Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Dvořák s Noskem ledové koryto opustili jako patnáctí. Dominovaly německé posádky

Dominik Dvořák s Jakubem Noskem skončili v Jen-čchingu na patnáctém místě. Kompletní stupně vítězů obsadily německé dvojboby, zlato obhájil favorit Francesco Friedrich.

Jakub Nosek a Dominik Dvořák
zdroj: Reuters

Dvořák s Noskem vylepšili sedmnácté místo z Koreje, ale nevyšel jim útok na vysněnou první desítku. Na ni elitní český dvojbob, který v minulé sezoně Světového poháru obsadil celkové třetí místo, ztratil devět desetin sekundy.

"Mám smíšené pocty. Na jednu stranu to není ta vysněná desítka, kterou jsme chtěli, ale na druhou stranu můžeme být spokojení, že jízdy byly po technický stránce docela dobré," konstatoval Dvořák. "Patnáctku bereme. Myslím, že jsme podali dobrý výkon a čtyřky budou lepší," řekl Nosek.

Češi zahájili v pondělí čtyřkolovou soutěž patnáctým časem, v druhé jízdě se zlepšili na dvanáctou pozici. Na úvod závěrečného dne zajel Dvořák svůj nejpomalejší čas v závodě, pouze o dvě setiny rychlejší než Brit Brad Hall, jenž se v poslední zatáčce převrátil a poslední desítky metrů doklouzal do cíle na boku. Kvůli nehodě Britů museli Češi na svoji jízdu čekat. "Trošku to ovlivní. Dali nám pět minut pauzu a člověku začnou šrotovat myšlenky, že před náma spadl bob a třináctka je ošemetná. Nervozita se asi trošku do třetí jízdy přenesla od startu po celou jízdu," řekl Nosek.

Poprvé v olympijské historii stanuli na stupních vítězů bobisté z jedné země. Obhájce prvenství a mistr světa Friedrich zvítězil v součtu čtyř jízd o 49 setin před Johannesem Lochnerem, třetí byl s odstupem již 1,69 sekundy Christoph Hafer. Dvořák za Friedrichem zaostal 3,41 sekundy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články