Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Co to bylo? Takhle šíleně se mi snad v životě nejelo, zoufala si Davidová

Markéta Davidová byla po dvanáctém místu olympijské smíšené štafety notně rozladěná. Co se stalo? Ztrácela v běhu a jak sama řekla, nebyla prostě schopná jet. "Všechny holky mě předjížděly," nechápala. V čem byl problém? Nepochopitelně špatné lyže, které omylem dostala v buňce od servisu. Nyní má pětadvacetiletá závodnice den volna na to, aby chytila "nový vítr" do plachet.

Je nám líto, video expirovalo.
Davidová: Na trati to bylo zoufalství

České jedničce a jedenácté ženě Světového poháru se na trati úvodního olympijského závodu v Číně nejelo dobře. 

"Na střelnici jsem to na dnešní podmínky zvládla relativně dobře, ale na trati jsem nestačila vůbec nikomu," řekla. 

Před střelbou vleže musela upravovat mířidla, nepotřebovala ani jeden náhradní náboj a posunula se na šesté místo.

Na stojce dala tři terče na poslední tři náboje, ale předávala devátá, když na trati ztratila dalších 27 sekund na nejrychlejší.

"Bylo to ryzí zoufalství. Takhle bezmocně jsem se ještě necítila. Vůbec nevím, čím by to mohlo být," přemítala po běžeckých časech až ve druhé desítce. Přitom je to obvykle právě Davidová, která štafetu běžecky tahá vzhůru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlas olympijského závodu smíšených štafet

Přitom v trénicích se cítila dobře. "Měla jsem na tréninku také dobré lyže. Prostě nevím. Ale takhle šíleně se mi snad ještě v životě nejelo," dodala.

Vysvětlení podává trenér Ondřej Rybář: "Mluvil jsem s klukama ze servisu. Makula zaslouží velkou omluvu, stalo se faux pas s lyžemi."

"Nebyly špatně namazané, ale u Markéty byly trable v buňce. Markéta měla lyže, na kterých se dalo hodně špatně závodit. Bojovala, ale ten boj byl předem prohraný," prohlásil Rybář.

Velká škoda – a možná i velký otazník – jak a proč se to stalo právě v olympijském závodu.

Markéta Davidová
zdroj: ČTK/AP

Teď čeká Davidovou v pondělí vytrvalostní závod. Za disciplínu SP získala v lednu v Anterselvě malý glóbus, na úvod sezony klání na 15 dokonce ovládla.

Jessica Jislová byla naopak se svým výkonem v mixu spokojená, jen kdyby se tolik netočil nepříjemný vítr na střelnici.

"Chtělo to dříve zareagovat. Jsem ráda, že jsem to ale zvládla a vyhnula se trestnému kolu. První kolo jsem jela špatně, později jsem se ale cítila až lehce a překvapilo mě, že jsem se dokázala držet," prohlásila.

To bylo ještě předtím, než musel Mikuláš Karlík na tři trestná kola a Michal Krčmář nakonec finišoval jako dvanáctý. Zlato získali po napínavém průběhu a finiši Norové, a to i přes absolvovaná tři trestná kola.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články