Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Dvořák s Noskem se připravují v ledovém korytu. Tréninky hodnotím pozitivně, uvedl pilot

Pilot Dominik Dvořák skončil ze šesti tréninkových jízd na olympijský závod dvojbobů na Hrách v Pekingu třikrát v nejlepší desítce. Před pondělním startem mají s brzdařem Jakubem Noskem dobrý pocit z obtížných průjezdů.

Český dvojbob s pilotem Dominikem Dvořákem
zdroj: Reuters autor: Thomas Peter

"Tréninky hodnotím pozitivně. Za mě dobrý a teď už to jenom odpálit v závodu," řekl Dvořák. V ledovém korytu v Jen-čchingu, vinoucímu se na dohled pod sjezdovkami pro sjezdaře, byli v tréninku nejlépe pátí, jednou dojeli šestí a devátí.

Druhý den si zkusili naplno i starty. "Abych měl možnost si najet první dvě zatáčky v rychlosti, v jaké pojedu v závodu. S ostrými starty jsme měli i docela dobrý cílový čas," pochvaloval si devětadvacetiletý Dvořák.

Poslechněte si Peking fokus podcast s Dominikem Dvořákem:

Hlavně pilovali co nejlepší průjezdy zatáčkami první čínské bobové dráhy, která je kompletně zastřešená a dlouhá 1900 metrů. "Jsme na dobré cestě, už jsem to jakžtakž vychytal," uvedl Dvořák.

Za důležité označil z šestnácti zatáček čísla šest, sedm, osm a devět. "Průjezdy byly čisté a výjezd ze třináctky, kde měli všichni ostatní taky problémy, už taky vypadá docela dobře."

V dvojbobu Dvořáka podle předpokladů doplňuje jeho tradiční parťák posledních let Nosek, s kterým dosáhli mezi elitou třikrát na čtvrté místo, naposledy loni v lednu v Innsbrucku. V této sezoně se za Dvořákem v šesti závodech Světového poháru i kvůli koronaviru vystřídali hned čtyři brzdaři, vedle Noska také Jáchym Procházka, Martin Lecjaks a Dominik Záleský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články