Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hrubec je v Pekingu na "samotce". Jako když člověk hodí mincí, uvedl k útrapám s testováním

Poprvé se zapojil do přípravy se spoluhráči v Pekingu a uvědomil si, že je konečně na olympiádě. Brankář Šimon Hrubec si prošel nepříjemnými komplikacemi s testováním na koronavirus, které ho zdržely v Praze, a i nadále musí zůstat ve speciálním režimu v dějišti turnaje. Pozitivní nález u jedné z ruských sportovkyň, která s ním cestovala v letadle do Číny, jeho pohyb v dějišti Her zase na týden omezil.

"Jestli nejsem smolař? Spíše už mi to přišlo úsměvné. Já už jsem měl být podle norem zdravý člověk a zase za mnou letěl někdo, kdo byl pozitivní a musím teď být sedm dní více hlídaný a více testovaný. Doufám, že se mi to vrátí v zápase nějakou tyčkou, kdy půjde puk od tyčky ven a ne dovnitř," řekl Hrubec po nedělním tréninku.

Gólman Omsku byl zařazen do takzvaného režimu blízkého kontaktu a nemůže se tak se spoluhráči stravovat v olympijské jídelně, nesmí s nimi cestovat autobusem, musí bydlet sám na pokoji, a navíc musí být každý den dvakrát testovaný.

"Byl by to problém, kdybych měl nějaká omezení, ale v podstatě musím zůstat na pokoji sám, což bych chtěl i normálně. Jsem na to zvyklý. Z toho pohledu by se asi nic neměnilo. Je dobré, že se nic nemění na tom, že můžu trénovat a hrát zápasy. Jen budu dvakrát denně testovaný, tak se může zvýšit riziko nějakého objevení. To už ale moc neřeším, protože vidím, jak výsledky chodí nahodile. Jako když člověk hodí mincí," konstatoval Hrubec. Za problém nepovažuje ani fakt, že musí cestovat na tréninky a na zápasy sám. Alespoň se prý dostane do haly dříve, což mu vyhovuje.

Trenér mu věří

Očekávaná jednička národního týmu na olympiádě ale přiznala, že při komplikacích před odletem se u něj už zvyšovala nervozita. "Panika to nebyla. Spíše jsem se bál, že to nestihnu. Že mi uteče poslední šance zachytat si na olympiádě," přiznal Hrubec. Pomohl mu telefonát od hlavního trenéra Filipa Pešána. "Řekl mi, že mi věří a že na mě počká, i kdybych měl přijet v půlce turnaje. Jen ať se v klidu připravím, že mi věří. To mě hrozně uklidnilo a říkal jsem si, že to bude fajn a že bych to měl snad stihnout," řekl.

Po prvním tréninku v Pekingu se cítil dobře. "Měl jsem volno jen dva dny. Před odletem jsem byl na ledě. Věděl jsem, že mi test vyšel negativně, takže jsem si zabruslil a pořádně si dal do těla v O2 areně. A dnes jsem to jen oživil, abych ošoupal rez ze svalů," pousmál se Hrubec. Na Hry se tvrdě připravoval pod vedením trenéra brankářů Avangardu Sergeje Zvjagina. I proto žádné problémy neměl. Na ledě si ale naplno uvědomil, že je na olympiádě. "Když jsem v rohu kluziště viděl kruhy, tak jsem si řekl: Jsem tady. Měl jsem velkou radost," přiznal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články