Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Nikoho to nemrzí tolik, jako ty kluky, říká Krčmář o štafetě. Do masáku chce jít "dělat biatlon"

Michal Krčmář se ve štafetovém závodě na trať nedostal a selhání svých týmových kolegů na střelnici sledoval ze zákulisí. Podle jednatřicetiletého biatlonisty výkon po závodě dlouho probírali a Krčmář si přeje, aby se mladší reprezentanti dokázali od neúspěchu odrazit. Sám se nominoval do pátečního hromadného závodu a chce do něj jít bez očekávání a dobře nastavený.

Michalu Krčmářovi se zmar ve štafetovém závodě těžko hodnotil. Sám totiž do závodu nestihl zasáhnout, protože český tým byl z trati stažen poté, co byl Adam Václavík předjet o kolo. Sledovat trápení na střelnici pouze ze zákulisí pro něj nebylo lehké a cítil se, jako kdyby ho někdo ve dvacetistupňových mrazech polil horkou vodou.

"Rozhodně to byl kolaps a špatný výsledek, toho jsme si vědomi všichni. Vyříkávání bylo dlouhé, seděli jsme asi dvě a půl hodiny a hovořili o všem. Myslím si, že nikoho to nemrzí tolik, jako kluky samotné. Snad si na to jednou vzpomenou, až uspějou třeba díky tomu, že teď neuspěli," říká nejzkušenější z českých závodníků. 

Podle Krčmáře může neúspěch působit v týmu jako zdvižený varovný prst: "Mě vždycky nejvíc posunulo, když jsem spadnul na dno. To mě nejvíc vyškolilo. Podle mě sportovce víc formují jeho neúspěchy než úspěchy."

Jeho týmoví parťáci Jakub Štvrtecký, Mikuláš Karlík a Adam Václavík se na trati pohybovali obstojně, problém ale přišel na střelnici. Štvrtecký i Václavík museli shodně na dvě trestná kola – na vině může být psychické rozpoložení a hlava.

"Člověk si myslí, že je na všechno připravený a pak to nefunguje. Ale není to jen o hlavě, střelnice je tu těžká, na kola chodí i velká jména. Je to dané nadmořskou výškou a těžkými tratěmi," komentoval Krčmář především svoje pocity ze závodů v Jen-čchingu.

Krčmář nebyl rád, že se do štafety nedostal, přestože tak mohl pošetřit síly na závod s hromadným startem, do kterého se na základě výsledků na olympijských hrách kvalifikoval. Stříbrný medailista ze sprintu z Koreje ale nechce mít před závodem přehnaná očekávání, která mu zamotala hlavu pro individuální start, ve kterém byl s pěti chybami až 59.

"Očekávání jsou svazující. Chci se na závod maximálně nachystat a jít do něj nastavený tak, že se chci rvát o výsledek. Priorita je dělat biatlon," přeje si Krčmář před pátečním vyvrcholením Her.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články