Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ledecká už v Jen-čchingu sjíždí svahy na lyžích a zvyká si na rychlost

Není čas ztrácet čas a čerstvá olympijská vítězka z paralelního obřího slalomu na snowboardu Ester Ledecká už druhý den po triumfu trénuje na lyžích. Šestadvacetiletá závodnice se v úterý večer přemístila z Čang-ťia-kchou do Jen-čchingu, kde bude v pátek obhajovat své lyžařské zlato ze super-G z Pchjongčchangu.

"Nechali jsme Ester, ať se vyspí, do kolika potřebuje. Poté jsme dali krátkou rehabilitaci, následně se trošku dorozcvičila a šla na kopec, kde na ni už čekali Tomáš a Franz," uvedl fyzioterapeut Michal Lešák. Ledecká se tak okamžitě začala připravovat pod vedením trenérů Tomáše Banka a Franze Gampera. "Nejdříve si vše projeli, abychom věděli, kde co je, a poté s trenéry jezdila na kopci a první seznámení s lyžemi šlo nad očekávání dobře," řekl Lešák.

Ledecká si podle jeho slov udělala obrázek, co ji v příštích dnech na sjezdovkách čeká. "Rozjížděla se na kratších i delších lyžích, aby si opět zvykla na velkou rychlost oproti snowboardu," uvedl liberecký rodák.

Už trojnásobná olympijská šampionka je na přechody mezi disciplínami zvyklá, v Pekingu má však mezi svými starty jen dva dny času. I s pomocí fyzioterapeuta se tak snaží maximálně připravit a urychlit adaptaci.

"Snowboard je v podstatě jednostranný, takže se přetěžují jen určité svalové skupiny. Musí se tedy hodně protahovat a uvolňovat. A aktivovat druhostranné skupiny, které jsou v tu chvíli oslabené, aby se na lyžích, kde je zatížení na obě strany stejné, svaly vyrovnaly," popsal Lešák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články