Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Johannes Bö je olympijským šampionem i v masáku. Krčmář jednadvacátý

Pět medailí si do Norska odveze fenomén Johannes Bö z olympijských her v Pekingu. Z toho dvě individuální zlaté. Po vítězném sprintu totiž i se čtyřmi chybami uspěl i v závodu s hromadným startem. Pro stříbro si dojel Švéd Martin Ponsiluoma, bronz ukořistil Böův kolega z týmu Vetle Christiansen. Michal Krčmář nechal na střelnici pět terčů a byl jednadvacátý.

Díky vítězství Johannese Böa získalo Norsko v Pekingu už patnácté zlato, což je historické maximum.

To Češi si z úspěšných OH v Soči 2014 přivezli pět biatlonových medailí, a to ještě šestou za ženskou štafetu žen dostanou po diskvalifikaci dopujících Rusek. 

V Pchjongčchnagu 2018 přidal český tým dva cenné kovy.

Po posledním závodu je nyní jisté, že žádný další z Pekingu nezapíší.

Krčmář se dostal do závodu s hromadným startem na 15 km jako devětadvacátý. Stříbrný medailista ze sprintu v Pchjongčchangu byl před třemi týdny v posledním závodu Světového poháru před olympiádou v masáku v italské Anterselvě sedmý.

Tentokrát to bylo o čtrnáct příček hůře se ztrátou více než tří a půl minut.

"S tímhle nejsem spokojený. Měl jsem to rozjeté mnohem líp. Práce, kterou jsem odváděl dvanáct kilometrů, pak přišla vniveč. S tím nejsem spokojený," zlobil se na sebe Krčmář.

"Pokud mám hodnotit olympiádu, šestnácté místo určitě není špatné. Na druhou stranu není to výsledek, za který bych se plácal po ramenou. Já ho přijmu, je to něco, co jsem předvedl. Ale myslím si, že sto procent by bylo umístění v první desítce. To mi trošku chybí," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Krčmář: Cítil jsem se dobře. Plácat po ramenou se nebudu

V úvodu volil Krčmář opatrnou střelbu, zato však přesnou. Průběžně byl patnáctý. V čele byl v tu chvíli Samuelsson, po druhé střelbě se však role prohodily, když Švéd o dvě místa klesl a jeho pozici zaujal norský fenomén Johannes Bö.

Krčmáře čekal jeden trestný okruh a po druhé položce vleže poklesl o jednu příčku, na prvního Nora ztrácel přes minutu. 

Při stojce se vítr uklidnil a Johannes Bö mohl pokračovat v krasojízdě, přestože jednou minul –⁠ druhý Němec Nawrath toho totiž třemi chybami nevyužil. 

Na druhé místo se o dvacet sekund zařadil švédský reprezentant Ponsiluoma, ale pouze chvilkově, neboť jej na jednom ze stoupání předjela francouzská hvězda her Fillon Maillet.

Manko na minutu a půl narostlo i jedinému českému muži v poli. Krčmář netrefil hned první terč vestoje a držel se v polovině startovky, další tři navrch ovšem nechal posléze, a to už bylo příliš.

Tak kdo s koho?

Johannes Bö předtím nabídl v poslední střelbě dvěma minelami možnost změnit pořadí, ale Fillon Maillet chyboval třikrát, kdežto Ponsiluoma pouze jednou. Jemu také patřilo stříbro, Francouz se musel spokojit se čtvrtým místem, když se před něj dostal lépe střílející Christiansen.

Výsledky závodu biatlonistů s hromadným startem:

Muži - závod s hromadným startem (15 km): 1. J. T. Bö (Nor.) 38:14,4 (4. trest. okruhy), 2. Ponsiluoma (Švéd.) -40,3 (2), 3. Christiansen (Nor.) -1:12,5 (3), 4. Fillon Maillet (Fr.) -1:25,6 (5), 5. Windisch (It.) -1:38,4 (3), 6. Laegreid (Nor.) -1:46,1 (5), 7. Eder (Rak.) -1:56,4 (2), 8. Doll (Něm.) -2:31,4 (6), 9. Seppälä (Fin.) -2:32,7 (5), 10. Kühn (Něm.) -2:38,3 (5), ...21. Krčmář (ČR) -3:40,5 (5).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články