Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hned osm českých tváří ve stíhačkách. Charvátovou štve nadmořská výška, Krčmář chce dřít do poslední chvíle

Norové Marte Olsbuová Röiselandová a Johannes Thingnes Bö půjdou z prvních míst a s půlminutovým náskokem do olympijských stíhacích závodů. V nich bude mít česká reprezentace hned osmičlenné zastoupení, což je věc rozhodně nezvyklá. Biatlonový program startuje ženským kláním od 10:00, muži přijdou na řadu 11:45. Živě můžete oba závody sledovat na ČT sport a webu ctsport.cz.

Michal Krčmář
zdroj: ČTK/AP

Lucie Charvátová minula ve sprintu poslední terč, skončila pětadvacátá a na čelo bude vyjíždět s mankem minuty a 51 sekund.

"Se střelbou jsem tu spokojená, ale na trati se trápím. Nepoznávám se. Poslední kolo bylo těžké a cítila jsem, jak mi vteřiny a umístění jen propadají," uvedla po 44. běžeckém času.

"Je to strašný. Je to totiž biatlon a málokdy se sejdou běh a střelba dohromady," pronesla Charvátová a dodala: "Nechápu to, takhle blbě se mi v životě nelyžovalo. Strašně mě dohání ta nadmořská výška."

Jessica Jislová skončila jednatřicátá, zatímco česká jednička a jedenáctá žena pořadí Světového poháru Markéta Davidová udělala čtyři střelecké chyby a obsadila 41. příčku.

Do stíhačky na 10 km se dostala i osmapadesátá Tereza Voborníková, která pro sprint dostala od trenérů kvůli lepší výkonnosti přednost před Evou Puskarčíkovou.

Vedoucí žena SP Olsbuová Röiselandová může přidat druhé individuální olympijské zlato. Na Hrách v Pekingu získala už tři medaile. Druhá vyjede se ztrátou 30,9 sekundy Švédka Elvira Öbergová, třetí Italka Dorothea Wiererová, která za vítězkou zaostala o 37,2 sekundy.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam olympijského sprintu biatlonistek

Michal Krčmář minul při obhajobě olympijského stříbra ve sprintu poslední ránu a při druhém nejlepším sprintu sezony skončil na šestnáctý. Na Johannese Bö ztratil minutu a 22 sekund.

"Určitě je ze šestnáctého místa o co jet. Do desítky to nebude daleko a na bronz asi čtyřicet vteřin," přemítal Krčmář. Zároveň chce však zůstat realistou.

"Samozřejmě budu bojovat do poslední chvíle, ale jsou tu silní chlapi a o medaili úplně nepřemýšlím. Spíš ze sebe budu chtít vydat maximum. Uvidíme, co se pak v závodě stane," doplnil 29. muž průběžného pořadí elitního seriálu.

Mikuláš Karlík při střelbě ve stoje netrefil tři terče a po velmi nadějném průběhu a výtečném běhu (sedmý nejrychlejší čas) dojel osmadvacátý. 

Sport
zdroj: ČT4

"Do stíhačky je to pěkná pozice. Budu se na to těšit, je to fajnový kontaktní závod. Jde o mou první letošní stíhačku a jsem rád, že mi to vyšlo tady. Když už někde, tak tady," prohlásil.

Stíhačku (12,5 km) pojedou i Jakub Štvrtecký, který v sobotu obsadil 58. místo těsně před Adamem Václavíkem.

Jak upozornil svazový web, poprvé od OH v Turíně v roce 2006 pojedou olympijskou stíhačku všichni čtyři čeští biatlonisté.

Trojnásobný vítěz SP Bö vybojoval ve sprintu druhé individuální zlato z olympiád a druhé v Pekingu po smíšené štafetě, navíc byl v Číně třetí ve vytrvalostním závodu. Dohromady má šest olympijských medailí.

Druhý skončil ve sprintu se ztrátou 25,5 sekundy Francouz Quentin Fillon Maillet, bronz bral Johannesův starší bratr Tarjei.

Na minulých Hrách v Pchjongčchangu ve stíhačce triumfovali Němka Laura Dahlmeierová, která zopakovala zlato ze sprintu, a Francouz Martin Fourcade. Oba už s profesionálním biatlonem skončili.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam olympijského sprintu biatlonistů
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články