Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Čtvrté místo jí přijde jako zázrak. Ledecká se navzdory zranění těší na další závody

Zranění nebude patrně až tak vážné. Ester Ledecká je se svým olympijským vystoupením spokojená a vyhlíží už další závody. Považuje za zázrak, že skončila čtvrtá v olympijské kombinaci. Z úst trenéra Tomáše Banka zní samá chvála, konec bez medaile ho ale mrzí.

Ledecká figurovala ve čtvrtek po kombinačním sjezdu na druhém místě a při první tréninkové jízdě slalomu se pak zranila. Zvažovala, jestli na start vůbec nastoupí, ale nakonec to i s pomocí léků proti bolesti zvládla. Po výborném výkonu skončila těsně pod stupni vítězů.

"Jsem ráda, že jsem ten kopec ve slalomu byla schopná sjet dolů. To, že jsem ještě navíc byla čtvrtá, mi přijde jako zázrak," řekla Ledecká v nahrávce pro média a na otázku, jak se dnes cítí, uvedla: "Je to lepší než včera. A bude to krůček po krůčku lepší, docela dobrý."

V olympijské vesnici v Jen-čchingu podstoupila odpoledne po závodu lékařské vyšetření. Konkrétně ale o zranění nemluvila. "Upřímně bych radši, kdybychom se bavili o optimističtějších věcech, než je moje zranění. Olympiáda byla skvělá a končit tím, že se budeme bavit o zranění, mi přijde smutné," řekla zlatá z paralelního obřího slalomu na snowboardu a na lyžích čtvrtá v kombinaci a pátá v superobřím slalomu.

Její fyzioterapeut Michal Lešák ve čtvrtek říkal, že jde o nové zranění v dolní části těla, které se nedá rozmasírovat, ale nepotřebuje operaci.

V noci spala Ledecká dobře. "Naštěstí máme spoustu věcí, které jsou ještě povolené pro sportovce a mohly mi pomoct s bolestí a mohla jsem se dobře vyspat a je mi zase o trošku líp," řekla.

Pravděpodobně nepůjde o závažné zranění

Na otázku, jak dlouho bude mít klid a stihne-li závody ve Švýcarsku, kde je za necelý týden ve čtvrtek první trénink sjezdu, řekla: "Chci startovat v Crans Montaně. Uvidíme, jak se to vyvine. Budu tam směřovat."

I ve zbytku sezony bude kombinovat lyže a snowboard. "Budu se rozhodovat, jestli pojedu do Lenzerheide (na super-G), nebo na snowboardové závody, které se kryjou. Pak se uvidí, pak je finále sjezdařského svěťáku v Courchevel, kam se moc těším," uvedla Ledecká.

Bank výsledky Ledecké považuje za úžasně dobré

Trenér Tomáš Bank označil sjezdařské výsledky Ester Ledecké na olympijských hrách v Pekingu za "úžasně dobré". "Škoda že tam neklapla nějaká medaile, o kterou jsme chtěli samozřejmě bojovat. Na druhou stranu, výsledky jsou velmi dobré. K medaili nechybělo moc, takže jsme spokojení," zhodnotil Bank.

Ledecká absolvovala v Číně superobří slalom jen tři dny po triumfu v paralelním obřím slalomu na prkně. "Byl to složitý úkol v tak krátkém čase ji připravit, protože před olympijským závodem v super-G nestála dokonce osmnáct dní na lyžích," upozornil Bank a doplnil: "Takže jsme museli přípravu hrozně moc nahustit. Bylo to náročné pro všechny. Závody to byly divoké a krásné."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články