Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Co neminout v neděli: Biatlonisté vyrazí do stíhaček, Odermatt má poslední medailovou šanci

Michal Krčmář je největší českou nadějí nedělního programu. Do biatlonové stíhačky vyrazí ze 16. příčky po sprintu, mezi ženami odstartuje z nejlepší pozice Lucie Charvátová. Na olympijských svazích je na programu obří slalom mužů s dvojicí Kryštof Krýzl a Jan Zabystřan. Běžci na lyžích se ve štafetě pokusí vylepšit sobotní třinácté místo žen. Medaile se budou rozdělovat i v rychlobruslařském sprintu žen a ve dvou disciplínách short tracku.

Krčmář dojel ve sprintu šestnáctý a vytvořil si dobrý základ pro stíhačku, do které vyrazí jen devět sekund za desátým Bělorusem Smolskim.

Na čele svedou další z olympijských soubojů lídr Světového poháru Francouz Quentin Fillon Maillet a vítěz sprintu Johannes Thingnes Bö, který má na konkurenta do začátku k dobru 26 sekund.

Stíhací závod pojedou i ženy. Z první pozice po sprintu odstartuje s půlminutovým náskokem Norka Marte Olsbuová Röiselandová s cílem vybojovat v Pekingu už třetí zlato. Z české čtveřice je na tom nejlépe Lucie Charvátová na 25. místě s téměř dvouminutovou ztrátou.

Lídr Světového poháru v alpském lyžování Švýcar Marco Odermatt přiletěl do Pekingu s reálnou vyhlídkou na vítězství hned ve třech disciplínách. Ale ve sjezdu dojel až sedmý, super-G nedokončil a nedělní obří slalom je jeho poslední šancí.

V něm je vůbec nejsilnější, vyhrál čtyři z pěti závodů, jen v Alta Badii skončil druhý za Norem Henrikem Kristoffersenem.

Na startu budou i dva Češi. Kryštof Krýzl, který startoval už na Hrách v Turíně v roce 2006, a Jan Zabystřan, jehož o lepší výsledek v kombinaci připravila chyba ve slalomu.

Čeští běžci v jediné odjeté štafetě Světového poháru v Lillehammeru nestartovali, čeká je tak první týmový závod v sezoně. V souboji o zlato lze očekávat další pokračování přetahované mezi Norskem a ruským výběrem.

Na rychlobruslařském oválu se o víkendu jedou sprinty. Zatímco mezi muži dominovali zástupci asijských velmocí, závod žen má jiné favoritky.

Ruska Angelina Golikovová je na pětistovce mistryní světa, ale v této sezoně jí vyrostla nečekaná soupeřka v Američance Erin Jacksonové.

Ta sice vede Světový pohár, ale na Hry málem neletěla. Pokazila totiž americkou kvalifikaci a právo startu získala, až když se ho vzdala její kolegyně z reprezentace. Mezi třicítkou startujících se představí i Nikola Zdráhalová.

Dvě sady medailí se budou rozdělovat v rychlobruslení na krátké dráze. Muže čeká nejkratší trať 500 metrů, ženy štafeta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články