Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Dubovská už má olympijskou výbavu. Chci se zaměřit na výkon, nemyslí na jídelnu s plexiskly

Slalomářka Martina Dubovská si dnes vyzvedla výbavu na zimní olympijské hry v Pekingu. Před odletem do Číny už bude jen trénovat a odpočívat po nedávné sérii několika slalomů Světového poháru.

Slalomářka Martina Dubovská
zdroj: ČTK/Říhová Michaela

Česká olympijská naděje ve sjezdovém lyžování si pro oblečení a další součásti olympijské kolekce došla jako jedna z prvních sportovkyň. "Ukazuje to, že se olympiáda už opravdu blíží. Ty čtyři roky utekly strašně rychle a za chvíli letíme do Číny," řekla v nahrávce, kterou ČTK poskytl Český olympijský výbor.

Ještě neměla čas si všechny kusy oblečení prohlédnout, ale design v barvách trikolory se jí obecně líbí. A už si vyhlédla i oblíbený kousek. "Ta čepice je úplně super, stylová. Ta se mi hodně líbí," řekla.

Po nabitém závodním programu ji čeká trochu oddechu. "Odpočinu si a trénink, trénink, trénink. Sbalím se a už pojedeme. Těším se na ten trénink. Teď to závodní období bylo náročné," uvedla devětadvacetiletá lyžařka.

Zásadní pro ni stejně jako pro další olympioniky bude, aby se vyhnula nákaze covidem-19. "Čím víc se něčeho bojíme, tím je pravděpodobnější, že se to stane. Snažím se na to nemyslet a den po dni si dávat pozor. A prostě zůstat negativní," poznamenala k úskalí způsobenému současnou dobou.

Z olympijských sportovišť toho zatím moc neviděla. "Viděla jsem jen fotku, jaký budeme mít pokoj, a někdo mi vyprávěl, jak budeme v jídelně za plexiskly. Na to se nezaměřuji. Spíš bych se chtěla zaměřit na výkon, aby z toho byl nějaký pěkný výsledek," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články