Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ledecká je hrdá na sebe i na tým: Vím, že jsem občas takové dvouhlavé telátko

Ester Ledecká po zisku třetího olympijského zlata nešetřila chválou na celý svůj realizační tým, který to podle jejích slov nemá s šestadvacetiletou závodnicí jednoduché. Česká snowboardistka přiznala, že jí úspěch ještě úplně nedošel, ale už se snaží soustředit na náročný přejezd do lyžařského areálu Jen-Čching, kde bude už v pátek obhajovat zlato v super-G.

Ledecká i přes brýle a respirátor bezprostředně po květinovém ceremoniálu zářila radostí. Ze svých jízd měla radost, přestože je podle ní stále na čem pracovat: "Byl to krásný den, musím poděkovat celému týmu. Musím říct své mamince, že za všechno může ona, že tady teď stojím."

Dle své tradice se po celý závod držela jedné dráhy, kterou si jako vítězka kvalifikace mohla pokaždé vybrat. Trojnásobná olympijská vítězka nevěděla, kterou z drah po kvalifikačním klání vybrat, jelikož vyhrála v obou.

Nakonec pomohla rada realizačního týmu a bývalého celkového vítěze Světového poháru Jankova: "Řekl mi, že by si vybral červenou. Tak jsem si vybrala červenou, protože už mi to vůči němu bylo blbé. Myslím, že to byla dobrá trať, bylo to hodně vyrovnané, což je super, že i v modré se dalo vyhrát," těšila Ledeckou příprava olympijských tratí.

V průběhu závodu v paralelním slalomu ztratila přehled, v jaké fázi se zrovna nachází, a nevěděla tak, že právě vyhrála závěrečnou jízdu. I proto se v cíli příliš neradovala.

"Jako nějak jsem věděla, že už jedu finálovou jízdu, ale zas tak jistá jsem si nebyla. Nicméně jsem si řekla, že pojedu nejlepší jízdu, jakou umím. Jako vždy. Přijela jsem dolů a nebyla jsem si jistá, jestli se pojede ještě jedna jízda, nebo ne. Tak jsem se ptala Daniely (Ulbingové), jestli je to jako hotový. Ona říkala, že jo, že tedy ještě pojedou kluci," řekla Ledecká.

Bylo jí jasné, že to úplně běžné na olympiádě není. "Jak se to stane? Musíte být strašný mimoň, jako já… To já jsem. Jak jsem přemýšlela nad tou tratí, nad tím, co mám udělat líp, tak mně to nějak nedošlo. Přijela jsem do cíle: No, tak jsem tady," smála se Ledecká.

Reiter je nejlepší kouč, jakého kdy měla

Snowboardistka a lyžařka chválila celý svůj tým a ocenila, jak jsou všichni kolem ní profesionální. Sama přiznala, že to s ní bývá občas komplikované: "Jsem takové dvouhlavé telátko, když to tak řeknu," smála se Ledecká.

"Jsem hrozně pyšná na Miloše (Machytku pozn. red.), on tu před každou jízdou má hrozně málo času na to, aby to prkno přebrousil. Děkuju za to. Méďa (fyzioterapeut Michal Lešák pozn. red.) tu má se mnou každý den hrozně moc práce, bez něj bych tu nemohla být. A hrozně děkuji Justinovi (Reiter pozn. red.), je to asi nejlepší kouč, co jsem kdy měla," vysekla Ledecká všem poklonu.

"Nejvíc mi pomohlo to, na čem jsme s Justinem pracovali. Spousta věcí kolem techniky, musím říct, že to vzal hodně precizně a od základů. Samozřejmě stavěl na tom, co už bylo, ale taky mi ukázal spoustu věcí a variant, které mě dokázaly zlepšit. Za to jsem mu strašně vděčná, taky za tu trpělivost, kterou má," řekla Ledecká.

Šestadvacetiletá závodnice nakonec přiznala, že je hrdá i na sebe a že má z obhajoby olympijského zlata velkou radost: "Ještě mi to ale úplně nedošlo, hlavou jsem stále trochu v závodě. Chci poděkovat všem fanouškům, kteří vstávali, aby se na mě mohli podívat, moc si toho vážím."

Česká obojživelnice se teď přitom musí rychle přeorientovat na lyže, čemuž bude předcházet stěhování se do lyžařské vesnice v Jen-Čching. "Pojedeme teď nejdřív do lyžařské vesnice, pak pojedeme asi na ceremoniál. Bude to asi dlouhý den, ale jsem na to připravená. Už teď cestou v autě se budu snažit kouknout, jak jeli dnes kluci super-G, a budu si chtít tu trať dát už trochu do hlavy," naznačila své plány.

Ester Ledecká se na svah znovu spustí v pátek, kdy bude obhajovat šokující zlatou medaili ze super-G v Pchjongčchangu. Tentokrát jí olympijský program umožní absolvovat také sjezd, který v Jižní Koreji před čtyřmi lety nestihla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články