14:16

Vítězem v jízdě v boulích se stal švédský lyžař Walter Wallberg. Švéd vyhrál před obhájcem zlata Kanaďanem Mikaëlem Kingsburym.

14:10

Útočník David Krejčí se poprvé zapojil do tréninku hokejové reprezentace poté, co měl po středečním příletu pozitivní test na koronavirus.

13:11

Sestry Karolína a Anežka Indráčkovy postoupily do druhého kola závodu skokanek na lyžích. Naopak Klára Ulrichová vypadla. Z vedoucí pozice jde do finálového kola Němka Katharina Althausová. 

13:10

Čeští hokejisté přišli o jediný přípravný zápas před olympijským turnajem. Na žádost Švédů, kteří měli být jejich soupeřem, byl modelový duel zrušen.

12:37

Shorttrackařka Michaela Hrůzová vypadla na pětistovce v rozjížďkách. Její čas na postup z třetích míst do čtvrtfinále nestačil.

12:03

Po úvodním vítězství nad Čínou přidaly další tři body do tabulky a hlavní cíl, postoupit do vyřazovacích bojů, mají zase blíž. České hokejistky přetlačily soupeřky ze Švédska 3:1 a se šesti body se dotáhly v základní skupině na vedoucí Japonky. Hráčkou utkání byla Tereza Vanišová, autorka dvou branek.

12:03

Úvodní olympijský závod v biatlonu ovládla smíšená štafeta Norska. O vítězích rozhodlo až dramatické poslední kolo, s nímž si nejlépe na cílové rovince poradil Johannes Bö. Druhá dojela Francie, třetí tým Ruského olympijského výboru. České kvarteto ve složení Jislová, Davidová, Karlík, Krčmář se dvakrát ocitlo na trestných kolech a dojelo dvanácté.

10:55

Martina Sáblíková na medaili v závodě na 3000 metrů nedosáhla a skončila těsně pod stupni vítězů. Světová rekordmanka na této trati zajela čas 4:00,34 a na bronz ztratila téměř dvě vteřiny. V olympijském rekordu zvítězila Irene Schoutenová z Nizozemska (3:56,93).

09:42

Reportéra nizozemské veřejnoprávní televize NOS během živého vstupu při slavnostním zahájení v blízkosti stadionu Ptačí hnízdo v Pekingu přerušila bezpečnostní služba. Jeden z mužů, kteří k němu na ulici přišli, ho chytil kolem těla a odváděl pryč. Další se snažil zakrýt kameru. Podle vyjádření Mezinárodního olympijského výboru šlo o ojedinělou událost, která neovlivní zpravodajství zahraničních médií o Hrách v Pekingu.

09:35

Therese Johaugová má ve své sbírce celou řadu cenných kovů, zlatá medaile z individuálního olympijského závodu jí však dosud scházela. To už je však minulostí. Norská lyžařka přesvědčivě zvítězila ve skiatlonu a slaví svůj první triumf z OH. Johaugová měla malý náskok už po klasické části, v druhé polovině závodu převahu před Natálií Něprjajevovou a Teresou Stadloberovou ještě navýšila. Petře Hynčicové patřilo 26. místo, Petra Nováková dojela třicátá.

08:35

Z kvalifikace skokanů na středním můstku postoupili Roman Koudelka a Čestmír Kožíšek. Filip Sakala po krátkém skoku vypadl.

08:31

Česká dvojice manželů Paulových podlehla ve svém pátém olympijském utkání Velké Británii 3:8. Rozhodující byl především třetí end, kdy úřadující mistři světa Bruce Mouat a Jennifer Doddsová zapsali tři úspěšné kameny. Paulovi mají aktuálně v turnaji bilanci 2:3, kterou budou ještě moci vylepšit od 13:00 v duelu proti Švýcarům.

06:49

Německý sdruženář Erik Frenzel přišel o šanci zabojovat o třetí olympijské zlato na středním můstku za sebou. Šampion ze Soči a Pchjongčchangu měl stejně jako jeho reprezentační kolega Terence Weber pozitivní test na koronavirus.

06:37

Italka Sofia Goggiaová se dva týdny po zranění kolena vrátila k přípravě na lyžích a chystá se na cestu do Číny, kde má obhajovat titul ve sjezdu. Devětadvacetiletá hvězda se zotavuje po pádu v superobřím slalomu na Světovém poháru v Cortině d’Ampezzo, při kterém si poškodila zkřížený vaz v levém koleně a utrpěla drobnou frakturu v holenní kosti.

06:19

Šárka Pančochová neuspěla v kvalifikaci slopestylu. V Pekingu ji čeká ještě Big Air a U-rampa.

05:59

Závěrečný trénink na nedělní závod ve sjezdu mužů znemožnil vítr. Na novou sjezdovku "The Rock" se vydali jen tři lyžaři, načež pořadatelé jízdy přerušili. Nakonec Mezinárodní lyžařská federace FIS z bezpečnostních důvodů trénink ukončila, protože předpověď nedávala naději na zlepšení podmínek.

5:50

SOBOTA 5. ÚNORA

18:40

Útočník David Krejčí se po dni a půl samoizolace v olympijské vesnici může vrátit k týmu. Po pozitivním testu na koronavirus po středečním příletu do Pekingu měl vítěz Stanleyova poháru z roku 2011 oba kontrolní odběry negativní a v dějišti Her může nyní fungovat bez omezení. Totéž platí u obránce Jana Ščotky, který je v Pekingu jedním z trojice náhradníků.

18:39

Finské hokejistky se musí obejít bez trenéra Pasiho Mustonena, který opustil tým z vážných rodinných důvodů a odletěl domů. Podle zástupců výpravy ho v Pekingu na lavičce zastoupí asistent Juuso Toivola, Mustonen už se k týmu nevrátí.

15:52

Rychlobruslařka Martina Sáblíková se ve svém prvním závodě na trati 3000 metrů představí v sobotu v osmé rozjížďce společně s Ivanie Blondinovou z Kanady. Druhá Češka na startu Nikola Zdráhalová pojede ve čtvrté rozjížďce a její soupeřkou bude Jevgenija Lalenkovová z Ruska.

15:40

Bezpečnostní složky v Hongkongu zadržely známého aktivistu, který chtěl dnes protestovat proti pořádání olympijských her v Pekingu. Zadržený Koo Sze Yiu je veterán hongkongských aktivistů. Policie potvrdila, že jednoho muže zatkla, protože ho podezírá z nabádání k podvratným aktivitám. Další čtyři lidi převezla k výslechu. Muž chtěl upozornit na to, že pročínské úřady v Hongkongu zneužívají bezpečnostní zákon, aby umlčely disidenty a kritiky čínské vlády.

14:21

Krasobruslař Michal Březina a kapitánka hokejového týmu Alena Mills přivedli českou výpravu na plochu při slavnostním zahájení zimních olympijských her. Defilé více než devíti desítek účastnických zemí tradičně začali Řekové, kde olympijské hry vznikly. Češi nastoupili mezi zástupci Haiti a Filipín. Nástup uzavřou domácí Číňané.

14:06

Alena Mills a Michal Březina přivedli na plochu Národního stadionu českou olympijskou výpravu, která letos čítá 116 nominovaných.

13:58

224 sportovců čítá letošní výprava Spojených států amerických, která se právě objevila na ploše stadionu. Jde o nejpočetnější výpravu v historii země.

13:37

Německá výprava mezitím musí skousnout nepříjemnou zprávu. Sdruženář Eric Frenzel a jeho reprezentační kolega Terence Weber měli pozitivní výsledky testů na koronavirus, které následně potvrdily kontrolní testy. Ocitli se tak ve stejné situaci jako Jarl Magnus Riiber z Norska, který musel do izolace ve čtvrtek.

13:35

Nástup za sebou má San Marino, tedy nejmenší země, která kdy získala na olympijských hrách medaili. Stalo se tak minulý rok v Tokiu.

13:20

Na Národním stadionu začíná nástup jednotlivých výprav. Českou vlajku ponesou Alena Mills a Michal Březina.

11:49

Čestmír Kožíšek vyšel dobře z kontrolních testů na koronavirus a poprvé si vyzkoušel olympijský můstek. Druhý tréninkový den na středním můstku byl z českých mužů nejlepší Roman Koudelka, ale tentokrát už se mezi nejlepší desítku nedostal.

11:49

Složení smíšené biatlonové štafety bude v sobotním závodě následující: Jessica Jislová, Markéta Davidová, Michal Krčmář a Mikuláš Karlík.

11:48

David Krejčí by o start neměl přijít. Druhý test na covid-19 nemoc nepotvrdil, a pokud výsledek potvrdí ještě další kontrolní test, pětatřicetiletý hráč se opět zapojí do tréninkového procesu. Dnes však Krejčí na ledě s reprezentací nebyl.

08:39

Hokejistky USA přišly hned v prvním zápase olympijského turnaje o jednu z opor Briannu Deckerovou. Třicetiletá útočnice si poranila nohu v úvodu čtvrtečního duelu proti Finsku, který obhájkyně zlatých medailí z Pchjongčchangu vyhrály 5:2.

08:37

Americké hokejistky přišly hned v prvním zápase o jednu z opor Briannu Deckerovou. Třicetiletá útočnice si poranila nohu v úvodu čtvrtečního duelu proti Finsku, který obhájkyně zlatých medailí z Pchjongčchangu vyhrály 5:2.

08:08

Čeští krasobruslaři drží v týmové soutěži osmé místo. Jako první šel na olympijský led Michal Březina, který pokazil čtverný salchow a získal za sedmé místo čtyři body (známka 76,77 bodu). Šestí byli v rytmických tancích Natálie a Filip Taschlerovi (68,99 bodu), kteří na české konto přidali dalších pět bodů, a osmá příčka patřila Jelizavetě Žukové s Martinem Bidařem mezi sportovními dvojicemi (56,70 bodu). Vedou Spojené státy americké.

08:07

Nejlepší čas v druhém tréninku na olympijský sjezd lyžařů zajel norský favorit Aleksander Aamodt Kilde. Start tréninku na nové sjezdovce "The Rock" musel být o hodinu odložen kvůli silnému větru.

07:50

Český manželský pár Zuzana a Tomáš Paulovi prohrál ve svém čtvrtém olympijském utkání s italským duem Stefania Constantiniová, Amos Mosaner 2:10. Češi v prvním a čtvrtém endu dovolili Italům bodovat čtyřmi kameny a ztrátu už dotáhnout nedokázali. Na turnaji Paulovi mají bilanci 2:2. 

07:34

Sedmou nejlepší jízdu zajel na olympijském ledě v soutěži týmů Michal Březina. Za svůj výkon dostal od rozhodčích 76,77 bodu a pro český tým získal čtyři body. Březinovi se v krátkém programu nepovedl čtverný salchow. Šestí byli v rytmických tancích Natálie a Filip Taschlerovi (68,99 bodu), kteří na české konto přidali dalších pět bodů. Češi jsou průběžně osmí.

07:33

PÁTEK 4. ÚNORA

20:53

Skokanu na lyžích Romanu Koudelkovi se vydařil první trénink v Čang-ťia-kchou. Český reprezentant předvedl na středním můstku HS106 třetím pokusem výkonem 99 metrů desátý nejdelší skok a v součtu s větrem pátý nejhodnotnější pokus kola. Karolína Indráčková byla mezi ženami v závěrečné sérii jedenáctá.

18:23

Ačkoli je olympijská bublina přísně uzavřená jen pro účastníky Her, čínská tenistka Pcheng Šuaj do ní bude moci kvůli setkání s předsedou Mezinárodního olympijského výboru vstoupit. Thomas Bach dnes potvrdil, že na schůzku s bývalou světovou jedničkou ve čtyřhře dojde. Pcheng Šuaj se vytratila z veřejného života poté, co v listopadu obvinila někdejšího vlivného funkcionáře Čang Kao-lima ze sexuálního napadení.

16:29

Čeští biatlonisté by měli do úvodního závodu smíšených štafet na olympijských hrách v Pekingu nastoupit s Jessicou Jislovou, Markétou Davidovou a Michalem Krčmářem. Uvedl to sportovní ředitel svazu a kouč mužů Ondřej Rybář. O čtvrtém členovi sobotní štafety se rozhodne v pátek mezi Jakubem Štvrteckým a Mikulášem Karlíkem.

14:30

Manželé Paulovi se vrátili na vítěznou vlnu a přidali v olympijském triumfu svůj druhý triumf. České duo získalo už v úvodu utkání s Australany značnou výhodu, a nakonec zvítězilo přesvědčivě 8:2 už po sedmém endu. V dalším duelu čekají na Paulovy soupeři z Itálie. 

14:14

Hvězda severské kombinace Jarl Magnus Riiber měl v Číně pozitivní test na koronavirus. Norský sdruženář musel v Čang-ťia-kchou do izolace, z které ho dostanou pouze negativní testy ve dvou dnech s minimálním odstupem 24 hodin. O první medaile v severské kombinaci se bude bojovat ve středu 9. února.

12:56

Nikol Kučerová bude nakonec jedinou českou zástupkyní v akrobatickém lyžování. Druhá kvalifikovaná skikrosařka Diana Cholenská musí na operaci zraněného kolena a akrobatický skokan na lyžích Nicholas Novak sice splnil kvalifikační kritéria, ale nevešel se mezi pětadvacítku účastníků.

12:27

Ruská hokejová reprezentace odletěla do Pekingu bez útočníka Sergeje Plotnikova a Arťoma Anisimova. Oba mistři světa z roku 2014 měli pozitivní test na koronavirus. Ze stejného důvodu chyběl ve výpravě kondiční trenér.

12:12

Komplikace s koronavirem v národním hokejovém týmu pokračují. Pozitivní testy měli po příletu David Krejčí a Jan Ščotka. Oba chyběli na čtvrtečním tréninku a čekají na potvrzovací testy. Dočasně mimo hru je i jako takzvaný blízký kontakt Matěj Blümel, jenž je stejně jako Ščotka náhradníkem.

11:32

Norská výprava si stěžuje na úniky informací týkající se případů koronaviru. O tom, že dva biatlonisté jsou blízkými kontakty nakaženého člověka, se dozvěděl dříve manažer hotelu než šéf týmu.

10:51

Japonská snowboardistka Rina Jošikaová měla při tréninku na olympijské trati slopestylu těžký pád a poranila si páteř. Ken-tching Snow Park opustila jedna ze soupeřek Šárky Pančochové v sanitce.

10:13

Německo nebude mít v krasobruslařské soutěži týmů sportovní dvojici. Nolan Seegert byl v Pekingu pozitivně testován na koronavirus a do závodu, který začne v pátek, nemůže společně s Minervou Fabienne Haseovou nastoupit. Jeho partnerka je negativní a jako blízký kontakt může zatím trénovat.

10:07

Devětačtyřicetiletá rychlobruslařka Claudia Pechsteinová bude při rekordní osmé účasti poprvé vlajkonoškou německé výpravy při slavnostním zahájení. V pátek přivede německý tým na plochu pekingského stadionu Ptačí hnízdo společně s bobistou Francescem Friedrichem.

10:03

První seznámení s tratí olympijského sjezdu za sebou mají lyžaři. Oficiální trénink pojala většina závodníků jako testovací pokus. Hvězdy alpského lyžování si dosud neznámou trať v areálu Jen-Čching pochvalovaly.

10:02

Organizátoři Her plánují pozvat na sportoviště během soutěží zhruba 150 tisíc diváků. Kvůli koronaviru už loni pořadatelé rozhodli, že na Hry nesmějí zahraniční fanoušci, a v lednu zrušili i prodej vstupenek pro veřejnost.

08:11

Utkání se Švédskem manželům Paulovým nevyšlo tolik jako předtím duel s Nory. Český curlingový pár podlehl seveřanům 4:7 a na turnaji má remízu jedné výhry, jedné porážky.

08:10

České hokejistky vstoupily do olympijského turnaje úspěšně. Při své premiéře pod pěti kruhy porazily Čínu 3:1.

07:59

Velmi nepříjemné zprávy pro české skokany na lyžíchViktor Polášek měl po příletu do Číny dva pozitivní testy na koronavirus a musel do karanténního hotelu. Pozitivní test na covid-19 měl také Čestmír Kožíšek, ten však může trénovat a soutěžit.

8:00

ČTVRTEK 3. ÚNORA

15:07

Olympijská premiéra se jim povedla na jedničku. Manželé Zuzana a Tomáš Paulovi vyhráli úvodní zápas v turnaji smíšených dvojic nad Norskem 7:6 po extra endu. Češi přitom před osmou hrou prohrávali ještě o tři body, jenže povedený závěr i chyba soupeřů jim pomohly k nastavení, kde si počínali lépe.

12:27

Vlajkonoši české výpravy na pátečním slavnostním zahájení olympijských her budou kapitánka hokejové reprezentace Alena Mills a krasobruslař Michal Březina.

12:25

Norští skokané na lyžích Daniel-André Tande a Johann André Forfang přijdou kvůli koronaviru o nedělní olympijský závod na středním můstku. Informoval o tom reprezentační trenér Alexander Stöckl.

11:27

Hokejistům Dánska, kteří budou jedním ze soupeřů českého týmu v základní skupině, chybělo při prvním tréninku šest hráčů. Měli po příletu do Číny pozitivní testy na koronavirus. Do izolace museli útočníci Matthias Asperup a Nick Olesen. U dvou náhradníků a obránce Markuse Lauridsena z Malmö a útočníka Mikkela Boedkera z Lugana by mělo jít jen o falešně pozitivní výsledky.

09:50

Patnáctka hráčů hokejové reprezentace odcestovala do Pekingu. Vedle nich zamířili do dějiště OH také generální manažer Petr Nedvěd, asistent trenéra Martin Straka a další členové realizačního týmu. Na místě tak bude mít český tým 26 z celkového počtu 28 nominovaných hráčů. Chybí už jen brankář Šimon Hrubec s útočníkem Michaelem Špačkem a také jeden z asistentů Jaroslav Špaček.

09:23

Po favoritce na zlato Saře Maritě Kramerové se musí rakouské skokanky na lyžích obejít i bez Jacqueline Seifriedsbergerové. Bronzovou medailistku z mistrovství světa v roce 2013 do Pekingu nepustil pozitivní test před odletem.

08:16

Testy za uplynulý den odhalily koronavirus u 32 lidí spojených s nadcházejícími olympijskými hrami, uvedli dnes pořadatelé podle agentury Reuters. V devíti případech byli podle ní infikovaní sportovci nebo funkcionáři týmů. Patnáct případů nákazy úřady zachytily na letišti po příletu dotyčných.

08:00

STŘEDA 2. ÚNORA

13:38

Nejlepší skokanka sezony Světového poháru Marita Kramerová z Rakouska přijde kvůli nákaze koronavirem o účast v Pekingu. Závody skokanek tak přijdou o největší favoritku.

08:49

Americká bobistka Elana Meyersová Taylorová se nakazila koronavirem. Medailová kandidátka byla na covid-19 pozitivně testována v sobotu 29. ledna, dva dny po příletu do Pekingu. Sedmatřicetiletá Meyersová Taylorová tak musela do izolace, kterou může opustit až po dvou negativních PCR testech. Nakaženi jsou i její manžel a dvouletý syn, kteří směli do Číny cestovat s ní, neboť syna stále kojí. Bobistka je nicméně od svých blízkých izolovaná a synovi posílá mateřské mléko po pracovnících hotelu.

7:00

ÚTERÝ 1. ÚNORA

18:38

Netradiční tréninkový zápas mají za sebou české hokejistky, které se na olympijských hrách v Pekingu chystají na premiérovou účast pod pěti kruhy. Svěřenkyně trenéra Tomáše Paciny sehrály modelové utkání proti Švédkám, které porazily 5:3.

15:40

Slalomářka Gabriela Capová se po dalším přerozdělení míst Mezinárodní lyžařskou federací (FIS) dočkala nominace na olympijské hry. O ty naopak definitivně přijde skikrosařka Diana Cholenská a místo toho podstoupí plastiku přetrženého předního zkříženého vazu v koleně. Úterní odlet nestihne ani dodatečně nominovaný skokan Radek Rýdl, neboť měl pozitivní test na koronavirus.

14:27

Olympijský medailista v rychlostní kanoistice Josef Dostál kritizuje přidělení Her do Číny. MOV podle něj staví sportovce do nelehké situace. "V mém sportu není víc než zlatá olympijská medaile, a proto si uvědomuju, jaké jsem měl štěstí. Štěstí, že jsem nebyl a nebudu součástí olympiády, kterou nedemokratická země zneužívá, aby si vylepšila svůj obraz po celém světě, za což jsem zpětně opravdu rád," konstatoval osmadvacetiletý závodník.

13:41

Týdny předtím, než se nejlepší lyžaři a snowboardisté světa sjedou do Čang-ťia-kchou, hlavního dějiště Her, tucet strojů zuřivě vyrábělo sníh, aby pokryl hory, ve kterých budou závodit, napsal zpravodajský server agentury Bloomberg.

13:38

Mezi účastníky Her se objevilo dalších 37 případů nákazy koronavirem. Nedělní testy odhalily covid-19 u 28 osob, které do dějiště olympiády přicestovaly, včetně devíti sportovců či členů jejich doprovodu. Dalších devět lidí bylo pozitivně testováno již v uzavřené olympijské bublině.

13:37

O slavnostní zahájení se postarají hlavně teenageři. Bude jich 95 procent ze tří tisícovek vystupujících při pátečním ceremoniálu. Počet aktérů bude pětinový ve srovnání se zahájením letní olympiády v roce 2008, kdy bylo na stadionu Ptačí hnízdo 15 000 vystupujících včetně dvou tisícovek bubeníků.

13:36

Dobrý den, vítejte u kontinuálního textového on-line přenosu webu ctsport.cz, který bude pokrývat veškeré dění spojené se zimními olympijskými hrami v Pekingu.

13:35

PONDĚLÍ 31. LEDNA

Hlavní zprávy

Nejčtenější články